Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Інформація про стан виконання Програми розвитку культури в Новогуйвинській селищній раді на 2021-2025 роки (за 2023 рік)

Дата: 06.03.2024 11:03
Кількість переглядів: 37

Інформація про стан виконання Програми розвитку культури

в Новогуйвинській селищній раді на 2021-2025 роки

(за 2023 рік)

 

Розвиток галузі культури в Новогуйвинській територіальній громаді здійснюється відповідно до Програми розвитку культури в Новогуйвинській селищній раді на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням селищної ради від  року (зі змінами).

Розроблення Програми здійснено відповідно до стратегічних пріоритетів розвитку громади, з урахуванням Конституції України, положень Законів України «Про культуру», «Про  бібліотеки і бібліотечну справу», «Про охорону культурної спадщини», «Про позашкільну освіту», «Про туризм», «Про охорону культурної спадщини», «Про розвиток фізичної культури і спорту», Указів Президента України та Постанов Кабінету Міністрів, рішень Житомирської обласної державної адміністрації, наказів управління культури та туризму обласної державної  адміністрації, рішень Новогуйвинської селищної ради, її виконавчого комітету, розпоряджень селищного голови, інших законодавчих, програмних та нормативно–правових документів щодо регулювання та розвитку культури.

         Програмою передбачено заходи щодо реалізації державної політики розвитку галузі культури Новогуйвинської територіальної громади (далі – громади), підвищення ефективності діяльності закладів культури, збереження і примноження українських традицій, збереження історико-культурної спадщини, естетичного виховання і навчання дітей, створення умов дозвілля, проведення та відзначення державних та пам’ятних дат, формування художніх та естетичних смаків, популяризацію туристичного потенціалу громади, роботу з молоддю, створення умов для занять фізичною культурою і спортом, виховання почуття патріотизму.

           Для задоволення культурних, естетичних, духовних та спортивних потреб населення в Новогуйвинській громаді функціонують 4 заклади, а саме:

-       Комунальний заклад «Центр культури та творчості» Новогуйвинської селищної ради з філіями;

-       Комунальний заклад «Публічна бібліотека» Новогуйвинської селищної ради з філіями;

-       Комунальний заклад «Новогуйвинська музична школа» Новогуйвинської селищної ради;

-       Комунальна установа «Новогуйвинська комплексна дитячо–юнацька спортивна школа» Новогуйвинської селищної ради.

         Згідно плану роботи відділу культури, розвитку туризму, молоді та спорту Новогуйвинської селищної ради в 2023 році організовано та проведено основні культурно-мистецькі заходи:

  • новорічні та різдвяні вітання (проведено 6 заходів),
  • заходи до Дня Соборності України (проведено 10 заходів),
  • до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні (проведено 5 заходів),
  • тематичні заходи до Міжнародного Дня пам'яті жертв голокосту (проведено 5 заходів),
  • до Дня Героїв Крут  (проведено шість заходів).

У січні народні аматорські  ансамблі «Любавушка», «Вербиченька» КЗ ЦКТ взяли участь в обласному фестивалі колядок та щедрівок «Янголи віншують» у м. Житомирі, вокальний ансамбль «Золото» БК-філії смт Новогуйвинське взяв участь у міжнародному фестивалі «Fresh Art» і отримав першу премію у номінації вокал (четверта категорія).

Альона Грицай (БК- філія смт Новогуйвинське) здобула перемогу в дистанційному огляді - конкурсі читців – декламаторів «Хвилююче слово Тараса». Також вона здобула перше місце у старшій віковій категорії у четвертому обласному конкурсі виконавців художнього слова «Єднаймо Україну Тарасовим словом». Заходи до Дня народження Т.Г.Шевченка відбулися в восьми клубних установах громади: Соснівка, Троянів, Глибочок, Двірець, Озерянка, Гай, Іванківці, Новогуйвинське.

7 квітня зразкові хореографічні колективи «Посмішка», «Юність» взяли участь у обласному фестивалі - конкурсі учнівської молоді «Великодні дзвони» у м. Житомирі та вибороли третє місце у номінації «Сучасна хореографія». 

Захід до 37- х роковин Чорнобильської трагедії, під час якого вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів – героїв, відбувся у смт Новогуйвинське.

До Міжнародного дня танцю в БК-філії смт Новогуйвинське відбувся захід «Єднаймося у танцювальному русі». Хореографічні колективи громади дарували своє мистецтво та збирали донати на маскувальні сітки для ЗСУ.       

Мітинги, патріотичні години, години пам'яті До Дня Небесної Сотні пройшли в усіх клубних закладах селищної ради.

Також до Дня пам'яті та примирення відбулися мітинги, покладання квітів, уроки мужності.  

Тематичні заходи до Дня Європи відбулися у чотирьох клубних закладах громади: БК-філіях с. Глибочок, с. Озерянка, смт Новогуйвинське, клубі-філії с. Пряжів, також відбулися мітинги та покладання квітів.

Різноманітні та яскраві заходи відбулися у всіх клубних установах до Дня захисту дітей, зокрема в КЗ ЦКТ - розважальний захід «Щасливе дитинство».

До Дня журналіста України КЗ «Центр культури та творчості» підготував майстер - клас з професійною тележурналісткою та радіоведучою Мариною Ткачук, діти відвідали Житомирську телерадіокомпанію.

Тематичні заходи до Дня батька пройшли в чотирьох клубних закладах: БК-філіях с. Озерянка, с. Троянів, с. Іванківці, смт Новогуйвинське.

До Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, відбулися покладання квітів, години пам'яті, години історії, зокрема в клубних закладах сіл: Озерянка, Троянів, Глибочок, Гай, Пряжів, Двірець, Соснівка.

Соліст гурту «Джерела» Ярослав Яворський отримав диплом за перше місце на Всеукраїнському фестивалі - конкурсі «Пісенний драйв» (м. Миколаїв), у номінації «Солісти – вокалісти».

Солістка гурту «Джерела» Дарʼя Астахова отримала диплом учасника I туру Обласного конкурсу мистецтв «Зірочко, засвітись!».

Дар’я Астахова стала учасницею обласного конкурсу читців - декламаторів творчості Лесі Українки та отримала диплом за друге місце.

Учасниця гуртка художнього читання БК-філії смт Новогуйвинське Альона Грицай отримала «Гран -Прі» у Міжнародному конкурсі талантів «Євро літ».

Урочисто та святково відбувся тематичний захід до Дня Конституції України «З Україною у серці!» в смт Озерне, а також  благодійний матч з міні - футболу «Куємо Перемогу».

12 липня в смт Новогуйвинське з нагоди Дня селища відбулися майстер - класи з плетіння маскувальних сіток, ярмарка - продаж виробів ручної роботи.

Другого серпня в рамках проведення Дня села Троянів пройшов благодійний концерт по збору коштів на ЗСУ.

В серпні поточного року знаковою подією для вокального гурту «Passion Group» будинку культури смт Новогуйвинське відбувся захід щодо присвоєння звання «народний».

23 вересня в КЗ «Центр культури та творчості» відбувся фестиваль - конкурс військово - патріотичної пісні «Непереможна Україна!».

У жовтні 2023 року відбулися святкові концерти до Дня Захисника України в смт Новогуйвинське та до Дня Національної гвардії України - для військових Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова.

Колективи та солісти КЗ «Центр культури та творчості» 5 листопада взяли участь у 14 - му Всеукраїнському фестивалі - конкурсі аматорської творчості «Пісенні візерунки» в смт Гостомель.

Тематичні заходи до Дня Гідності та Свободи та до Дня пам'яті жертв Голодомору в Україні відбулися у всіх клубних установах громади.

У день Святого Миколая  учасники театральної студії та зразкового хореографічного колективу «Посмішка» КЗ ЦКТ привітали учнів Сінгурівського ліцею із Днем Святого Миколая, а також привітали вихованців дитячого садочку «Дивограй». У всіх клубних установах громади відбулися театралізовані заходи.

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 13 грудня  в смт Новогуйвинське відбувся мітинг та покладання квітів до пам'ятного знаку померлим учасникам - ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

16 грудня народні аматорські колективи та окремі виконавці КЗ «Центр культури та творчості» взяли участь у фестивалі - конкурсі «Різдвяна гармонія», який відбувся в Бучанській територіальній громаді, та вибороли призові місця.

16 грудня хореографічний колектив БК-філії смт Новогуйвинське «STARS», взяв участь у XX - му ювілейному міжнародному конкурсі «БРЕНД РОКУ» де зайняв друге місце.

19 грудня учасники театральної студії та зразкового хореографічного колективу «Посмішка» КЗ ЦКТ завітали у Сінгурівський ліцей із зимовою казкою «Новорічна феєрія». Вихованці Озерненського центру розвитку дитини «Сонячний теремок» та учнів початкових класів Озерненського ліцею  також мали змогу переглянути театралізоване танцювальне дійство.

25 - 26 грудня народний вокальний ансамбль «Любавушка» привітав жителів с. Сінгури, КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня», Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського, прихожан Свято - Михайлівського кафедрального собору з Різдвяно - новорічними святами, також в будинку культури смт Новогуйвинське відбулася благодійна концертна програма «Різдвяні вогні».

27 грудня в КЗ «Центр культури та творчості» учасники театральної студії та народний аматорський ансамбль «Любавушка» представили глядачам «Різдвяний вертеп», на якому майстер народної творчості Олексій Пшеничнюк провів майстер - клас по виготовленню дідуха.

Станом на 01.01.2024 року мережа клубних закладів Новогуйвинської територіальної громади складає:

- комунальний заклад «Центр культури та творчості»;

П’ять будинків культури, а саме:

-   будинок культури - філія смт Новогуйвинське;

-       будинок культури - філія с. Глибочок;

-       будинок культури - філія с. Троянів;

-       будинок культури - філія с. Озерянка;

-       будинок культури - філія с. Іванківці.

Сім клубів, а саме:

-       клуб – філія с. Гай;

-       клуб – філія с. Соснівка;

-       клуб – філія с. Р-Городище;

-       клуб – філія с. Двірець;

-       клуб – філія с. Пряжів;

-       клуб – філія с. Вертокиївка;

-       клуб – філія с. Городище.

Протягом звітного періоду культурно-дозвіллєву діяльність забезпечував 51 працівник: на повну ставку - 25; на 0,5 ставки – 26.

Працівники культури Новогуйвинської селищної ради постійно займаються волонтерською діяльністю, а саме: виготовленням маскувальних сіток, маскувальних костюмів, окопних свічок, приготуванням їжі, тощо. Всі зусилля працівників, як і в цілому держави, спрямовані на підтримку ЗСУ.

Загалом проведено 478 культурно – масових заходів:

- виставок декоративно -прикладного мистецтва - 30, відвідувачів- 3603;

- концертів художньої самодіяльності в т. ч. благодійних - 57,

 глядачів -6962;

- концертів професійних колективів – 8, глядачів – 1195;

- інших заходів - 362, відвідувачів – 21 693;

- суспільно-політичні та інші  заходи - 21, відвідувачів - 606.

У клубних закладах Новогуйвинської громади діє 50 аматорських формувань, з яких 6 мають звання  «народний» , 2 - «зразковий», бере участь 391 учасник. Кількість майстрів декоративно-прикладного мистецтва – 11, з них 2 мають посвідчення «Майстер народної творчості».

Сектором КЗ ЦКТ з інформаційно – методичної роботи, відповідно графіку семінарських занять, проведено семінари на такі теми: «Актуальні проблеми розвитку аматорського мистецтва», «Організаційно - творча та дозвіллєва діяльність закладів культури громади»; «Тенденції розвитку клубних закладів в сучасних умовах»; «Основні вимоги щодо підготовки та надання  звітної документації». У червні працівники культури громади пройшли курс з надання першої медичної допомоги волонтерським штабом «Українська команда».

На базі КЗ «Центр культури та творчості» створено театральну студію, учасники якої постійно беруть участь у всіх театралізованих дійствах: до Дня української писемності та мови, до всесвітнього Дня української хустки, різдвяно - новорічних заходах тощо.

 

Протягом 2023 року працівники бібліотек Новогуйвинської громади працювали над виконанням поставлених у плані роботи завдань, направлених на підвищення ефективності і якості обслуговування користувачів бібліотек.     Завдання та основні напрямки роботи на 2023 рік визначалися у відповідності до Закону України «Про бібліотеки та бібліотечну справу», загальнодержавних бібліотечних програм, зокрема щодо збереження та поповнення бібліотечних фондів та з питань розвитку культури в Україні.

У 2023 році провідну роль в обслуговуванні читачів – користувачів громади займали бібліотеки системи Міністерства культури України, з них 1 – комунальний заклад «Публічна бібліотека» Новогуйвинської селищної ради, 13 – бібліотек-філій та 1– бібліотечний пункт.

Фонд на 01.01.2024 року – 84895 примірників документів. За рік придбано – 802 примірники. Вибуло – 16122 примірники.

Всією сіткою відомчого підпорядкування охоплено 5455 читачів.

Протягом року проводилась робота щодо популяризації книги та бібліотеки. Усі важливі заходи відбувались спільно з клубними закладами та школами громади. Також працівники бібліотек громади спрямовували свою увагу на запровадження і розвиток різноманітних форм і методів роботи з користувачами, які сприяли формуванню національної свідомості, піднесенню національно – патріотичного, культурного та історичного відродження, вихованню у підростаючого покоління поваги, любові та дбайливого ставлення до рідного краю, народу, пам’яток історії і культури, мови, народних традицій, звичаїв та обрядів.

Бібліотечні працівники Новогуйвинської територіальної громади ні на день не припиняли забезпечення широкого загалу читачів бібліотеки достовірною інформацією в соціальній мережі Facebook комунального закладу «Публічна бібліотека» Новогуйвинської селищної ради. Працівниками проводились на патріотичну тематику онлайн – виставки, інформаційні дайджести, інформаційні мікси, флешмоби та інше. У своїх публікаціях в соціальних мережах бібліотекарі використовують тільки офіційні джерела. Інформація подається та, що може бути корисною для громади та внутрішньо переміщених осіб. З перших днів війни бібліотеки Новогуйвинської громади стали осередками волонтерської діяльності. Бібліотекарі бібліотек – філій с.Сінгури, с.Двірець, с.Пряжів, с.Вертокиївка, с.Глибочок, смт Новогуйвинське, читачі та небайдужі мешканці громади приєднались до плетіння маскувальних сіток для захисників. Щоб підтримати наших воїнів – захисників, бібліотечною спільнотою протягом року проводились благодійні акції: «Книги для захисників України»; «Подаруй тепло солдату»; «Смілива гривня»; «Напиши лист солдату».

В цьому році успішно стартував міні – проект «БІБЛІОліто - 2023». Протягом літніх канікул в рамках бібліотеки під відкритим небом з дітьми нашої громади проводились веселі, змістовні заходи, ігри, цікаві майстерки, пізнавальні вікторини. Юні користувачі танцювали, співали, відгадували загадки та читали книги.

В Публічній бібліотеці та бібліотеках – філіях діють гуртки:

«Сонячні промінчики» бібліотека-філія с.Троянів

«Школа медіаграмотності» КЗ ПБ НСР

«Любисток» бібліотека-філія с. Озерянка

«Всезнайка» бібліотека-філія с. Головенка

«Світлячок» бібліотека-філія с. Сінгури.

На заняттях гуртків проходять майстер – класи, обговорення книг, цікаві години спілкування. Розпочав роботу клуб однодумців «За покликом душі» в бібліотеці – філії смт Новогуйвинське.

Кількість проведених масових заходів (офлайн і онлайн) організованих бібліотеками – 499. Кількість відвідувань масових заходів – 7810.

Впродовж 2023 року бібліотекарі Новогуйвинської громади підвищували свій фаховий рівень знань, проходили навчання з актуальних проблем сьогодення:

- онлайн – тренінг «Розвиток спроможності бібліотек – Хабів цифрової освіти», проведений Регіональним тренінговим центром бібліотекарів, який функціонує при ЖОУНБ ім. Олега Ольжича;

 - онлайн – тренінг «Нові форми статистичної звітності 2023», проведений Національною бібліотекою України ім. Ярослава Мудрого;

- відкрита розмова «Російська та російськомовна література у публічних бібліотеках України. Рік війни. Куди рухаємося? Що змінилося? Що потребує змін?», проведена Національною бібліотекою України ім. Ярослава Мудрого;

 - тренінг з надання першої домедичної допомоги, проведений медиком та сертифікованим тренером Романом Семенюком;

- тренінг в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», проведений клінічним психологом ЖООД, сертифікованим тренером від ВООЗ по методу Самодопомоги+ Тетяною Черноус;

- інструктаж з охорони праці, проведений технічним експертом ОКП ОУККЖКГ Біденко С.О.;

 - інструктаж щодо алгоритму дій при отриманні інформації про вчинення (загрози вчинення) діяння з ознаками терористичного акту;

 - тренінг «Бібліотека в режимі ОN», організований міською бібліотекою ім. В.Земляка ЖМР; - участь у вебінарах, організованих Управлінням національно – патріотичного виховання молоді та спорту ЖОДА.

 

Початковою мистецькою освітою охоплено 142 особи, з яких 62 учнів отримують пільги по різних категоріях. КЗ «Новогуйвинська музична школа» під час воєнного стану працює за змішаною формою навчання та згідно затвердженого розкладу занять.

Педагогічний колектив складається з 19 викладачів: з них 14 штатних працівників, 5 сумісників, технічний персонал: прибиральниця, робітник, настроювач музичних інструментів, бухгалтер.

В школі створено 3 методичних відділи: фортепіанний, оркестровий, вокально-теоретичний.

В 2023 році учні та викладачі музичної школи взяли участь в 13 міжнародних, 5 всеукраїнських, 2 обласних фестивалях та конкурсах, на яких отримали: 12 дипломів І премії, 15 дипломів ІІ премії, 2 диплома ІІІ премії, 1 диплома учасника.

 

Комунальна установа «Новогуйвинська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Новогуйвинської селищної ради у своїй діяльності спрямована на створення необхідних умов для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортсменів для резервного спорту.

В установі функціонують такі спортивні секції, як: греко – римська боротьба; дзю-до; шотокан карате - до; бокс; футбол; настільний теніс; легка атлетика; плавання; волейбол; баскетбол.

Платні послуги не надаються. Кількість вихованців – 316.

Протягом 2023 року вихованці ДЮСШ взяли участь в 2 обласних змаганнях з настільного тенісу, 1 – з греко-римської боротьби, 2 – з карате, Всеукраїнському турнірі з футболу, 2 Всеукраїнських змаганнях з карате, 2 чемпіонатах міського значення з карате, 2 – з настільного тенісу, 1 турнірі з міні-футболу, благодійному турнірі з плавання.

У вересні 2023 року в ДЮСШ були відкриті відділення з волейболу та баскетболу, які користуються попитом серед населення громади, зокрема, учнівської молоді.

КУ «Новогуйвинська комплексна ДЮСШ» проводила фізкультурно-оздоровчу та спортивно-масову роботи у місцях масового відпочинку громадян. Зокрема, 28 червня в смт Озерне відбувся благодійний матч з міні-футболу «Куємо Перемогу» до Дня Конституції України, 12 липня – спортивна гра для дітей на свіжому повітрі до Дня селища Новогуйвинське. 29 серпня був організований забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України», приурочений до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

У межах кошторису, враховуючі обмеження використання бюджетних коштів згідно Постанови КМУ № 590, відділом культури, розвитку туризму, молоді і спорту спільно з комунальними закладами проведено ряд заходів для покращення матеріально-технічної бази закладів культури.

1. Комунальна установа «Новогуйвинська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Новогуйвинської селищної ради у 2023 році фінансувалася за рахунок місцевого бюджету.

За звітний 2023 рік було профінансовано та витрачено 2 695 122,70  грн.

На оплату праці – 2 015 145,08 грн., нарахування на оплату праці становило – 457 635,00 грн. Витрати на оплату комунальних послуг та енергоносіїв становили – 88 152, 82 грн., а саме, оплата теплопостачання – 73 281,26 грн., оплата водопостачання та водовідведення – 14 871,56 грн.

Окремі заходи по реалізації (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку – 2 170 грн.

Оплата послуг (крім комунальних) в 2023 році становить 415 920 грн.

Витрати на придбання канцелярських товарів, миючих та дезинфікуючих засобів, вогнегасників, спортивного інвентарю та спортивних костюмів, газонокосарки та мотокоси, будівельних товарів, тенісних столів, продукції для нагородження  склали 121 882,66 грн.

2. Комунальний заклад «Новогуйвинська музична школа» Новогуйвинської селищної ради.

У 2023 році фінансувалася за рахунок місцевого бюджету. У звітному році надійшло 164 765 тис. грн. батьківської плати за навчання учнів.

За звітний 2023 рік профінансовано та витрачено 4 547 557, 64 грн.

На оплату праці – 3 614 007,11 грн., нарахування на оплату праці становило – 801 624,14 грн. Витрати на оплату комунальних послуг та енергоносіїв становили – 92 204, 57грн., а саме, оплата теплопостачання – 76 759,14 грн., оплата водопостачання та водовідведення – 2446,23 грн., оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг (відшкодування енергоносіїв, вивезення сміття) – 12 999,20 грн.

Оплата послуг (крім комунальних), а саме, заправка картриджів, оновлення комп’ютерної програми "M.E.Doc"; проїзд педагогічних працівників, оренда контейнерів за 2023 рік становить 8 558,36 грн.

Окремі заходи по реалізації (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку – 4770,00 грн.

Витрати на послуги (оренда контейнерів для сміття, заправка картриджів, виготовлення технічних паспортів, транспортні послуги, перезарядка вогнегасників) – 19 207, 82 грн.

Витрати на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, а саме (канцелярські та господарські товари, офісні, миючі та дезинфікуючі засоби, свідоцтва про закінчення позашкільного закладу, індивідуальні та групові журнали, література музична) склали 15 744,00 грн.

3. Комунальний заклад «Центр культури та творчості» Новогуйвинської селищної ради.

За звітний 2023 рік було профінансовано та витрачено 7 682 963,54 грн.

На оплату праці – 4 058 600, 81 тис. грн., нарахування на оплату праці становило – 1 009 251 грн; витрати на оплату комунальних послуг та енергоносіїв становили – 777 252,16 тис. грн., а саме, оплата теплопостачання – 358 374, 02 тис. грн., оплата газопостачання – 63 051, 39 тис. грн; оплата водопостачання та водовідведення – 3903,18 грн., оплата електропостачання – 367 022,34 тис. грн., інших комунальних послуг (вивезення сміття, придбання дров) – 47 889, 57 тис. грн.

Окремі заходи по реалізації (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку – 1170,00 грн.

Оплата послуг (крім комунальних), а саме: встановлення комп’ютерних програм та обслуговування комп’ютерної техніки, поточні ремонти закладів культури, послуги по технічному обслуговуванню газового обладнання, оренда контейнерів, послуга з перезарядки вогнегасників,  послуга з користування інтернетом за 2023 рік становить  1 356 629, 65 тис. грн.

Витрати на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, а саме: канцелярські та санітарно – гігієнічні товари, подарункові набори  склали 307 194, 28 тис. грн.

  1. Комунальний заклад «Публічна бібліотека» Новогуйвинської селищної ради у 2023 році фінансувався за рахунок місцевого бюджету.

За звітний 2023 рік було профінансовано та витрачено 2 695 122,70 грн.

На оплату праці – 2 015 145,08 грн., нарахування на оплату праці становило – 457 635 грн. Витрати на оплату комунальних послуг та енергоносіїв становили – 118 949, 62 тис грн., а саме, оплата теплопостачання – 78 673,23 грн., оплата водопостачання та водовідведення – 1 154,02 грн., оплата електроенергії – 9 222,37 грн, інших комунальних послуг (вивезення сміття) – 29 900 грн.

Окремі заходи по реалізації (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку – 4470,00 грн.

Оплата послуг (крім комунальних), а саме: поточний ремонт та обслуговування комп’ютерної та організаційної техніки, оновлення комп’ютерної програми "M.E.Doc"; послуги з обслуговування протипожежної сигналізації, перезарядка вогнегасників, технічні паспорти, послуги з користування Інтернетом, послуги з оренди контейнерів – 35 730, 00 грн.

Витрати на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, а саме: канцелярські товари, миючі та дезінфікуючі засоби, будівельні матеріали, багатофункціональний пристрій, реєстраційні журнали склали 63 193, 00 тис грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь