A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Найкращий спосіб зробити дитину хорошою - це зробити її щасливою

Дата: 05.12.2023 14:22
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

         Позбавлення батьківських прав — крайній захід вплинути на осіб, які не виконують батьківських обов’язків, тому питання про його застосування суд вирішує лише після повного, всебічного, об’єктивного з’ясування обставин справи.

          На розгляді у Житомирському районному суді перебуває справа щодо позбавлення батьківських прав матері дитини, яка неналежним чином виконує свої обов’язки. Батько дитини помер, дитина, яка була залишена без батьківського піклування, влаштована по заяві у сім’ю родичів. На судове засідання мати не зявилась, хоча була вчасно проінформована. Подальша доля її дитини не цікавить, вона продовжує вести аморальний спосіб життя.

        Ми маємо парадоксальну ситуацію: у той час як велика кількість сімей з різних причин є бездітними і мріють відчути радість материнства і батьківства, зростає кількість дітей-сиріт і  дітей, позбавлених батьківського піклування. Такі діти не мають умов для повноцінного розвитку, ходять брудними і обірваними, ведуть раннє статеве життя, стають жертвами кримінального світу. Але ці діти не винні  тому, що трапилося в їхньому житті. Багато з них мріють про сім’ю, про щасливу сім’ю, і сподіваються, що хтось їх полюбить по-справжньому. На жаль, статистика підтверджує, що діти, за невеликим винятком, повторюють долю своїх батьків.

       Тому першочерговим завданням працівників служби у справах дітей спільно з фахівцями КУ «Центр надання соціальних послуг», працівниками освітніх закладів  є  невідкладні дії щодо захисту прав та інтересів дітей, усунення причин таких обставин, забезпечення безпечних умов їх утримання та виховання, надання батькам комплексу необхідних послуг та соціальної допомоги.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь