Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Робочий візит секретаря Новогуйвинської селищної ради на сміттєпереробний завод в м. Житомир

Дата: 26.04.2024 10:03
Кількість переглядів: 51

Фото без опису  Фото без опису

Сміття на сортувальній лінії та змішане сміття. Фото: Олена Кучмій/Суспільне Житомир

 

      24 квітня 2024 року представники апарату Новогуйвинської селищної ради на чолі з секретарем ради Олександром ЛОВИНЮКОМ відвідали перший в Україні сміттєпереробний завод в м. Житомир.

     З 02.04.2024 завод запрацював у дві зміни, шестиденний робочий тиждень. Працюють на заводі вже понад 60 працівників. Завод вже приймає сміття від усіх перевізників міста Житомира.

      «Підприємство є новим, сучасним, на ньому вже сьогодні отримані відходи очищають, сортують та переробляють на біопаливо. Станом на сьогодні завод щогодини переробляє від 9,5 до 11 тонн сміття, з 01.07.2024 обсяг переробки буде становити 15 тонн за годину, а упродовж та до кінця 2024 року буде становити 20 тонн за годину. Зараз глибина переробки становить 45-50 %, з 01.07.2024 буде становити 65-70 %, до кінця року має бути на рівні 75-80 %. Зі сміття виробляється SRF-паливо, яке використовується цементними заводами, як альтернатива вугіллю та вугільного шламу. Калорійність такого палива – 4900-5600 ккал, вологість на рівні 17-22 %. Також зі сміття виробляється рекультиваційний компост, який використовується для виконання робіт з прошарування існуючого полігону. Нарешті, завод відбирає та сортує вторинну сировину в промислових масштабах. В планах у цьому році завершити вдосконалення хорватського обладнання за допомогою українських виробників для збільшення обсягів переробки та виробництва кінцевої продукції. Заплановане збільшення робочих місць до 110. Зарплата сортувальників на руки становить від 14 тис. грн. Зарплата середньої ланки від 20 тис. грн на руки. Загальна сума приватних інвестицій становить 12 млн євро» – сказав керуючий партнер та директор Євгеній БАРАХ.

      Зі слів головного інженера підприємства Павла ФУРМАНА на початковому етапі машини зі сміттям зважують, потім змішане сміття висипають у цеху для сортування та за допомогою навантажувача перекидають у бункер, а звідти — на сортову лінію, де його розділяють на органіку та тверді побутові відходи, не придатні для використання, а далі — на очищення та переробку.

     Керівники обговорили важливі проблемні питання подальшої співпраці та шляхи їх вирішення.

Дякуємо Євгену БАРАХУ та його команді за цікаву та змістовну зустріч!

   Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю та тісну взаємодію на шляху до екологічно чистого довкілля!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь