Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

В с. Соснівка відбулося відкриття пам’ятної дошки на честь загиблого Захисника України Віталія Коткова

Дата: 18.04.2024 08:52
Кількість переглядів: 39

Фото без опису  Фото без опису

      17 квітня в с. Соснівка відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки на честь загиблого Захисника України Віталія Коткова.  Церемонія пройшла біля клубу-філії с. Соснівка КЗ «Центр культури та творчості» Новогуйвинської селищної ради.

        Віталій Котков підписав контракт із ЗСУ в 1997 році, виконував миротворчі місії в Лівані та Югославії. Служив в 13-му батальйоні 95-ї окремої десантно-штурмової бригади на посаді головного сержанта – командира відділення зенітного ракетного взводу. Був одружений, мав дружину Тетяну та доньку Вікторію. Загинув у віці 45 років, поїхавши на звільнені території Харківської області забирати тіла полеглих  побратимів. Підступна міна відібрала його життя поблизу н.п. Сулигівка Харківської області 18 вересня 2022 року. Похований у с. Соснівка, звідки родом. Нагороджений орденами «За мужність» ІІІ ст. та «За доблесну службу» (посмертно).

        Честь відкрити дошку було надано рідним Героя – батьку, дружині і сестрі, після чого вона була освячена протоієреєм Свято-Михайлівського кафедрального собору отцем Валерієм.

Фото без опису  Фото без опису

       Староста Рудня-Городищенського старостинського округу Олександр Рисіч висловив подяку батькам Віталія та зазначив, що він прожив достойне життя справжнього чоловіка, назавжди закарбувавши своє ім’я в людській пам’яті… Депутат Новогуйвинської селищної ради Олександр Медведюк нагадав, що біля приміщення клубу знаходиться меморіал, на якому викарбуване ім’я діда Віталія Коткова, який також загинув в боях за Україну, але під час Другої світової війни… 

      Присутні вшанували пам'ять Віталія Володимировича хвилиною мовчання, віддавши данину самовідданості, силі духу, стійкості та героїзму нашого земляка, а також переглянули відеоролик про його життєвий шлях. Кожен бажаючий може відсканувати QR-код, що міститься на пам’ятній дошці, та переглянути відеоролик про воїна.

     Герої вмирають… І вони вмирають за нас. Наш обов’язок – зберегти світлу пам'ять про них і зробити все необхідне задля наближення Перемоги, задля мирного та щасливого життя наших дітей.

Пам'ять - це те, що потрібно не полеглим. Вона потрібна нам, живим, щоби ми були гідними їхнього подвигу…

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь