Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

№1445 Про Програму забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури Новогуйвинської селищної територіальної громади на 2023-2025 роки

Дата: 25.12.2023 10:49
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

     НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

            РІШЕННЯ №1445

  (сорок перша сесія восьмого скликання)

 

 

 «18» грудня 2023 р.                                                      смт Новогуйвинське

Про Програму забезпечення безпеки

та стійкості критичної інфраструктури

Новогуйвинської селищної територіальної

громади на 2023-2025 роки

 

Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про критичну інфраструктуру», згідно протокольного рішення Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області від 20.10.2023 №9, з метою забезпечення безпеки об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення стійкості критичної інфраструктури, запобігання проявам несанкціонованого втручання у функціонування критичної інфраструктури, прогнозування та запобігання кризовим ситуаціям на об’єктах критичної інфраструктури, враховуючи висновки постійних комісій селищної ради планування, бюджету та фінансів від 14.12.2023, селищна рада  

 

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Програму забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури Новогуйвинської селищної територіальної громади на 2023 – 2025 роки, що додається.

2. Управлінню фінансів при формуванні селищного бюджету на відповідні роки передбачати кошти для реалізації заходів Програми в межах наявних фінансових ресурсів.

3. Координацію діяльності за виконання заходів Програми покласти на Управління правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії селищної ради з питань планування, бюджету та фінансів, з питань житлово-комунального господарства, містобудування, благоустрою, комунальної власності та інвестиційної діяльності.

 

Секретар ради                                                                  Олександр ЛОВИНЮК

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Рішення 41 сесії восьмого

скликання Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської

області від 18.12.2023 № 1445

 

 

 

 

 

 

 

П Р О Г Р А М А

 

забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури

Новогуйвинської селищної територіальної громади

 

на 2023-2025 роки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

смт Новогуйвинське - 2023

 

 

І. Паспорт Програми

 

 

1.

Назва Програми

 

Цільова програма Новогуйвинської селищної ради «Програма безпеки та стійкості критичної інфраструктури Новогуйвинської селищної територіальної громади на 2023 – 2025 роки»

 

2.

Ініціатор розроблення Програми

 

Новогуйвинська селищна рада Житомирського району Житомирської області

3.

Розробник Програми

Управління правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

 

4.

Співрозробники Програми

Відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

 

5.

Учасники Програми

Новогуйвинська селищна рада Житомирського району Житомирської області, районне управління  ДСНС  ГУ ДСНС у Житомирській області, Управління фінансів Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

КП «Озерне», Новогуйвинський ВЖРЕКП

 

6.

Термін реалізації Програми

2023-2025 роки 

7.

Джерела фінансування

Бюджет Новогуйвинської селищної територіальної громади, кошти джерел фінансування не заборонені чинним законодавством

 

8.

Головний розпорядник коштів

Управління фінансів Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

 

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми:

 

У межах фінансових можливостей бюджету Новогуйвинської селищної територіальної громади та коштів інших джерел надходжень не заборонених чинним законодавством

 

9.1

з них, коштів бюджету Новогуйвинської селищної територіальної громади

В межах фінансових можливостей бюджету Новогуйвинської селищної територіальної громади

 

ІІ. Загальні положення

 

Забезпечення національної безпеки сьогодні стало одним із найактуальніших питань для нашої держави та Новогуйвинської селищної територіальної громади зокрема.

 Це пов’язано не тільки із розв’язанням війни проти України, але й динамікою соціальних, економічних, політичних і навіть технологічних процесів, що відбуваються у світі. Тенденції до посилення загроз природного та техногенного характеру, підвищення рівня терористичних загроз, збільшення кількості та підвищення складності кібератак, а також пошкодження інфраструктурних об’єктів України внаслідок збройної агресії російської федерації зумовлюють актуалізацію питання захисту систем, об’єктів і ресурсів, які є критично важливими для функціонування суспільства, соціально-економічного розвитку держави та забезпечення національної безпеки.

Закон України «Про критичну інфраструктуру» визначає правові та організаційні засади створення та функціонування національної системи захисту критичної інфраструктури і є складовою законодавства у сфері національної безпеки.

Сукупність органів управління, сил та засобів центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, операторів критичної інфраструктури, складає систему захисту критичної інфраструктури.

Об’єктами критичної інфраструктури є об’єкти інфраструктури, системи, їх частини та їх сукупність, які є важливими для економіки, національної безпеки та оборони, порушення функціонування яких може завдати шкоди життєво важливим національним інтересам.

Стійкість критичної інфраструктури визначає стан критичної інфраструктури, за якого забезпечується її спроможність функціонувати у штатному режимі, адаптуватися до умов, що постійно змінюються, протистояти та швидко відновлюватися після впливу загроз будь-якого виду.

Особливості захисту та правового режиму об’єктів критичної інфраструктури в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану, особливого періоду регулюються законами України «Про правовий режим воєнного стану», «Про правовий режим надзвичайного стану», «Про функціонування єдиної транспортної системи України в особливий період» та «Про оборону України».

 

ІІІ. Мета Програми

 

Виходячи із вищевказаної проблематики метою Програми є:

  • забезпечення безпеки об’єктів критичної інфраструктури;
  • забезпечення стійкості критичної інфраструктури;
  • запобігання проявам несанкціонованого втручання у функціонування критичної інфраструктури;
  • прогнозування та запобігання кризовим ситуаціям на об’єктах критичної інфраструктури громади.

ІУ. Ресурсне забезпечення Програми безпеки та стійкості

критичної інфраструктури Новогуйвинської селищної

територіальної громади на 2023 – 2025 роки

 

Виконання Програми здійснюватиметься шляхом забезпечення захисту і функціонування об’єктів критичної інфраструктури на території Новогуйвинської селищної територіальної громади, забезпечення життєдіяльності військових та населення громади.

Ресурсне забезпечення Програми здійснюватиметься у межах фінансових можливостей за рахунок коштів бюджету Новогуйвинської селищної територіальної громади та інших джерел фінансування не заборонених чинним законодавством передбачених зокрема для:

  • вжиття заходів щодо підвищення стійкості Новогуйвинської селищної територіальної громади до кризових ситуацій, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій;
  • недопущення припинення або призупинення діяльності об’єктами критичної інфраструктури на території Новогуйвинської селищної територіальної громади здійснення ними життєво важливих функцій та завдань для забезпечення військових та населення територіальної громади.

Контроль за використанням коштів, спрямованих на реалізацію Програми здійснює постійна комісія селищної ради з питань планування, бюджету та фінансів.   

 

V. Очікувані результати реалізації Програми

 

Реалізація Програми дозволить підвищити захист об’єктів критичної інфраструктури за рахунок встановлення елементів фізичного захисту, контрольно-моніторингових систем, створить умови для її стійкості, що буде реалізовано у спроможності стабільно функціонувати, адаптуватися до умов, що постійно змінюються, протистояти та швидко відновлюватися після впливу будь-якого виду загроз.

 

 

 

Додаток 1

 

Заходи з реалізації завдань

Програми безпеки та стійкості

критичної інфраструктури Новогуйвинської селищної

територіальної громади на 2023 – 2025 роки

 

 

 

№ з/п

 

 

Зміст заходу

 

Виконавці

 

Орієнтовні обсяги фінансування з селищного бюджету за роками

(тис.грн.)

 

 

Загальні обсяги фінансу-вання (тис.грн.)

2023

2024

2025

 

  1.  

Підготовка пропозицій до проектів документів стратегічного планування щодо забезпечення безпеки та стійкості об’єктів критичної інфраструктури, здійснення її захисту

Управління правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту

 

Відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності

 

 

 

Не потребує фінансування

  1.  

Проведення оцінки ризиків для об’єктів критичної інфраструктури  (розробка карток загроз)

 

Управління правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту

 

 

Не потребує фінансування

  1.  

Розроблення, оновлення та забезпечення виконання об’єктових планів заходів щодо забезпечення безпеки і стійкості об’єктів критичної інфраструктури

Управління правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту

 

Не потребує фінансування

  1.  

Подання рекомендацій щодо забезпечення захисту та стійкості об’єктів критичної інфраструктури

Управління правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту

 

Відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності

 

КП «Озерне, Новогуйвинський ВЖРЕКП

 

Не потребує фінансування

 

№ з/п

 

Зміст заходу

 

Виконавці

 

Орієнтовні обсяги фінансування з селищного бюджету за роками

(тис.грн.)

 

 

Загальні обсяги фінансу-вання (тис.грн.)

 

2023

2024

2025

 

  1.  

Проведення спільних командно-штабних, тактико-спеціальних навчань, спільних тренувань та занять із захисту, охорони, оборони, припинення злочинних дій, інцидентів та кібератак

Новогуйвинська селищна рада Житомирського району Житомирської обл.

 

Районне управління  ДСНС  ГУ ДСНС у Житомирській області

 

Не потребує фінансування

  1.  

Створення системи оповіщення населення та суб’єктів господарювання про інциденти та кризові ситуації на об’єктах критичної інфраструктури

 

Новогуйвинська селищна рада Житомирського району Житомирської обл.

 

В межах фінансових можливостей

  1.  

Забезпечити створення фактичного запасу пально-мастильних матеріалів у відповідності до розрахункової потреби

 

Управління фінансів

Відділ бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення

КП «Озерне, Новогуйвинський ВЖРЕКП

 

В межах фінансових можливостей

  1.  

Придбання матеріалів та обладнання для охорони об’єктів критичної інфраструктури

 

Управління фінансів

Відділ бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення

КП «Озерне, Новогуйвинський ВЖРЕКП

 

В межах фінансових можливостей

  1.  

Придбання резервних матеріалів і обладнання, залучення спеціалізованої техніки та робочої сили, спеціалізованих підприємств, необхідних для відновлення функціонування об’єктів критичної інфраструктури

 

Управління фінансів

Відділ бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення

КП «Озерне, Новогуйвинський ВЖРЕКП

 

В межах фінансових можливостей

  1.  

Придбання матеріалів для забезпечення фізичної безпеки об’єктів критичної інфраструктури

 

Управління фінансів

Відділ бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення

Відділ містобуд., архітектури, житлово-комун господарства, благоустрою та комунальної власності

 

КП «Озерне, Новогуйвинський ВЖРЕКП

 

В межах фінансових можливостей

 

№ з/п

 

Зміст заходу

 

Виконавці

 

Орієнтовні обсяги фінансування з селищного бюджету за роками

(тис.грн.)

 

 

Загальні обсяги фінансу-вання (тис.грн.)

 

2023

2024

2025

 

  1.  

Впровадження заходів запобігання проявам несанкціонованого втручання у функціонування критичної інфраструктури

 

Управління фінансів

Відділ бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення

 

Управління правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту

 

КП «Озерне, Новогуйвинський ВЖРЕКП

 

В межах фінансових можливостей

                   

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь