Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Відділ культури, розвитку туризму, молоді і спорту Новогуйвинської селищної ради долучився до прямого ефіру Міністерства культури та інформаційної політики України

Дата: 29.11.2023 13:26
Кількість переглядів: 75

Фото без опису  Фото без опису

      29 листопада відділ культури, розвитку туризму, молоді і спорту Новогуйвинської селищної ради долучився до прямого ефіру Міністерства культури та інформаційної політики України. Під час ефіру презентували Інформаційно-комунікаційну систему обліку нерухомих об’єктів культурної спадщини України «Державний реєстр нерухомих пам’яток України» (єПам’ятка).

       Реєстр містить перелік об’єктів культурної спадщини, які перебувають під охороною держави. Наразі в систему введено дані про 105 532 об’єкти культурної спадщини у галузі архітектури, археології, історії, монументального мистецтва, науки і техніки, ландшафту та садово-паркового мистецтва.

       Запровадження єПам’ятки дозволить сформувати єдиний масив даних про всі об’єкти культурної спадщини України, зокрема й ті, що зараз перебувають на тимчасово окупованих територіях.

     Очікується, що впровадження реєстру перешкоджатиме хаотичній забудові в історичних ареалах міст, особливо під час повоєнної відбудови, а також оптимізуватиме процеси охорони пам’яток України на всіх рівнях державного управління. Водночас єПам’ятка взаємодіятиме з Єдиною державною електронною системою у сфері будівництва  (ЄДЕССБ), через яку забудовники зможуть отримати погодження та дозволи на роботи в історичних містах та на пам’ятках в онлайн-режимі, що знизить корупційні ризики у галузі будівництва.

          Також у межах заходу відбувся Training workshop, під час якого фахівці показали, як працювати з Державним реєстром нерухомих пам’яток України.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь