Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Гастрономічна спадщина Новогуйвинської громади.

Дата: 16.08.2024 09:28
Кількість переглядів: 165

  Фото без опису  Фото без опису

      Наш проєкт "Гастрономічна спадщина Новогуйвинської громади", розпочатий за ініціативи відділу культури, розвитку туризму, молоді і спорту Новогуйвинської селищної ради, триває. Сьогодні рецептом родинної страви з нами ділиться бібліотекар бібліотеки-філії та завідуюча клубом-філією с. Двірець Ольга Ковальчук. На свята в її родині готували жовту або густу юшку, а її рецепт Ольга Василівна прийняла в спадок від  своєї бабусі Євгенії Герасимівни Гладун. Готували страву без зважування продуктів.

"Жовта або густа юшка"

М'ясо (не дуже пісне);

Картопля;

2 великі морквини ( саме від моркви залежав колір юшки);

Цибуля;

Дві ложки борошна;

Дві ложки томату чи два великих помідора без шкірки;

Спеції.

М'ясо ріжемо на шматочки, обсмажуємо на пательні, викладаємо в каструлю з грубим дном чи, як раніше, в банячок, солимо, перчимо.

Картоплю теж обсмажуємо на пательні і викладаємо на м'ясо. Солимо і перчимо.

На пательні обсмажуємо дрібно нарізану цибулю та натерту на грубу тертку моркву, додаємо дві ложки томату чи два великих помідора без шкірки дрібно нарізаних, солимо, перчимо і додаємо неповну ложку цукру (щоб томат не кислив). Викладаємо засмажку зверху в каструлю чи банячок.

Заливаємо теплою водою і ставимо варити, бажано у піч, але можна і в духовку чи просто на газовій плиті десь хвилин до сорока.

Майже в кінці пересмажуємо дві ложки борошна до золотого кольору на пательні, розводимо теплою водою і додаємо до страви, перемішуємо і кидаємо лавровий лист.Ставимо в духовку чи піч до готовності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень