Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

П’ятниця – час підбити підсумки робочого тижня!

Дата: 23.02.2024 13:00
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Вітаємо Левіну Софію, ученицю класу фортепіано Ірини Кручинської, з першим місцем у Міжнародному конкурсі мистецтв «Мистецька історія», а Олійник Катерину, ученицю класу фортепіано Тетяни Токаревої, з першим місцем у Всеукраїнському конкурсі мистецтв «Народна зірка»!

До Дня вшанування пам’яті  Героїв Небесної Сотні у всіх закладах культури громади відбулися заходи. В приміщенні КЗ «Центр культури та творчості»  Новогуйвинської селищної ради учасники художньої самодіяльності запалили свічки пам’яті та виготовили паперових янголів - символи незламності та свободи Героїв Небесної Сотні. В будинку культури-філії с. Троянів відбулася історико-патріотична година «Янголи Майдану». Діти переглянули документальний фільм «Уклін вам, Герої Небесної сотні», прослухали розповідь про Революцію Гідності і взяли участь у майстерці з виготовлення Ангелів пам'яті. В бібліотечних закладах громади пройшли патріотичні уроки, вечір пам’яті, години пам’яті, оформлені інформаційні дайджести, хронології подій, виставка-інсталяція, історичні хроноскопи тощо. В приміщенні Новогуйвинської селищної ради працівниками КЗ «Публічна бібліотека» оформлена ілюстрована виставка «Героїв Україна пам'ятає», а в приміщенні будинку культури-філії смт Новогуйвинське розміщена фотовиставка «Пам'яті Героїв Майдану».

Чергові заняття гуртка «Сонячні промінчики» цього тижня присвятили виготовленню ляльки-мотанки «Янголятко», домовичка і воскової свічки.

В середу викладач вокально-теоретичного відділу КЗ «Новогуйвинська музична школа» Ольга Буєва провела з учнями молодших класів тематичну лекцію під назвою «Композитор Віктор Косенко та Житомир», в якій розповіла майбутнім музикантам про звʼязок відомого українського композитора з нашими краями і його творчість на теренах Житомирщини.

В клубних і бібліотечних закладах відбулися книжкові виставки, читання віршів, тематичні години, гра-квест до Міжнародного дня рідної мови. Працівники КЗ «Публічна бібліотека» зустрілися з учнями 4 Г класу Новогуйвинського ліцею ім. Сергія Процика та провели мовну мозаїку «В царстві мови солов'їної». Діти дізналися цікаві факти про рідну мову, активно розгадували кросворди та завдання, які ставили перед ними. Взяли участь у різноманітних інтерактивних іграх та разом виготовили об'ємну аплікацію «Наша мова – калинова». Також працівники культури громади взяли участь у челенджі до Міжнародного дня рідної мови «Рідна мова нас єднає» #Рідна_мова_нас_єднає.

22 лютого в приміщенні будинку культури-філії смт Новогуйвинське відбулася непересічна для громади подія – презентація першого повного видання книги «Українська культура» Івана Огієнка (митрополита Іларіона). Участь у заході взяли працівники культури громади, учні Новогуйвинського ліцею імені Сергія Процика, начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Житомирської районної військової адміністрації Ярослава Журавель. Презентуючи книгу, заступник Новогуйвинського селищного голови, депутат Житомирської обласної ради Тетяна Парфентієва Тетяна Парфентієва, яка є ініціаторкою та меценаткою видання книги в сучасній редакції, розповіла присутнім про значення постаті Огієнка для української культури, церкви, літератури, духовності, формування національної свідомості українського народу, про його нелегку долю і значення його праць для майбутніх поколінь українців. Родзинкою заходу став виступ солістки Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера, бандуристки Світлани Ніконорової, яка виконала романс на вірш Івана Огієнка «Не питай…». Примірники «Української культури» ви можете знайти в бібліотечних закладах нашої громади.

В рамках Всеукраїнської програми ментального здоровя «Ти як?» працівники будинку культури-філії с. Іванківці провели ігри з учасниками клубу за інтересами. Діти відволіклися від поганих думок, покращили самопочуття і зарядилися гарним настроєм.

23 лютого в смт Новогуйвинське відбувся мітинг з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, участь в якому взяли працівники Новогуйвинської селищної ради, працівники закладів культури та небайдужі місцеві жителі. Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв російсько-української війни та мирних жителів, які стали невинними жертвами російської агресії, і доєдналися до виконання державного гімну. Також в населених пунктах громади пройшли покладання квітів до могил наших загиблих земляків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь