A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Щотижневий дайджест від Новогуйвинського відділу культури, розвитку туризму, молоді та спорту

Дата: 08.04.2024 12:06
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Цей тиждень був надзвичайно насиченим подіями, тому запрошуємо вас до нашої традиційної рубрики «Щотижневий дайджест».

2 квітня, в рамках державної програми ментального здоров'я «Як ти?»,  в будинку культури-філії с. Троянів проведений тематичний захід «Дитяча забава. Крапля сміху - море втіхи». Було цікаво і весело, загадково і чарівно. Діти активно розгадували смішну вікторину, брали участь у жартівливих змаганнях, грали в ігри і дивились фокуси.

3 квітня в приміщенні Житомирської районної військової адміністрації відбулася презентація виставки «Новогуйвинська громада. Історичне минуле майстрів нашого краю: гончарство». На виставці представлені предмети декоративно-ужиткового мистецтва, виготовлені умілими руками наших земляків: плетена скриня для посагу, дерев’яний стілець, зроблений майстром з с. Троянів Петром Іщуком, різноманітний старовинний керамічний посуд, вишиті рушники, вовняний килим, восковий віночок.  Минуле тут тісно переплетене з теперішнім – глиняні горщики пам’ятають тепло рук троянівських гончарів, вироби яких славилися далеко за межами рідного містечка, а рушники та віночок виготовлені нашою сучасницею – бібліотекарем бібліотеки-філії с. Троянів, майстром народної творчості Тамарою Куник. Виставка організована за сприяння КЗ «Публічна бібліотека» та відділу культури, розвитку туризму, молоді і спорту Новогуйвинської селищної ради, а також відділу освіти, охорони здоров'я, культури та спорту Житомирської районної військової адміністрації.

2 квітня в с. Головенка відбулося урочисте відкриття пам’ятних дошок загиблим Героям-землякам Юрію Карасю і Сергію Кузьменку. На урочистій церемонії були присутні рідні та друзі загиблих, педагоги та учні, односельці. Право відкрити меморіальні дошки було надано сім’ям Героїв. Присутні, схиливши голови, віддали данину світлій пам’яті Юрія Карася і Сергія Кузьменка та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України. Ми в неоплатному боргу перед мужніми співвітчизниками, і наш святий обов’язок – берегти їх світлу пам’ять! Кожен бажаючий може відсканувати QR-код, що міститься на пам’ятних дошках, та переглянути відеоролики про воїнів.

На заняттях гуртка «Сонячні промінчики» діти  виготовили цікаву поробку із паперу «Зайчик та морквина», яка може слугувати і упаковкою для невеличкого подарунку.

Вихідні були дуже багаті на спортивні події. 6 квітня вихованці тренера Олега Мерлушкіна (КУ «Новогуйвинська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа») взяли участь в Кубку м. Києва з шотокан-карате-до С.К.І.Ф. Цьогоріч на змагання приїхали 205 спортсменів з 12 клубів Житомирської, Київської, Вінницької, Львівської, Харківської, Сумської та Запорізької областей. Наші юні спортсмени привезли додому медалі за І, ІІ та ІІІ місця! Юні футболісти КУ «Новогуйвинська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» взяли участь в П’ятнадцятому Всеукраїнському футбольному турнірі «Юні таланти» серед дітей 2013/2014 років народження, що відбувся на стадіоні СК «Бердичів» (с. Романівка). У запеклій боротьбі команда Новогуйвинської ДЮСШ виборола почесне 5 місце. Кращим гравцем команди був визнаний Кобилінський Олександр. Символічно в Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру в басейні ЖБТЗ «Танкіст» відбувся перший  Відкритий чемпіонат Новогуйвинської селищної ради з плавання, організований КУ «Новогуйвинська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» за підтримки відділу культури, розвитку туризму, молоді і спорту Новогуйвинської селищної ради. Участь у змаганнях взяли 70 плавців 2011-2016 р.н., які змагалися у категоріях: 25 та 50 м вільним стилем, 25 та 50 м брасом, 25 м Дельфін, 25 та 50 м на спині. Ми пишаємося нашими переможцями і від душі бажаємо ще не раз радувати глядачів і справедливе журі своїми здібностями і можливостями!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь