Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Ваше здоров’я – у ваших руках

Дата: 17.04.2024 10:07
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

Проголошений статут Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), затверджений у 1949 р., дає таке визначення «здоров’я – це стан повного фізичного, духовного та соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб та фізичних вад».

09 квітня 2024 р. до Всесвітнього дня здоров’я, для людей поважного віку в приміщені філії комунального закладу «Публічна бібліотека» Новогуйвинської селищної ради відбулася бесіда-спілкування з працівниками Житомирського районного відділення неінфекційних захворювань Державної Установи «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб».

       У даному заході взяли участь отримувачі соціальних послуг та соціальні робітники комунальної установи «Центр надання соціальних послуг», які надають та отримують соціальні послуги на території селищ Озерне, Новогуйвинське, Гуйва.

       Тема бесіди для нас відгукується максимально, адже в умовах війни мільйони українців вимушено опинилися в скрутному становищі, не завжди маючи доступ до медичних послуг, до питної води, чистого повітря, якісного харчування, житла, гідних умов праці та навколишнього середовища.

У наш час здоров’я – це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища.

Тож як запобігти хворобам? Звичайно, ніхто від них не застрахований, проте є універсальні методи профілактики, які допоможуть залишатися здоровою, повною сил людиною. Ось найбільш важливі з них:

  1. Корегування способу життя. Як би банально це не звучало, слід старатися уникати стресів, перенавантажень на роботі, приділяти більше уваги особистому життю..
  2. Помірні фізичні навантаження.
  3. Харчування. Те, що ми їмо, має величезний вплив на наше здоров’я.
  4. Відмова від шкідливих звичок.
  5. Розумне вживання ліків, не займатися самолікуванням та вживати медичні препарати лише за призначенням лікаря.
  6. Створення належних умов праці, навчання та виховання у відповідності до гігієнічних нормативів.

Піклуйтеся про себе, дбайте про тих, хто поряд із вами, будьте добрими до себе і до них. Тільки так збережемо себе та один одного і зможемо відбудувати нашу країну після Перемоги.

Всесвітній день здоров’я – це зайвий привід згадати про себе та своїх рідних, скорегувати спосіб життя та замислитися про можливі наслідки своїх дій.

Будьмо здоровими!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь