Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Гастрономічна спадщина Новогуйвинської громади

Дата: 02.08.2024 09:15
Кількість переглядів: 116

Фото без опису  Фото без опису

Домашня випічка – це теплі спогади про безтурботне дитинство, батьківський дім, затишок. 

Для українок приготування випічки завжди було дуже важливим дійством. Тісто любить, коли господиня у хорошому настрої, тоді вироби виходять пухкими та ніжними. 

Тож сьогодні пропонуємо вам ознайомитися зі стравою, яку традиційно готують на Маковія у с. Пряжів - струдлі з маком. Родинним рецептом цієї смачної випічки поділилася бібліотекар бібліотеки-філії с. Пряжів Людмила Воробей.

Струдлі з маком

1 літр молока

5 яєць

2 ст. цукру

100 гр. масла

0,5 ст. олії

100 гр. живих дріжджів

2 кг борошна

Робимо опару - в кип'ячене остигле молоко додаємо дріжджі, цукор, 2 ст. борошна. Чекаємо 30-40 хвилин, потім поступово додаємо всі інгредієнти. Вершкове масло потрібно попередньо розтопити. Замішуємо тісто і даємо йому настоятися. Коли тісто підійшло, обминаємо його два рази, а коли підійде третій раз, тонко розкачуємо, викладаємо макову начинку і закручуємо струдлі.

Даємо виробам підійти, викладаємо на деко, змащуємо яйцем. Випікаємо близько 40 хвилин в залежності від духовки.

Нагадуємо, що кожен з вас може долучитися до проєкту "Гастрономічна спадщина Новогуйвинської громади", ініційованого відділом культури, розвитку туризму, молоді і спорту Новогуйвинської селищної ради, та поділитися своїми родинними рецептами під хештегом #ГастроспадщинаНовогуйвинськоїГромади 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень