Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

П’ятниця – час розповісти вам про те, чим жили заклади культури протягом тижня.

Дата: 16.02.2024 15:25
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Перш за все вітаємо ученицю класу фортепіано Ірини Кручинської Єкатєріну Іванову, яка стала лауреаткою II премії у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Christmas star 2024», а також Софію Левіну, ученицю класу фортепіано Ірини Кручинської, зі здобуттям Першої премії у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Українська традиція»! Пишаємося і бажаємо нових успіхів і натхнення!

12 лютого в приміщенні будинку культури-філії смт Новогуйвинське відбулася підсумкова нарада працівників культури Новогуйвинської громади. Участь у нараді взяла заступник Новогуйвинського селищного голови Тетяна Парфентієва, яка ознайомила присутніх з цікавими грантовими проєктами, реалізованими в європейських країнах. Керівники закладів культури прозвітували про роботу у 2023 році. Директори КЗ «Центр культури та творчості» Олена Назарчук,  КЗ «Публічна бібліотека» Тамара Підпокровна, КЗ «Новогуйвинська музична школа» Вероніка Поліщук підбили підсумки роботи закладів та їхніх філій, розповіли про здобутки та проблемні питання, які потребують вирішення, а також наголосили на тому, що працівники культури об’єднали свої зусилля та спрямували їх на допомогу бійцям Збройних Сил України, організовуючи благодійні концерти та ярмарки-продажі та долучаючись до волонтерської діяльності. Також присутні ознайомилися з інструкцією по заходам безпеки при виявленні сторонніх предметів, які можуть бути використані для наведення (позначення) потенційних об’єктів ураження. Підводячи підсумки наради, начальник відділу культури, розвитку туризму, молоді і спорту Новогуйвинської селищної ради Оксана Поплавська наголосила, що під час війни слід шукати сучасні форми роботи, модернізовувати заходи, вчитись по-новому мислити та вдосконалюватись, адже це сприяє тому, щоб залишатись потрібними і цікавими для людей, заради яких ми працюємо!

13 лютого в будинку культури-філії с. Озерянка відбувся майстер-клас, під час якого діти виготовили валентинки для воїнів, щоб поділитися теплом серця з нашими захисниками. А в приміщенні КЗ «Центр культури та творчості» відбувся молодіжний вечір до Дня закоханих. Діти із задоволенням взяли участь у конкурсах, згадали історію виникнення свята, зробили чудові листівки-валентинки та переглянули  фільм. Солодкі подарунки зробили цей день ще приємнішим! Працівники будинку культури-філії с. Троянів провели майстерку з виготовлення подарунку для мами, розповіли дітям про історію свята і провели інтерактивні ігри. Захід відбувся в рамках Всеукраїнської програми  ментального здоровя «Ти як?».

В Міжнародний день дарування книг бібліотеки громади отримали книжкові подарунки від своїх читачів. Також до книжкових фондів нашої громади надійшов дуже цінний подарунок від Житомирської районної військової адміністрації, очільник якої Юрій Тарасюк передав на потреби бібліотечних закладів Житомирського району унікальне видання – книгу видатного мовознавця, поета і перекладача, історика, публіциста  Івана Огієнка «Українська культура».

15 лютого відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниця виведення військ з Афганістану. До цього дня в населених пунктах громади відбулися покладання квітів, година-спогад «Шляхами неоголошеної війни», бесіда-діалог «Ятриться рана Афгану», година історичної пам’яті «Крізь пекло Афганістану», година спомину і шани «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя».

В будинку культури-філії с. Іванківці в рамках програми «Ти як?» пройшов захід на тему: «Як зберегти психічне здоров'я під час війни». Психолог Катерина Знахорчук, член Української громадської організації «Інститут розвитку символдрами та глибинної психології», член Житомирської організації арт-терапевтів, провела тренінгове заняття з теми «Техніки зцілення», під час якого пропрацювала з дітьми методику сторітелінгу, надала рекомендації, як подолати панічну атаку у дітей підліткового віку, в умовах ситуативної тривожності. У всіх присутніх  від проведеного тренінгового заняття залишились дуже позитивні емоції.

     З нагоди Дня єднання та з метою виховання в дітей почуття любові і гордості за свою державу в приміщенні бібліотеки - філії смт Новогуйвинське працівниками  комунального закладу «Публічна бібліотека» Новогуйвинської селищної ради проведена година патріотизму з учнями 5 класу Новогуйвинського ліцею ім. Сергія Процика. Діти познайомились з лепбуком, в якому зібраний матеріал про історію свята, символи, традиції, факти про День єднання України, охоче долучились до акції  «Ланцюг  єднання», успішно продемонстрували  свої знання відповідаючи на запитання інтерактивної гри домінушки «Єднаймося заради перемоги!». 16 лютого в КЗ «Публічна бібліотека» відбулася патріотична година «Великий День єднання», в клубі-філії с. Гай та будинку культури-філії с. Озерянка– виховні години, в бібліотеці-філії с. Головенка – патріотичний мікс «В єдності – наша сила». В приміщенні КЗ «Центр культури та творчості» відбудеться майстер-клас з виготовлення патріотичних браслетів.

Цього тижня працівники культури громади взяли участь у челенджі до Міжнародного дня рідної мови «Рідна мова нас єднає». Запрошуємо і вас доєднатися!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь