Гастрономічна спадщина Новогуйвинської громади
Домашня випічка – це теплі спогади про безтурботне дитинство, батьківський дім, затишок.
Для українок приготування випічки завжди було дуже важливим дійством. Тісто любить, коли господиня у хорошому настрої, тоді вироби виходять пухкими та ніжними.
Тож сьогодні пропонуємо вам ознайомитися зі стравою, яку традиційно готують на Маковія у с. Пряжів - струдлі з маком. Родинним рецептом цієї смачної випічки поділилася бібліотекар бібліотеки-філії с. Пряжів Людмила Воробей.
Струдлі з маком
1 літр молока
5 яєць
2 ст. цукру
100 гр. масла
0,5 ст. олії
100 гр. живих дріжджів
2 кг борошна
Робимо опару - в кип'ячене остигле молоко додаємо дріжджі, цукор, 2 ст. борошна. Чекаємо 30-40 хвилин, потім поступово додаємо всі інгредієнти. Вершкове масло потрібно попередньо розтопити. Замішуємо тісто і даємо йому настоятися. Коли тісто підійшло, обминаємо його два рази, а коли підійде третій раз, тонко розкачуємо, викладаємо макову начинку і закручуємо струдлі.
Даємо виробам підійти, викладаємо на деко, змащуємо яйцем. Випікаємо близько 40 хвилин в залежності від духовки.
Нагадуємо, що кожен з вас може долучитися до проєкту "Гастрономічна спадщина Новогуйвинської громади", ініційованого відділом культури, розвитку туризму, молоді і спорту Новогуйвинської селищної ради, та поділитися своїми родинними рецептами під хештегом #ГастроспадщинаНовогуйвинськоїГромади