Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

 Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи служби у справах дітей

Дата: 31.01.2024 14:41
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

           Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи служби у справах дітей, метою якої є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов'язки з виховання та утримання дітей, сприяння нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.

         Так, 30 січня 2024 року працівниками служби у справах дітей Новогуйвинської селищної ради проведено профілактичний рейд, у ході якого здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 7 родин, в яких виховується 15 дітей (з них 9 дітей знаходяться на обліку служби у справах дітей, як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах).

         За результатами рейдового заходу складені відповідні акти. З батьками дітей проведено роз’яснювальну-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, недопущення випадків жорстокого поводження з дітьми або вчинення домашнього насильства, забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, проведення профілактичних медичних оглядів.

         Батькам вчергове наголошено на  вимоги законодавства України про рівні права і обов’язки щодо дітей, обов’язок утримувати дітей до їх повноліття, забезпечувати всім необхідним відповідно до їх потреб та попереджено про адміністративну, кримінальну відповідальність за систематичне ухилення від виконання батьківських обов’язків стосовно дітей.

     У ході рейду було виявлено, що деякі діти  проживають з батьками, які не належним чином виконують свої батьківські обов’язки. У помешканні холодно, антисанітарія, мала кількість  продуктів харчування, одяг та постільна білизна  брудні, діти недоглянуті, відсутній контроль з боку батьків щодо навчального процесу. Діти без поважних причин систематично пропускають навчання, не проходять вчасно медичне обстеження, стають свідками домашнього насильства.

          Звертаємо увагу старост стростинських округів Новогуйвинської селищної ради та небайдужих мешканців громади! Не приховуйте сімї, у яких діти стають свідками домашнього насильства або жертвами такого насилля. Не приховуйте випадки, коли батьки зловживають алкогольними напоями та не спроможні створити умови для своїх дітей щодо повноцінного їх розвитку та виховання. Негайно повідомляйте про це: органи Національної поліції, службу у справах дітей, КУ «Центр надання соціальних послуг», відділ соціального захисту та охорони здоров’я та інші суб’єкти соціального захисту.

 

        Памятаємо, що діти – це те, заради чого ми живемо, вони – наше майбутнє!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь