A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Щотижневий дайджест від Новогуйвинського відділу культури, розвитку туризму, молоді та спорту

Дата: 01.03.2024 15:42
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

Цього тижня в закладах культури було цікаво і творчо, як завжди, тож ділимося з вами найцікавішими подіями!

Вихованці КЗ «Новогуйвинська музична школа» продовжують показувати високі результати. Вітаємо ученицю першого класу викладача фортепіано Олександра Назарчука — Єву Паук, яка зайняла друге місце у Канадсько-Українському фестивалі дитячої та юнацької творчості Торонто 2024! Так тримати!

25 лютого ми відзначали 153-ю річницю з дня народження нашої великої землячки Лесі Українки. З цієї нагоди в закладах культури відбулося безліч заходів, під час яких вшанували пам'ять видатної української поетеси, перекладачки, культурної діячки. Бібліотечні працівники та активні відвідувачі взяли участь у флешмобі #Я_жива_я_буду_вічно_жити, а в КЗ «Новогуйвинська музична школа»  відбувся урок-спомин «Велич Лесі Українки».

В понеділок в закладах культури громади відбулися заходи до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Жителі с. Озерянка переглянули драматичний фільм Нарімана Алієва «Додому», в бібліотеках-філіях громади пройшли інформаційні години, тематичні бесіди, оформлені тематичні викладки, підготовлені відеодобірки та віртуальні виставки. В будинку культури-філії с. Іванківці відбулася година історичної пам’яті «Крим - це Україна!».

На заняттях гуртка декоративно-ужиткового мистецтва «Сонячні промінчики» цього тижня діти виготовляли традиційну ляльку-мотанку і коробочку для цукерок.

Завідуюча клубом-філією с. Гай провела виховну годину «Мій день народження», під час якої діти взяли участь у веселих конкурсах і звичайно, поласували іменинним тортом!

29 лютого у будинку культури-філії селища Новогуйвинське в рамках Всеукраїнського патріотично-мистецького проєкту «Від колиски до Звитяги» відбулася зустріч із оркестром 199-го навчального центру ДШВ ЗСУ. А в перший день весни, 1 березня, о 16:00, КЗ «Новогуйвинська музична школа» запрошує всіх на концерт «Леся Українка та Тарас Шевченко — велетні українського духу». На концерті ви почуєте як віршовані рядки, так і пісні на вірші великих поетів у виконанні учнів та викладачів школи.

Робота працівників культури – це не тільки творчість, але й робота з документами. Тож працівники комунального закладу «Публічна бібліотека» взяли участь в zoom-конференції «Звітність та планування у ПБ Житомирщини: досвід, актуальні питання, перспектива», проведеній науково-методичним відділом ЖОУНБ імені О. Ольжича.

Першого весняного дня в приміщенні КЗ «Центр культури та творчості» лунало Тарасове слово… 20 учасників з усієї громади зібралися, щоб взяти участь в огляді виконавців художнього слова, присвяченому 210-й річниці від дня народження тараса Шевченка, «Хвилююче слово Тараса». За результатами огляду журі визначило 5 найкращих декламаторів, які візьмуть участь в обласному конкурсі виконавців художнього слова «Єднаймо Україну Тарасовим словом».

Ваші діти обожнюють малювати та ділитися своєю творчістю? Покажіть їхні малюнки всім! Запропонуйте їм взяти участь в конкурсі дитячих малюнків на твори Т.Г. Шевченка «Весна малює дивовижну казку». Фотографії можна надсилати на вайбер +380983214052 (Вікторія Вікторівна). Усі малюнки будуть висвітлені на  сторінці КЗ «Публічна бібліотека» Новогуйвинської селищної ради  10 березня, за кількістю вподобайок будуть визначені троє переможців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь