Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Щотижневий дайджест від Новогуйвинського відділу культури, розвитку туризму, молоді та спорту

Дата: 09.02.2024 14:28
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Сьогодні п’ятниця, а це означає, що настав час підбити підсумки робочого тижня.

Перш за все вітаємо бібліотекаря бібліотеки-філії с. Троянів, майстриню народної творчості Тамару Куник з І премією в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» за картину «Україна колядує» та відзнакою «Збереження традицій» у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво», отриманою за участь у ІІІ Всеукраїнському двотуровому фестивалі-конкурсі мистецтв «Різдвяна Україна»!

Вітаємо учнів класу викладача фортепіано Олександра Назарчука  — Бонківського Максима та Богомʼякову Аміну! Максим став лауреатом Другої премії у Всеукраїнському конкурсі-фестивалі «Мистецька коляда» і лауреатом Третьої премії у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв «Різдвяна Україна», а Аміна — лауреаткою Другої премії Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв і талантів «Grand piano»!

В закладах культури і спорту триває активна робота по розвитку творчих та спортивних здібностей наших дітей та молоді – заняття гуртків, спортивних секцій, репетиції колективів та театральної студії.

3 лютого вихованці тренера Юліани Грігорової КУ «Новогуйвинська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» взяли участь у Чемпіонаті Житомирської області з настільного тенісу, що відбувся в смт Пулини. За результатами змагань Віка Борисова посіла 1 місце серед учасників 2007-2008 р.н., а Зоряна Шимановська - 3 місце серед учасників 2013 р.н. і молодших. Пишаємося досягненнями наших спортсменів і бажаємо їм наснаги до нових перемог! Дякуємо ЗСУ на можливість для наших дітей розвиватися!

5 лютого в приміщенні КЗ «Публічна бібліотека» Новогуйвинської селищної ради відбувся семінар бібліотечних працівників «Публічна бібліотека в сучасних реаліях», на якому обговорювались питання викликів, які стоять перед бібліотеками сьогодні та роль книги й читання в житті сучасної людини. Також обговорювались заходи, в рамках реалізації Всеукраїнської програми «Ти як?». А наступного дня біблотекарі завітали на онлайн презентацію книги Орисі Демської «Українська мова. Подорож від Бад-Емса до Страсбурга».

В першу середу лютого відзначається Всесвітній день читання вголос. До цього дня працівник і читачі бібліотечних закладів взяли участь в акції #Читаймо_разом_читаймо_вголос.

9 лютого бібліотекар бібліотеки-філії с. Головенка провела пізнавальну годину з учнями 4 класу Головенківської гімназії на  тему «Безпечний Інтернет». Під час заходу учні  дослідили позитивні і негативні сторони Інтернету, сформулювали та засвоїли правила безпечної роботи в Інтернеті.

Заняття гуртка «Сонячні промінчики» бібліотеки-філії с. Троянів цього тижня було присвячене виготовленню аплікації «Орхідея».

12 лютого о 15:00 в приміщенні КЗ «Центр культури та творчості» (с. Сінгури) відбудеться прослуховування на вокальний гурток (естрадний вокал). Запрошуються діти віком 8-16 років, які мріють про велику сцену, всебічний розвиток і музичне оточення!

Також нагадуємо, що з метою підтримки наших військовослужбовців, які проходять лікування та реабілітацію, а також задля  популяризації української мови і літератури, в громаді триває збору книжок в рамках благодійної акції «Книга для захисника». Книги українською мовою у належному естетичному стані можна приносити до бібліотек-філій громади. А якщо  у вас є книги, які ви вже прочитали, або у вас є бажання зробити добро та подарувати  книжки бібліотекам громади – візьміть участь у доброчинній акції «Книга в добрі руки».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь