Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Традиційно розповідаємо вам про новини культури Новогуйвинської громади.

Дата: 24.11.2023 15:45
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

 

Традиційно розповідаємо вам про новини культури Новогуйвинської громади.

           21 листопада в закладах культури громади відбулися заходи з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи. Щоб вшанувати патріотизм і мужність громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору, в клубних закладах пройшли флешмоби, патріотичні години, години пам’яті та інформаційні години. Зокрема, в КЗ «Центр культури та творчості» діти взяли участь в інформаційній годині «Ми – діти вільної країни», в будинку культури-філії  с. Троянів – у флешмобі «Вільні люди», в будинку культури-філії с. Глибочок відбулася патріотична година «Від Майдану до свободи», в приміщенні будинку культури-філії смт Новогуйвинське оформлена фотовиставка. Також напередодні Дня Гідності та Свободи в будинку культури-філії с. Озерянка з успіхом пройшли благодійний концерт та ярмарка-продаж, під час яких зібрали кошти на бортовий мікроавтобус для 46-ї окремої аеромобільної бригади. Працівники КЗ «Публічна бібліотека» та бібліотек-філій провели патріотичні уроки, години патріотизму, уроки історичної правди, оформили книжкові виставки та фотоекспозиції, присвячені цій пам’ятній даті. В приміщенні Новогуйвинської селищної ради працівниками КЗ «Публічна бібліотека» оформлена ілюстрована виставка «Свобода, воля і честь - понад усе».

                   22 листопада працівники КЗ "Публічна біблітоека" взяли участь в онлайн марафоні інноваційного досвіду Публічних бібліотек України. Інноваційна діяльність Публічних бібліотек допомагає їм ставати кращими, запроваджувати нові бібліотечні послуги, формувати позитивний імідж в суспільстві та конкретній громаді.

           22 листопада за сприяння відділу культури, розвитку туризму, молоді і спорту Новогуйвинської селищної ради для працівників КЗ «Публічна бібліотека» та бібліотек-філій був організований тренінг з клінічним психологом Житомирського обласного онкологічного диспансеру, сертифікованою тренеркою від ВООЗ по методу Самодопомога+ Тетяною Черноус. Захід був надзвичайно значимим та змістовним, а отримані знання про методи управління стресом та навички психологічного відновлення  допоможуть бібліотечним працівникам громади працювати ефективніше і використовувати ці знання в професійній діяльності та роботі з людьми.

            Бібліотекар бібліотеки-філії с. Головенка провела краєзнавчу годину "Відкрий для себе рідне село". Діти дізналися про історію сіл Головенка та Залізня, походження назв сіл,  ознайомилися з інформацією про видатних односельчан.

           24 листопада в закладах культури громади відбулися заходи з нагоди 90-х роковин Голодомору. Клубні працівники підготували та провели історичні спогади та уроки, акції пам’яті, години спілкування та покладання квітів до пам’ятних знаків жертвам Голодомору. В КЗ «Публічна бібліотека» та бібліотеках-філіях пройшли години спілкування, виставка-реквієм, історичний спогад, книжкова виставка, відеоспомин «Жнива скорботи». В смт Новогуйвинське відбувся траурний мітинг та покладання квітів до пам’ятника жертвам Голодомору. Панахиду за закатованими голодом провів настоятель храму святого великомученика і цілителя Пантелеймона отець Василь. До заходу долучилися представники Новогуйвинської селищної ради, працівники закладів культури та небайдужі громадяни.

             Сьогодні представники КЗ «Новогуйвинська музична школа» Новогуйвинської селищної ради відвідали творчу зустріч та майстер-клас з доцентом кафедри народних інструментів Одеської національної музичної академії ім. А. В. Нежданової,  заслуженим артистом України В. Чефрановим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь