Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

#ТиЯк: Дбати про ментальне здоров’я так само важливо, як берегти здоров’я фізичне, – Юрій Тарасюк

Дата: 05.01.2024 11:48
Кількість переглядів: 138

Фото без опису  Фото без опису

У Житомирському районі тривають заходи в межах інтерактивного івенту «Стежка ментального здоров’я», ініційованого Координаційним центром підтримки цивільного населення при Житомирській ОВА.

За організації  Житомирської районної військової адміністрації такі заходи 4 січня відбулися ще у трьох громадах – Станишівській, Глибочицькій та Новогуйвинській.

Місцем тематичної локації у селі Станишівка став центр культури, дозвілля та спорту  сільської ради, де для охочих практикуючі психологи Вікторія Івчук і Наталія Гейна провели тренінг щодо психологічної самодопомоги.

«Проблема захисту та підтримки ментального здоров’я постала особливо гостро після початку повномасштабної війни. Усі ми це чудово розуміємо. Разом з тим усвідомлюємо і необхідність потурбуватися про свій психоемоційний стан, за потреби – звернутися до фахівців, аби навчитися зберігати душевну рівновагу, стресостійкість, налаштуватися на позитив. Дбати про ментальне здоров’я як необхідну складову життєдіяльності людини так само важливо, як берегти здоров’я фізичне», – підкреслив начальник Житомирської РВА Юрій Тарасюк, який разом зі своїм першим заступником Сергієм Кириченком також взяв участь у тренінгу.

Учасники заходу опановували прості техніки володіння своїм емоційним станом на прикладах різних психологічних вправ, отримали фахові рекомендації, як позбутися панічних атак та ефективно долати стресові ситуації, відчуття безнадійності й роздратованості. 

На наступній локації – у селі Глибочиця, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту сільської ради Євгенія Сімчук, директор Глибочицького ЗДО Юлія Кобернюк, практичний психолог місцевого ліцею Галина Глушенко поділилися з представниками Житомирської РВА своїми напрацюваннями у сфері ментального здоров’я, насамперед у дитячих колективах, у закладах культури. Принагідно зауважили на необхідності залучати до проведення соціально-психологічних заходів не лише шкільних психологів, а й інших фахівців такого профілю.

У Новогуйвинській громаді проблема психоемоційного розвантаження вирішується шляхом поєднання приємного з корисним. Так, приміщення публічної бібліотеки Новогуйвинської селищної ради вже давно стало осередком добрих справ. Тут діє клуб «За покликом душі», члени якого – люди поважного віку – роблять свій внесок у майбутню перемогу, виготовляючи окопні свічки, «кікімори» для українських оборонців. Виконують це з любов’ю, теплом і від щирого серця, – розповідає, демонструючи їхню роботу, директор бібліотеки Тамара Підпокровна.

   

      А в центрі культури та творчості Новогуйвинської селищної ради відведено приміщення, в якому люди, здебільшого вимушені переселенці, плетуть маскувальні сітки.

        Крім допомоги нашим захисникам, переконаний директор центру Володимир Хмельницький, така колективна діяльність є своєрідною формою спілкування, психологічного розвантаження, взаємопідтримки та соціалізації.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь