A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Про продовження терміну дії та внесення змін до програм харчування дітей у закладах освіти

Дата: 20.12.2023 14:29
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

                                                УКРАЇНА                                               

НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

  РІШЕННЯ № ________

 

«___ «______________ 2023 р.                                            смт Новогуйвинське

 

Про продовження терміну дії та внесення змін до

програм харчування дітей у закладах освіти

 

Керуючись ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законами України "Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про систему громадського здоров’я», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», «Про охорону дитинства», постановами Кабінету Міністрів України від 19.06.2002р.  № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» та від 24.03.2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», виконавчий комітет селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

  1. Внести зміни до Програми «Безпечне та якісне харчування в закладах загальної середньої освіти Новогуйвинської селищної ради на 2021 - 2023 роки», затвердженої рішенням 5 сесії Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області восьмого скликання від 16.03.2021 р. №79, (далі – Програма):

 

  1. Продовжити термін дії Програми на 2024 рік.

 

  1. Змінити назву Програми з «Програма «Безпечне та якісне харчування в закладах загальної середньої освіти Новогуйвинської селищної ради на 2021 - 2023 роки» на «Програма «Безпечне та якісне харчування в закладах загальної середньої освіти Новогуйвинської селищної ради».

 

  1. У тексті, додатках та таблицях Програми у всіх позиціях та відмінках замінити назву Програми з «Програма «Безпечне та якісне харчування в закладах загальної середньої освіти Новогуйвинської селищної ради на 2021 - 2023 роки» на «Програма «Безпечне та якісне харчування в закладах загальної середньої освіти Новогуйвинської селищної ради» та терміни дії Програми з «2021-2023рр.» на «2021-2024рр.».

 

  1. Виключити  з Програми Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» у зв’язку з втратою його чинності та включити Закон України «Про систему громадського здоров’я».

 

  1. Замінити у тексті, додатках та таблицях Програми вирази «дітей учасників ООС» на вирази наступного змісту: «дітей учасників бойових дій та дітей із сімей загиблих (померлих) ветеранів війни,  загиблих, померлих або зниклих безвісти Захисників чи Захисниць України, дітей Захисників та Захисниць України, які захищають Україну під час повномасштабної війни, але не мають статусу учасника бойових дій», вираз «дітей внутрішньо переміщених осіб» на «дітей з числа внутрішньо переміщених осіб» та доповнити виразом наступного змісту: «дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів».

 

  1. У пункті 9 «Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, усього тис. грн., у тому числі за роками», підпункті 9.1.  «Бюджет селищної ради, тис. грн.» розділу І «Паспорт Програми»  та у розділі 6 «Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки та етапи виконання Програми» суму «6855,707» тис. грн. замінити на вираз наступного змісту:  «Відповідно до кошторисних призначень, визначених у бюджеті селищної територіальної громади на відповідний рік».

 

  1.  Розділ 2. «Загальні положення» викласти у новій редакції:

«2. Загальні положення

        Програма «Безпечне та якісне харчування в закладах освіти Новогуйвинської селищної ради» (далі - Програма), розроблена відповідно до Бюджетного кодексу України, Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про систему громадського здоров’я», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», «Про охорону дитинства», постанов Кабінету Міністрів України від 19.06.2002р.  № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» та від 24.03.2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

 

  1.  Внести зміни до Програми організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням 4 сесії Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області восьмого скликання від 14.01.2021 р. №46 (зі змінами рішенням 5 сесії від 16.03.2021р. № 95), (далі – Програма):

 

  1. Продовжити термін дії Програми на 2024 рік.

 

  1. Змінити назву Програми з «Програма організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області на 2021-2023 роки» на «Програма організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області.»

 

  1. У тексті, додатках та таблицях Програми у всіх позиціях та відмінках замінити назву Програми з «Програма організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області на 2021-2023 роки» на «Програма організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області» та терміни дії Програми з «2021-2023рр.» на «2021-2024рр.».

 

  1. Виключити  з Програми Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» у зв’язку з втратою його чинності та включити Закон України «Про систему громадського здоров’я».

 

  1. Абзац 3 Розділу і. «Загальні положення» викласти у новій редакції:

       «Програма розроблена відповідно до Бюджетного кодексу України Законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про систему громадського здоров’я», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», «Про охорону дитинства», постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».»

 

  1.  У розділі 2 «Мета та завдання Програми» абзац «організація безкоштовного харчування дітей пільгових категорій (Діти з інвалідністю, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», діти, в родині яких виховується троє і більше неповнолітніх дітей, діти учасників бойових дій;» викласти у новій редакції:

      «- організація безкоштовного харчування дітей пільгових категорій (Діти з інвалідністю, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», діти, в родині яких виховується троє і більше неповнолітніх дітей, діти учасників бойових дій, діти із сімей загиблих (померлих) ветеранів війни,  загиблих, померлих або зниклих безвісти Захисників чи Захисниць України, дітей Захисників та Захисниць України, які захищають Україну під час повномасштабної війни, але не мають статусу учасника бойових дій, плата не справляється, діти з числа внутрішньо переміщених осіб, діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;»

 

  1. У Порядку надання пільгових умов оплати харчування дітей в закладах дошкільної освіти Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області, який є додатком до Програми пункти 3 та 6 викласти у новій редакції:

     «3. За харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, дітей з інвалідністю, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей учасників бойових дій та дітей із сімей загиблих (померлих) ветеранів війни,  загиблих, померлих або зниклих безвісти Захисників чи Захисниць України, дітей Захисників та Захисниць України, які захищають Україну під час повномасштабної війни, але не мають статусу учасника бойових дій, дітей з особливими освітніми потребами (логопедичні та інклюзивні) плата не справляється.

         6. Документи, які дають право для застосування пільгових умов оплати харчування дітей у закладах дошкільної освіти надаються у заклад дошкільної освіти з наступною передачею їх керівником закладу у Відділ освіти.»

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на відділ освіти селищної ради та постійну комісію селищної ради з гуманітарних питань, охорони здоров’я та соціального захисту населення.

 

 

Секретар селищної ради                                                     Олександр ЛОВИНЮК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь