Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

У рамках меморандуму про співпрацю делегація громади відвілала Литву, місто-побратим Ладзіяй

Дата: 13.06.2023 10:25
Кількість переглядів: 256

Фото без опису

До міста Ладзіяй, що у Литві, з’їхалися іноземні делегації та гості, яких приймали в культурному центрі міста, серед них була й заступниця селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади Тетяна Парфентієва, керівник відділу організаційного та інформаційного забезпечення Юлія Мірошниченко. Також до делегації від Новогуйвинської громади долучилася викладач Новогуйвинської музичної школи Світлана Ніконорова.

Основними темами для обговорення були співпраця громад у площині освіти, культури, спорту, туризму та бізнесу. Також важливим питанням було й охорона навколишнього середовища.

Зокрема в урочистій обстановці мер муніципалітету Аусма Мішкієне та мер польського муніципалітету Оржиш Збігнев Влодковскі підписали угоду про співпрацю і муніципалітет Оржиш став п’ятнадцятим офіційним партнером по співпраці Лаздійського муніципалітету за кордоном.

Такі угоди передбачають розвиток співпраці громад в галузі охорони навколишнього середовища, освіти, культури, спорту, туризму, обміну молоді та літніх людей, ділових місій, участі у спільних виставках, ярмарках та обміну досвідом для мешканців державних служб. Також для підтримки культурних обмінів та розробки загальних культурних, освіти, охорони здоров'я, екологічних проектів.

Нагадаємо, що  Меморандум про співпрацю Новогуйвинської селищної ради з Лаздіяським муніципалітетом було підписано 9 листопада минулого року за сприянням Асоціації міст України. 

Поїздка делегації з Новогуйвинської громади була здійснена власним коштом її учасників, коштів бюджету громади на її організацію залучено не було.

Для довідки: 

Меморандум про співпрацю було укладено за сприяння Асоціації міст України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь