Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Кулінарна мандрівка Новогуйвинською громадою.

Дата: 23.07.2024 13:06
Кількість переглядів: 151

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  

  Запрошуємо вас продовжити кулінарну мандрівку Новогуйвинською громадою. Сьогодні ми відвідаємо мальовниче село Озерянка, відоме давньою історією та традиціями.  

    За словами директора будинку культури-філії с. Озерянка Лариси Окомелко, в цій місцевості, а саме в селах Озерянка та Ріжки, живуть надзвичайно  працьовиті жінки - справжні господині, вмілі кухарки. На великі свята – Трійцю, Великдень, Різдво – тут здавна готували таку страву, як печеня. Назва страви походить від слова «пекти», адже колись її готували на відкритому вогні або в печі. Сьогодні для приготування печені достатньо мати духовку. Рецепт печені Лариса Дмитрівна отримала від своєї бабусі Лідії Іванівни Сторожук.

     Для печені потрібно: 500 гр. свинини чи яловичини, 10 картоплин, 2 морквини, 2 цибулини, 1 ст. л. томатної пасти, борошно, підсмажене на сухій пательні, сіль, перець за смаком. Якщо маєте гриби, сміливо додавайте, вони нададуть страві особливого смаку і аромату.

     Всі складові складаються шарами в горщик або каструлю, заливаються водою та тушкуються до готовності. Перед подачею на стіл можна посипати  зеленню.

        До печені подавалася капуста, тушена у печі, а також дріжджові млинці, що пеклися на пательні, ледь змащеній олією.

       Смачного всім!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень