Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Щотижневий дайджест від Новогуйвинського відділу культури, розвитку туризму, молоді та спорту

Дата: 18.03.2024 10:17
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

Вітаємо всіх читачів нашої сторінки та запрошуємо згадати, як пройшов минулий тиждень в закладах культури.

Перш за все - вітаємо Катерину Олійник, ученицю класу фортепіано Тетяни Токаревої, з першим місцем у Міжнародному конкурсі мистецтв «Нові імена» та  Максима Бонківського, учня класу фортепіано Олександра Назарчука, з другим місцем у Міжнародному конкурсі мистецтв «Творчі генії сучасності»!

Минулого тижня ми продовжували відзначати 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Тож в КЗ «Новогуйвинська музична школа» відбувся урок- спомин, який підготували викладачі Тетяна Іващенко та Тетяна Токарева, а вихованці КЗ «Центр культури та творчості» мали змогу перевірити свої знання, дізнатися багато цікавого, а також чудово розважитися! Настільна гра «Шевченко питає» зі 180 картками запитань про культуру, постаті, символи, мову, історію та регіони України, підняла всім учасникам настрій і зарядила позитивом.

З першим весняним сонечком повертаються додому з вирію птахи, які на своїх крилах  несуть нам весну. На занятті гуртка «Сонячні промінчики» діти виготовили листівку в техніці аплікація «Прилетіла ластівка».

В КЗ «Новогуйвинська музична школа» тривають академічні та контрольні концерти. Свої досягнення показали учні  викладачів Тетяни Токаревої, Ольги Рогальської, Єлизавети Поплавської, Анни Левчук.

Наші традиції та народні свята - унікальні, в них відображається культура, історія та цінності українського народу! Відтворення самобутніх обрядових елементів у сучасному житті - це ніби зв’язок з минулим, який дає сили та відчуття стійкості. Це ще один спосіб відчути себе частиною чогось більшого, глибинного, українського. Минулого тижня українці відзначали Масницю – свято, що символізує прихід весни. Творча святкова атмосфера панувала під час святкування Масниці в бібліотеці-філії с. Озерянка. На заході діти дізналися про історію свята, познайомилися з прикметами, що його супроводжують. Звичайно, не обійшлося без смачних вареників та млинців. А в суботу в приміщенні колишнього парового млина в с. Сінгури, який наразі перетворився на ресторан-музей «Мальва», учасники народних колективів «Вербиченька» та «Терен» КЗ «Центр  культури та творчості» Новогуйвинської селищної ради, а також працівники будинку культури-філії с. Троянів відтворили давні обряди, пов’язані із святкуванням Масниці, насолодилися співами і звичайно, поласували традиційними стравами. Дякуємо за народознавчий екскурс бібліотекарю бібліотеки- філії с. Троянів КЗ «Публічна бібліотека» Новогуйвинської селищної ради Тамара Куник. Такі свята дають відчуття спільності та єднання. Їх важливо не лише берегти, а й відроджувати та робити частиною свого життя.

13 березня у с. Пряжів відбулася зустріч з Марією Зіновчук. Зустріч дітей із письменницею була щирою та цікавою. Письменниця відповідала на запитання, спонукала дітей власним прикладом до гарного навчання та любові до своєї Батьківщини.

Юні вихованці гуртка «Всезнайки» бібліотеки-філії  с. Головенка поринули у чарівний світ казок під час пізнавально-розважальної вікторини: «Казковий світ дитинства». Діти слухали  і розповідали  українські казки, відповідали на запитання вікторини, розфарбовували улюблених героїв казок.

До Дня українського добровольця відвідувачі бібліотечних та клубних закладів мали змогу переглянути книжкові викладки,  виставки та експозиції, поринути в історичний екскурс та добровольчу хроніку, взяти участь в патріотичних годинах та відвідати благодійний концерт Володимира Гайдая «Я пісням дарую крила».

І насамкінець нагадуємо, що Новогуйвинський будинок культури-філія запрошує  дітей віком від 7 до 16 років проявити свій талант  у вокальному жанрі! Можливо, саме ваша дитина стане яскравою зіркою естрадної музики України! Додаткова інформація за телефоном: 093 96 77 261.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь