A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Щотижневий дайджест від Новогуйвинського відділу культури, розвитку туризму, молоді та спорту

Дата: 15.04.2024 16:27
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Працівники культури постійно підвищують свій фаховий рівень та розширюють кругозір, відвідуючи корисні заходи. Зокрема,  заступник директора КЗ «Новогуйвинська музична школа» Антоніна Гонгало відвідала захід «Музична плеяда до дня народження Святослава Ріхтера» в Національному музеї космонавтики ім. С. П. Корольова. А в Новогуйвинській музичній школі відбулося семінарське заняття на тему: «Сучасні тенденції українського фортепіанного репертуару», яке підготувала викладач Тетяна Токарева.   

9 квітня в бібліотеці-філії с-ща Новогуйвинське відбувся цікавий пізнавальний захід «Ваше здоров’я – у ваших руках», організований КЗ «Публічна бібліотека». Лікарі відділення  епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань Державної установи «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб» розповіли соціальним робітникам та отримувачам соціальних послуг КУ «Центр надання соціальних послуг» багато цікавого і корисного про збереження і зміцнення здоров’я, про профілактику серцево-судинних захворювань, діабету, важливість вживання чистої води навіть у складних екологічних і соціально-економічних умовах, добре самопочуття, ефективну адаптацію до змін довкілля.

Минулого тижня відбулися заходи в рамках державної програми ментального здоров’я «Ти як?». Учасники гуртків будинку культури-філії с. Троянів обговорили важливість здорового способу життя та разом взяли участь у флешмобі «Музична руханка». А в будинку культури-філії с. Іванківці провели захід з учасниками клубу за інтересами під назвою «Ти як». Діти слухали розповіді брата і сестри Коптєвих - переселенців з міста Краматорськ, що на Донеччині. Дітки жителі села Вертокиївка та села Іванківці теж поділилися своїми  історіями.   Також діти грали в теніс, різноманітні ігри і отримували призи.

11 квітня представники культури Новогуйвинської громади долучилися до благодійного заходу - драматичної вистави «Життя» молодіжного театру «Ідейники», яка відбулася в Житомирській обласній філармонії ім. С. Ріхтера, забезпечивши надання транспорту для перевезення артистів. Вистава «Життя» була поставлена вперше вісім місяців тому спеціально для міжнародного театрального фестивалю в Тбілісі та присвячена світлій пам’яті усіх маленьких і дорослих жертв війни. Поставлена режисером Олегом Яценком п’єса відтворює трагічні дитячі історії, які відбулися під час повномасштабного вторгнення у 2022 році, занурює глядачів у напружену атмосферу та викликає глибокі емоції.

13 квітня, до Всесвітнього дня рок-н-ролу, учасники художньої самодіяльності КЗ «Центр культури та творчості» взяли активну участь у майстеркласі та навчилися танцювати цей неповторний танець.

Чисте оточення – запорука міцного здоров’я і хорошого настрою! Директор КУ «Новогуйвинська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Костянтин Костенко організував прибирання об’єктів спортивної інфраструктури на території громади. Прибрано сміття і опале листя, пофарбовані турніки та футбольні ворота. Хочеться, щоб цей приклад спільної хорошої справи перейняли якомога більше жителів громади. Давайте разом підтримувати і зберігати чистоту і красу навколо себе!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь