Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Особливості організації освітнього процесу для дітей з інтелектуальними порушеннями молодшого шкільного та шкільного віку

Дата: 27.11.2023 09:55
Кількість переглядів: 104

Фото без опису  Фото без опису

     24 листопада 2023р. на базі Інклюзивно-ресурсного центру Новогуйвинської селищної ради був проведений «круглий стіл» на тему «Особливості організації освітнього процесу для дітей з інтелектуальними порушеннями молодшого шкільного та шкільного віку» для асистентів вчителя, для вчителів та для психологів загальноосвітніх закладів освіти Новогуйвинської ОТГ.

      Знаючи фізіологію та причини походження цього порушення, завжди легше працювати педагогічним працівникам з даною категорією. Тому, вчитель-реабілітолог пояснив на анатомічному та фізіологічному рівні виникнення цих порушень та висвітлив причини походження та особливості функціонування окремих ділянок мозку.

       Практичний психолог висвітлив питання адаптації та модифікації освітніх предметів, психічний та психологічний аспект розвитку. На практичному рівні педагогічним працівникам були запропоновані завдання на адаптацію та модифікацію освітніх предметів.

           Вчитель-дефектолог поділився своїм досвідом роботи з дітьми з інтелектуальними порушеннями у питанні розвитку когнітивної сфери та освітньої діяльності в умовах інклюзивного навчання.

     Вчитель-логопед розповіла про особливості мовленнєвого розвитку у дітей з інтелектуальними труднощами молодшого шкільного віку та поділилась дидактичними матеріалами.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь