Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Звіт по Програмі соціально- економічного та культурного розвитку території Новогуйвинської селищної ради на 2022 - 2027 роки.

Дата: 06.03.2024 10:38
Кількість переглядів: 22

Звіт

по  Програмі соціально- економічного та культурного розвитку території Новогуйвинської селищної ради на 2022 - 2027  роки.

 

станом на 31.12.2023

 

      1.     Відділ соціального захисту та охорони здоров'я постійно надає інформацію до соціального паспорту громади.

1.1.2  розроблено ряд землевпорядної документації:

-        Проект землеустрою щодо відведення  земельної ділянки в комунальну власність площею 17,0905 га за межами села Озерянка під громадськими сіножаттями та пасовищами;

-        Технічна документація щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) в смт. Новогуйвинське, вул. Миру 9г (земельна ділянка під фундаментом, незавершене будівництво)

-        Технічна документація з нормативно грошової оцінки земельних ділянок в межах території Новогуйвинської селищної ради (в межах та за межами населених пунктів Глибочанського, Головенківського, Озерянківського, Рудня-Городищенського, Сінгурівського, Троянівського, Вертокиївського старостинських округів та Новогуйвинськогої селищної ради) Житомиського району Житомирської області.

1.1.3 проведено інвентаризацію наявних земельних ділянок, а саме:

-        Інвентаризацію земельних ділянок водного фонду в комунальну власність площею 12,7781 га за межами населеного пункту с. Сінгури;

-        Інвентаризацію земельних ділянок полезахисних лісосмуг загальною площею 7,8731 га по всій території Новогуйвинської селищної ради;

-        Інвентаризацію земельних ділянок в межах  та за межами смт. Гуйва.

Реалізація вищезазначених програм виконана в повному обсязі в межах наданого фінансування.

 

      1.     Проведено заходи з підвищення рекреаційного та туристичного потенціалу громади (наповнення інтернет сторінки, проведення  виставок, фестивалів).

У 2023 році КУ «Новогуйвинська комплексна ДЮСШ» проводила відбір спортивно обдарованих дітей, забезпечувала умови для подальшого їх спортивного удосконалення, участі в обласних та Всеукраїнських змаганнях, забезпечувала розвиток олімпійських видів спорту шляхом підтримки дитячого, дитячо-юнацького, резервного спорту. Протягом 2023 року вихованці ДЮСШ взяли участь в 2 обласних змаганнях з настільного тенісу, 1 – з греко-римської боротьби, 2 – з карате, Всеукраїнському турнірі з футболу, 2 Всеукраїнських змаганнях з карате, 2 чемпіонатах міського значення з карате, 2 – з настільного тенісу, 1 турнірі з міні-футболу, благодійному турнірі з плавання.

У вересні 2023 року в ДЮСШ були відкриті відділення з волейболу та баскетболу, які користуються попитом серед населення громади, зокрема, учнівської молоді.

КУ «Новогуйвинська комплексна ДЮСШ» проводила фізкультурно-оздоровчу та спортивно-масову роботи у місцях масового відпочинку громадян. Зокрема, 28 червня в смт Озерне відбувся благодійний матч з міні-футболу «Куємо Перемогу» до Дня Конституції України, 12 липня – спортивна гра для дітей на свіжому повітрі до Дня селища Новогуйвинське. 29 серпня був організований забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України», приурочений до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Участь у забігу взяли близько 30 учасників.

Забезпечено обслуговування спортивних споруд, які перебувають на балансі КУ «Новогуйвинська комплексна ДЮСШ». У 2023 році було придбано спортивного обладнання та інвентаря на суму 120 тисяч гривень.

Забезпечено повноцінне функціонування мережі закладів культури.

Посилена робота у проведенні заходів, пов’язаних із героїзацією осіб, які віддали життя за незалежність України, вшануванням їх пам’яті, заходів з патріотичного виховання та консолідації українського народу. Усі заходи з відзначення державних свят проводилися спільно бібліотечними, клубними та мистецькими закладами громади. Проведено ряд благодійних концертів для збору коштів на потреби ЗСУ, а також концерти для військовослужбовців, благодійні ярмарки-продажі. Заклади культури Новогуйвинської громади стали осередками волонтерської діяльності. Працівники культури, читачі та небайдужі мешканці громади приєднались до плетіння маскувальних сіток для захисників. Бібліотечною спільнотою протягом року проводились благодійні акції: «Книги для захисників України»; «Подаруй тепло солдату»; «Смілива гривня»; «Напиши лист солдату».

Працівники закладів культури громади спрямовували свою увагу на запровадження і розвиток різноманітних форм і методів роботи з відвідувачами, які сприяли формуванню національної свідомості, піднесенню національно – патріотичного, культурного та історичного відродження, вихованню у підростаючого покоління поваги, любові та дбайливого ставлення до рідного краю, народу, пам’яток історії і культури, мови, народних традицій, звичаїв та обрядів.

Колективи та солісти КЗ «Центр культури та творчості» взяли участь у 10 обласних та Всеукраїнських фестивалях та конкурсах, здобувши призові місця.  В КЗ «Центр культури та творчості» відбувся фестиваль - конкурс військово - патріотичної пісні «Непереможна Україна!», участь в якому взяли колективи з Баранівської, Станишівської, Попільнянської, Тетерівської і Новогуйвинської територіальних громад.

З метою підтримки та розвитку потенціалу творчої молоді працівниками клубних та бібліотечних закладів проводилися майстер-класи, творчі вечори, організовано роботу театральної студії при КЗ «Центр культури та творчості». У 2023 році вокально-інструментальний ансамбль «Passion GROUP» будинку культури смт Новогуйвинське отримав звання «народний».

Протягом 2023 року КЗ «Центр культури та творчості» Новогуйвинської селищної ради та його філіями проведено 478 масових заходів, залучено 34 059 глядачів.

В КЗ «Центр культури та творчості» Новогуйвинської селищної ради та його філіях діє 50 клубних формувань, в яких беруть участь 391 чоловік. Функціонує шість народних та два зразкових колективи. На території громади працюють 11 майстрів художньої творчості, з них 2 мають звання «Майстер народної творчості». Майстри народної творчості активно залучаються до проведення майстер-класів.

Працівники КЗ «Публічна бібліотека» Новогуйвинської селищної ради працювали над виконанням поставлених у плані роботи завдань, направлених на підвищення ефективності і якості обслуговування користувачів бібліотек. Кількість проведених масових заходів (офлайн і онлайн) організованих бібліотеками – 499. Кількість відвідувань масових заходів – 7810. У 2023 році придбано 802 нові примірники книг для поповнення бібліотечних фондів.

В КЗ «Публічна бібліотека» та бібліотеках-філіях працюють 5 гуртків. На заняттях гуртків проходять майстер–класи, обговорення книг, години спілкування тощо. Розпочав роботу клуб однодумців «За покликом душі» в бібліотеці – філії смт Новогуйвинське.

Покращена матеріально-технічна база закладів культури громади.

Комунальний заклад «Новогуйвинська музична школа» Новогуйвинської селищної ради: витрати на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, а саме (канцелярські та господарські товари, офісні, миючі та дезінфікуючі засоби, свідоцтва про закінчення позашкільного закладу, індивідуальні та групові журнали, література музична) склали 15 744,00 тис. грн.

Комунальний заклад «Центр культури та творчості» Новогуйвинської селищної ради: витрати на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, а саме: канцелярські та санітарно – гігієнічні товари, подарункові набори  склали 307 194, 28 тис. грн.

Комунальний заклад «Публічна бібліотека» Новогуйвинської селищної ради: витрати на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, а саме: канцелярські товари, миючі та дезінфікуючі засоби, будівельні матеріали, багатофункціональний пристрій, реєстраційні журнали склали 63193,00 тис грн.

З метою забезпечення охорони та збереження пам’яток історії місцевого значення рішенням 39-ї сесії Новогуйвинської селищної ради № 1419 від 10.11.2023 «Про взяття на баланс Новогуйвинської селищної ради пам’яток історії» взяті на баланс Новогуйвинської селищної ради 37 пам’яток історії.

 

2.1. Покращення інженерної інфраструктури

-        Проведено капітальний ремонт дорожнього покриття вуличної мережі в населених пунктах:

             смт. Озерне, смт. Новогуйвинське, смт. Гуйва, селах: Пряжів, Сінгури, Троянів, Озерянка, Іванківці, Вертокиївка, Залізня, Головенка, Глибочок, Рудня-Городище Новогуйвинської територіальної громади; на загальну суму 24 759, 823 тис.грн..

Разом з тим, проведено благоустрій (капітальний ремонт) 4 пішохідних доріжок в смт Новогуйвинське.

-        Проведено поточний ремонт вуличної мережі населених пунктів   Новогуйвинської територіальної громади на суму 3 818,735 тис. грн.

-      Облаштування зупинки громадського транспорту при в’їзді в с. Іванківці. Вартість заходу 35,0 тис. грн.

 

2.1.2.1. 1.   Продовжено проєкт реконструкція водопостачання та водовідведення з встановленням системи очищення води в смт Новогуйвинське (проєктні матеріали реконструкції системи водопостачання).

Освоєно кошти на суму 180000,0 грн.

Отримали погодження районної містобудівної ради Детального плану та стратегічної екологічної оцінки по проекту «Реконструкція водопостачання  в смт Новогуйвинське». Отримано протокол комісії.

2.1.4. Модернізація системи зовнішнього освітлення

Утримання мереж зовнішнього освітлення (поточний ремонт) по вул. Вишнева в смт Гуйва. Вартість заходу 120,00 тис. грн.

2.2. Розвиток системи управління твердими побутовими відходами

Облаштовані сміттєві збірні майданчики в смт Новогуйвинське, смт Гуйва, селах Пряжів, Сінгури. Вартість заходу 1 185,800 грн.

2.1.10  відділом земельних ресурсів та екології зарезервовано три земельні ділянки загальною площею 60,6373 га для інвестиційних пропозицій, які знаходяться за межами населених пунктів (с. Вишневе, с. Волиця) на території Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області, для створення індустріального парку.

 

3.1.1 У 2023 році в ЦНАП встановлено обладнання для надання послуг з оформлення та видачі паспортів громадянина України у формі ID картки та паспортів громадянина України для виїзду за кордон. З жовтня 2023 року відновлено надання послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану громадян, а саме первинна реєстрація народження, шлюбу, смерті.

 3.2.1. На території Новогуйвинської територіальної громади функціонує 10 закладів загальної середньої освіти, 9 закладів дошкільної освіти, КУ «Інклюзивно-ресурсний центр», КУ «Центр позашкілля», Сінгурівський міжшкільний ресурсний центр.

Рішенням 29 сесії Новогуйвинської селищної ради 8 скликання від 26.07.2022 року №1045 «Про визначення опорних закладів освіти Новогуйвинської селищної ради» опорними закладами освіти Новогуйвинської селищної ради визнано такі заклади загальної середньої освіти: Сінгурівський, Новогуйвинський та Озерненський ліцеї.

39 сесією Новогуйвинської селищної ради 8 скликання від 26.09.2023 року  №1378 «Про зміну назви Сінгурівського міжшкільного ресурсного центру Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області та реорганізацію комунального закладу позашкільної освіти «Центр позашкілля Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області» було прийнято Реорганізувати комунальний заклад позашкільної освіти «Центр позашкілля Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області» (код за ЄДРПОУ 44481327) шляхом приєднання  до комунального закладу «Міжшкільний ресурсний центр Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області» (код за ЄДРПОУ 22057874).

У закладах загальної середньої освіти станом на 01.09.2023 року навчається 2153 здобувача освіти, з них за інституційною формою – 1986 осіб (1589 – очною, 397 – дистанційною), індивідуальною – 167 ( 77 – екстернатною, 64 – сімейною, 26 – педагогічним патронажем).

У закладах дошкільної освіти перебуває 490 дітей, серед яких дітей віком 5-6 (7) років – 317.

Заклади освіти забезпечують для усіх здобувачів освіти рівний доступ до якісної освіти.

У закладах загальної середньої освіти навчається 23 дитини з особливими освітніми потребами. Для надання їм якісної освіти створено 15 класів з інклюзивним навчанням, 4 інклюзивні групи подовженого дня. У цих класах групах працює 15 асистентів вчителів та 3 асистенти вихователів групи подовженого дня. У закладах дошкільної освіти 7 дітей з особливими освітніми потребами. Для них створено 6 інклюзивних груп, де працює 6 асистентів вихователя.

Здійснюється підвіз 177 здобувачів у заклади загальної середньої освіти з населених пунктів, у яких немає функціонуючих закладів освіти.

З усіма здобувачами освіти з особливими освітніми потребами проводяться корекційно-розвиткові заняття. Всього у 2023 році корекційно-розвиткові заняття становили 2986 годин. Касові видатки на оплату праці педагогічним працівникам, які проводять корекційно-розвиткові заняття,  з місцевого бюджету становлять 303 939,93 грн.

У 2023 році свідоцтва про базову середню освіту отримали 215 учнів 9-х класів, серед яких 15 одержали свідоцтва з відзнакою; свідоцтва про повну загальну середню освіти отримали 91 випускник 11-х класів, серед яких 2 нагороджені золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні» та 2 – срібною медаллю «За досягнення у навчанні».

У Новогуйвинському ліцеї імені Сергія Процика та Озерненському ліцеї функціонує 9 класів з поглибленим вивчення навчальних предметів, що охоплює 228 учнів; 12 класів з нетиповою освітньою програмою «Інтелект України», де освіту здобуває 244 дитини.

У всіх (п’яти) ліцеях  функціонують профільні класи – 10 класів, у яких навчається 189 учнів.

У 2023 році утримання одного здобувача загальної середньої освіти становить 40 986,61 грн/рік, дошкільної освіти – 178 649,53 грн/рік.

Педагогічні працівники у площині Нової української школи впроваджують в освітній процес закладів освіти сучасні інноваційні технології: ІТ-технології, формувальне оцінювання, компетентнісно орієнтоване навчання тощо.

3.2.2. У 2023 році облаштовано 1 кабінет математики, 4 кабінети – «Клас безпеки» та STEM-лабораторію, на що з місцевого бюджету касові видатки становлять 403 564, 00 грн.

Активно залучається обдарована молодь до науково-дослідницької, експериментальної, творчої діяльності в гуртках, філіях та товариствах Малої академії наук учнівської молоді тощо (діє три наукових учнівських товариства: «Шукач» (об’єднання закладів загальної середньої освіти Новогуйвинської селищної ради), «Ерудит» (Новогуйвинський ліцей імені Сергія Процика), «Еверест» (Озерненський ліцей)).

У ІІ етапі Всеукраїнських олімпіадах з навчальних предметів 2023 року взяли участь 232 здобувача освіти, 151 з яких стали призерами, що становить 65% усіх учасників. У ІІІ етапі (обласний рівень) 40 здобувачів взяли участь, 11 з яких стали призерами, що становить 27,5% усіх учасників.

У 2023 році здобувачі освіти залучалися до різноманітних Всеукраїнських конкурсів учнівської творчості .

 

3.2.3. Усі заклади освіти, окрім Озерненського ліцею, працюють в очному форматі, оскільки створено безпечні умови перебування здобувачів освіти під час освітнього процесу (забезпечені укриттями). У 2023 році проведено капітальні та поточні ремонти у Новогуйвинському закладі дошкільної освіти «Дзвіночок», Озерненському центрі розвитку дитини «Сонячний теремок», Сінгурівському ліцеї, Пряжівській гімназії, виготовлено ПКД на будівництво захисної споруди Озерненського ліцею на суму 3 851 868,03 грн.

У 2023 році за кошти місцевого бюджету (6 300 000,00 грн) придбано 2 шкільних автобуси для забезпечення безперешкодного доступу до закладів освіти; проведено капітальний ремонт котелень Троянівського та Сінгурівського ліцеїв на суму 2 035 302,72 грн.

Зроблено капітальний ремонт внутрішніх туалетів Сінгурівського ліцею, Головенківської гімназії; поточний ремонт каналізаційної системи та санітарних кімнат Глибочанської гімназії.

Виготовлено ПКД на капітальний ремонт-термосанацію Новогуйвинського, Озерненського, Сінгурівського та Троянівського ліцеїв, Новогуйвинського, Озерненського та Сінгурівського закладів дошкільної освіти на суму 2 283 970,00 грн.

Розпочато капітальний ремонт-термосанацію Троянівського ліцею, Новогуйвинського, Озерненського та Сінгурівського закладів дошкільної освіти.

З метою естетичного виховання створено 13 гуртків естетично-художнього спрямування, що охоплює 275 вихованців.

В цілому на створення належних умов навчання та функціонування освітніх закладів з місцевого бюджету касові видатки становлять 140 439 321,90 грн (загальний фонд – 78 102 136,78 грн, спецфонд – 62 337 185,12 грн).

3.3.1. Проведено водопостачання ФП с. Пряжів; отримано ваги дитячі Unicef для  ФП с.Головенка, ФП с.Гуйва; отримано з бази СМП дихальний апарат педіатричний Амбу для  ФП с.Пряжів;  отримано від бази СМП пульсоксиметр на два параметри для ФП с.Іванківці та ФП с.Пряжів; отримано від бази СМП сумку холодильник для  ФП с.Волиця.

3.5.1.          У 2023 році діяла підтримка проектів, які здійснювалися громадськими та благодійними    організаціями. Розвиток компетенцій у сфері проектного менеджменту серед представників громадських та благодійних організацій.

 Активізація діяльності місцевих громадських та благодійних організацій на вирішення проблем громади та ВПО. Була отримана благодійна допомога від фондів: Благодійна організація «Благодійний фонд «Волонтерський рух» ЮНІСЕФ, Житомирська обласна військова адміністрація, Обласна організація Товариство Червоного Хреста України, Леснічий, Парфентієв Ю.О.

 

3.5.2.    Розробка системи комунікацій з громадськістю.

  Проводиться моніторинг системи надання інформаційних послуг та висвітлення діяльності роботи в соціальних мережах. Забезпечення відкритості та   прозорості  діяльності органу місцевого самоврядування, визначення  актуальних потреб жителів громади та реагування на них.

3.6.3 Для реалізації заходів з благоустрою, а саме утримання дорожньої інфраструктури після снігових заметів та ожеледиці у 2023 році використано 199,0 тис. грн

 

 

Заступник начальника відділу економічного розвитку,

проектної та інвестиційної діяльності                                    Інна КАМЕНСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь