A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Заходи до другої річниці вторгнення орків на територію України «Вистояли – переможемо!

Дата: 29.02.2024 13:46
Кількість переглядів: 85

Фото без опису  Фото без опису

Заходи

до другої річниці вторгнення орків на територію України

«Вистояли – переможемо!

в Озерянківській гімназії Новогуйвинської селищної ради

станом на 29 лютого 2024 року

24 лютого 2024 року минає два роки від початку повномасштабного збройного вторгнення російської федерації на територію України. У ці дні українці об’єднуються, щоб знову привернути увагу світової громадськості до війни.

Ми, українці, тримаємо оборону й демонструємо волю перемогти ворога, чим доводимо спроможність протистояти російській військовій агресії. Ми дякуємо нашим захисникам і захисницям, Збройним Силам України, Національній Гвардії України, волонтерам.

23 лютого учні та вчителі Озерянківської гімназії Новогуйвинської селищної ради Житомирського району не залишились осторонь:  на виховних годинах,  уроках історії, впродовж 23 та 24 лютого 2024 року згадували історичні події, які передували повномасштабному вторгненню росії в Україну, обговорювали зі  і усвідомлювали головні наративи річниці війни. Людство знову зіткнулося з тоталітарним режимом, який прагне силової ревізії кордонів - «рашизмом», що отримав таку назву для означення псевдоідеологіі, замішаної на поєднанні ідей фашизму i більшовизму, нацизму та євразійства, реваншизму i ксенофобії.

Два роки нашого протистояння російській aгpeciï не лише оголили правду про ницість кремлівської влади , а також розбудили заколисаний відносним затишшям цивілізований світ i спонукали держави й міжнародні організації до активних дій на захист миру задля, без перебільшення, збереження людства i планети. Наслідком злочинних дій є проблеми продовольчої безпеки у світі та загроза голоду в низці країн.

Учні початкових класів (2-4 класи та класоводи: Дорош С.С., Колесник В.В., Мовчан А.І.) на ранкових колах і на виховних годинах у формі вікторин, обговорень з інтерактивними вправами активно долучились до запропонованих заходів на підтримку духу нації у боротьбі із фашистською навалою і вкотре продемонстрували свою активну громадянську позицію.

Так у 3-4 класах (Колесник В.В., Мовчан А.І.) відбулася година спілкування  "365 днів Віри, Надії, Сподівань”. Діти вшанували пам'ять загиблих у війні, пригадали події, які відбулися протягом року, розгадали кросворд "Символи Перемоги", висловили подяку ЗСУ, волонтерам, виконали вправу "Мікрофон" (тема "Моя найзаповітніша мрія").

У 2 класі (Дорош С.С., Зімірович К.В.) пройшла виховна година під назвою "Історія одного року... незламне дитинство". Під  час заходу учні пригадали початок війни, хвилиною мовчання - воїнів, які віддали своє життя заради нашого майбутнього,  і всіх мирних людей, які безневинно загинули. Діти з успіхом давали відповіді на питання, це ще раз доводить, що вони справжні українці і патріоти своєї країни;  подивились правила від пса Патрона: правила поводження на замінованих територіях; наприкінці заходу учні виготовили символічні патріотичні серця, які відображають любов до України.

А здобувачі освіти 5-7 класів до заходів, присвячених другій річниці війни “Моя Україна вільна і непереможна! -  намалювали малюнки, чим ще раз підтвердили те, що ми незламні, любимо свою країну і віримо у ПЕРЕМОГУ (під керівництвом вчителя образотворчого мистецтва Вольської О.О.).

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу школярів учні 8-9 класів долучились до освітнього проєкту «Діалоги про війну» Українського інституту національної пам’яті (педагог наставник: педагог-організатор Хлань І.І.)

Також у 6 класі було проведено відео-урок з вчителем зарубіжної літератури Козловою Л.М. з обговоренням "Що таке війна?”, під час якого учні усвідомили, що єдність і здатність до згуртованості всього українського суспільства допоможе нам не відступити, не впасти духом та перемогти. Ми переможемо і на нашій землі запанує мир і добробут!

Вчителем історії Вольською О.О. у 5 було проведено бесіду "Вистояли-переможемо! ", під час якої діти ділились своїми історіями і пропонували поради до “кошику ідей” щодо подолання поганого настрою, страху чи стресу.

У 7 класі пройшов відео-урок з вчителем української мови Пашківською Л.В. з обговоренням "365 днів НЕСКОРЕНОСТІ". Діти після перегляду висловили свою рефлексію з приводу подій, висвітлених у відео, дехто ділився своїми досвідом, своїми історіями.

            Година спілкування "365 днів нескореності" у 8-9 класах з вчителем історії Вольською О.О. пройшла під гаслом: “Пам’ятаємо! Робимо! Перемагаємо!

Передивились відео матеріали "За день до вторгнення".

(педагог-організатор Хлань І.І.).

Також на  уроках історії відбувся "круглий стіл" з промовистим гаслом "Вистояли-переможемо!"  Під час "круглого столу" учні 7-9 класів разом з учителем Вольською О.О. згадали основні етапи російсько-української війни, охарактеризували антиукраїнський зміст теорії "руского міра", відзначили роль кримського спротиву у протидії російській агресії. Відбувся обмін думками стосовно місця української мови у формуванні національної самосвідомості українців та перспектив євроінтеграційних прагнень українського народу. Учасники "круглого столу" продемонстрували обізнаність з колом держав, які є стратегічними партнерами України, засвідчили непохитну віру в перемогу нашого народу над російськими агресорами!

Класними керівниками проведені класні години за матеріалами Українського інституту національної пам’яті «Чому українці та росіяни історично – не «братні народи»?» Учні Озерянківської гімназії пригадали історичні події від 9 століття коли саме з центром у Києві сформувалася середньовічна держава – Русь. Упродовж наступних кількох століть Руссю у широкому значенні називалася вся територія, де визнавали владу київських князів і до сьогодення. Україна та Росія розвивалися за різних історичних умов, мали впливи різних сусідів. Україна – країна демократичних традицій. Україна – не «молодший брат». Міфи про «братні народи» чи «єдиний народ» – абсолютно штучні. Україна – європейська країна. Українська культура – унікальна та самодостатня.

 

Слава Україні!!!

МИРУ, НАДІЇ, ВІРИ в КРАЩЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь