A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Допомога для незастрахованих жінок, які не сплачують страхові внески до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Дата: 03.01.2024 14:15
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

Куди і коли звертатись ?

Жінки, які не застраховані в системі соцстрахування  можуть звернутися за допомогою по вагітності та пологам у регіональне відділення праці та соціального захисту по місцю реєстрації. Виключення жінки-військові – їм допомога виплачується по місцю служби. Звертатися необхідно не пізніше ніж через 6 місяців після закінчення періоду, вказаного в медичній довідці, інакше допомогу не призначать.

Необхідні документи

В будь-якому випадку необхідно надати медичну довідку встановленого зразка і написати заяву про надання допомоги (зразок Вам мають надати). Але в залежності від категорії незастрахованої особи можуть бути потрібними додаткові документи:

— Аспіранткам, докторанткам, клінічним ординаторам, студенткам вузів І-IV рівня акредитації і професійно-технічних учбових закладів – довідку про те, що ця особа навчається;

— Тим, кого звільнили у зв’язку з ліквідацією підприємства (установи, організації), — довідку ліквідаційної комісії про звільнення за цією підставою;

— Зареєстрованим безробітним – довідку з центру зайнятості про таку реєстрацію. 

Розмір допомоги

Жінкам, які служать, навчаються або зареєстровані як безробітні, допомога розраховується множенням їх середньоденного доходу (грошового забезпечення, стипендії, мінімальної допомоги по безробіттю відповідно) на кількість календарних днів відпустки (126 к.д., а для чорнобильців – 180 к.д). Жінки звільненні у результаті ліквідації підприємства мають право на допомогу виходячи із середнього заробітку, який вони мали по цьому місцю роботи. У будь-якому випадку в розрахунок на місяць допомога буде складати не менше 25%  прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

 

Допомога при народженні першої та кожної наступної дитини, яка народилася після 30 червня 2014 р., надається у розмірі 41280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами.

Для призначення допомоги при народженні дитини за умови пред’явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, подається:

 заява одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, за формою, затвердженою Мінсоцполітики;

 копія свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу).

Заява для призначення допомоги при народженні дитини може бути подана в електронній формі (з використанням інформаційно-комунікаційних систем, через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, зокрема з використанням кваліфікованого електронного підпису) структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

Опікуни подають, крім зазначених документів, копію рішення про встановлення опіки.

Жінки, які мають задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) на території України і народили дитину під час тимчасового перебування за межами України, подають видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

Допомога при народженні дитини призначається за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше ніж через 12 календарних місяців після народження дитини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь