Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Незаконна вирубка дерев завдає неабиякої шкоди екології та завдає значних збитків державі.

Дата: 05.12.2023 12:16
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

      Напередодні новорічних та різдвяних свят, кожного року, за офіційною статистикою, масово неконтрольовано вирубуються молоді саджанці сосни, ялин та ялиці. Незаконна вирубка дерев завдає неабиякої шкоди екології та завдає значних збитків державі.

Задля збереження популяції дерев хвойних порід, звертаємося  до всіх свідомих громадян, хто думає за майбутнє своє, дітей та внуків, з проханням утриматися від самовільної незаконної  заготівлі новорічних ялинок.

Нагадуємо, що за незаконну рубку і пошкодження дерев; за придбання чи збуту новорічних ялинок без документів, чинним законодавством  передбачено адміністративну відповідальність з накладанням штрафу. А саме,  статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено, що незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також, згідно статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

При купівлі новорічних ялинок, будьте обачні та звертайте увагу на обов’язкову наявність спеціального уніфікованого маркування (бирки, етикетки), що містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який вноситься у систему електронного обліку деревини. Бирка зі штрих-кодом містить інформацію про походження деревця – область заготівлі, назву лісозаготівельника та його підпорядкування. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру з уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки.

Готуючись до Новорічних свят, будьте свідомими та розсудливими громадянами. ПАМЯТАЙТЕ, майбутнє наших дітей в наших руках.  Подбаймо разом про те, щоб зберегти та залишити майбутнім поколінням повноцінні зелені насадження, які є невід’ємною складовою частиною екосистеми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь