A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Мінсоцполітики провело з регіонами обговорення питань призначення допомоги для ВПО

Дата: 25.03.2024 08:53
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

         Майже від початку повномасштабної війни та різкого збільшення через це кількості українців, що залишили власні домівки, Уряд запровадив кризову виплату – допомогу на проживання для ВПО. Ця виплата вже протягом двох років дає можливість українським родинам проходити складний період невизначеності, облаштування на новому місці й інтеграції у приймаючу громаду.

         Для забезпечення належного призначення допомоги і функціонування механізму виплат, Мінсоцполітики здійснює постійний моніторинг того, як цей процес відбувається в регіонах. Зокрема, 14 березня в міністерстві відбулась онлайн-зустріч з представниками департаментів соціального захисту обласних державних адміністрацій. Зустріч була присвячена вирішенню проблемних питань, які виникають під час призначення допомоги. Вона продовжила низку зустрічей з представниками регіонів, а також громадських організацій з приводу виплат для ВПО.

        По результатах цих зустрічей та обговорень Міністерство отримало багато пропозицій, як покращити регулювання виплат. Врахувавши частину з них, ми розробили зміни до постанови, які уточнюють категорії тих, хто має право на виплати.

        За результатами проведених консультацій пропонується запровадити низку змін:

1. Період подання заяв на перепризначення виплат на проживання для ВПО з 1 березня пропонується  продовжити до 30 квітня 2024 р.  

Вважаємо, що усі ВПО, які потребують цієї допомоги і з якихось причин ще не мали можливості подати документи, мають гарантовано отримати достатньо часу для їх подання.

2. Також Міністерство пропонує надати можливість отримувати таку допомогу: 

  • дітям, які влаштовані в сім’ї патронатного вихователя; патронатним вихователям;дітям, які тимчасово влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу
  • особам з тяжкими формами захворювання, яким не встановлено інвалідність;

Якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в такій сім'ї не більше 9 444 грн (чотири прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність):

  • особам передпенсійного віку;
  • особам з інвалідністю ІІІ групи;
  • особам, які доглядають за дитиною до 3-річного віку або за дитиною, яка потребує догляду до 6-річного віку;
  • особам, у складі сім’ї яких є діти до 18 років та/або до 23 років, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

Сподіваємось, найближчим часом розроблені зміни до законодавства будуть підтримані Урядом, а родини, в яких є такі особи, зможуть отримати виплати, починаючи з березня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь