Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Звіт про виконання Програми організації перевезення здобувачів освіти, які проживають у населених пунктах, де відсутні загальноосвітні заклади освіти відповідного рівня, до загальноосвітніх закладів освіти Новогуйвинської територіальної громади

Дата: 06.03.2024 10:48
Кількість переглядів: 20

Звіт про виконання Програми організації

перевезення здобувачів освіти, які проживають

у населених пунктах, де відсутні загальноосвітні

заклади освіти відповідного рівня,

до загальноосвітніх закладів освіти

Новогуйвинської територіальної громади

на 2021 – 2025 роки

 

Програма організації перевезення здобувачів освіти, які проживають у населених пунктах, де відсутні загальноосвітні заклади освіти відповідного рівня, до загальноосвітніх закладів освіти Новогуйвинської територіальної громади на 2021 – 2025 роки розроблена на основі Конституція України, Закони України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про місцеве самоврядування в Україні» та затверджена рішенням16 сесії Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області від 02.11. 2021 року № 692.

Метою Програми є реалізація конституційних прав громадян на доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти, положень Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» щодо виконання вимог законодавства щодо забезпечення на період навчання підвезенням дітей, які здобувають повну загальну середню освіту в закладах освіти не за місцем проживання; організації безпечного, регулярного і безоплатного підвозу до місця навчання, а саме до Новогуйвинського ліцею імені Сергія Процика, та у зворотному напрямку учасників освітнього процесу, які потребують підвезення до закладів загальної середньої освіти; створення рівних можливостей для дітей шкільного віку, які проживають у селищі міського типу Гуйва, де немає школи, у задоволенні соціальних та культурно-освітніх потреб.

Тому Програма передбачала вирішення завдання, а саме:  забезпечення регулярного та безоплатного підвезення здобувачів освіти смт Гуйва до місця навчання – до Новогуйвинського ліцею імені Сергія Процика та у зворотному напрямку.

У смт Гуйва Новогуйвинської територіальної громади впродовж 10 років відсутній заклад загальної середньої освіти, у зв’язку з чим діти цього населеного пункту для здобуття повної загальної середньої освіти вимушені добиратися самостійно до іншого населеного пункту, а саме в смт Новогуйвинське, де знаходиться Новогуйвинський ліцей імені Сергія Процика.

Ця програма почала реалізовуватись у вересні 2023 року: 11 учнів смт Гуйва доїжджали до смт Новогуйвинське та у зворотному напрямку, на що витрачено 1 080,00 грн. 

У ході реалізації Програми було:

  1. Забезпечено щоденний регулярний безоплатний підвіз здобувачів освіти до закладу загальної середньої освіти не за місцем проживання із смт Гуйва до смт Новогуйвинське  (Новогуйвинський ліцей імені Сергія Процика) і у зворотному напрямку рейсовим автобусом.
  2. Укладено договір із перевізником на підвіз дітей із смт Гуйва до смт Новогуйвинське та видачу іменних проїзних квитків.
  3. Складено та постійно уточнюються списки здобувачів освіти, які підвозяться автотранспортом із смт Гуйва до місця навчання в смт Новогуйвинське і у зворотному напрямку, та передаються перевізнику.
  4. Здійснюється постійний контроль за якістю надання послуг щодо перевезення здобувачів освіти рейсовими автобусами відповідно до укладених договорів із перевізником.

 

 

Начальник Відділу освіти                                                           Валентина СЛІНЧУК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь