A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

До уваги споживачів послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення!   

Дата: 23.11.2023 14:11
Кількість переглядів: 251

Фото без опису         

Інформаційне повідомлення про намір встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що надаються  Комунальним підприємством «Озерне»  Новогуйвинської селищної ради

                Доводимо до вашого відома, що Комунальне  підприємство «Озерне» Новогуйвинської селищної ради (далі – КП «Озерне») подало до Новогуйвинської селищної ради  заяву та пакет документів щодо розрахунку зміни тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

               На виконання Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018р. №130, повідомляємо вас, що повна інформація щодо загального розміру планованого тарифу, його структури; обґрунтування необхідності встановлення тарифу,  розміщена на офіційному сайті Новогуйвинської селищної ради(https://novoguyvynske-miskrada.gov.ua).                                                                                               Законами України «Про житлово-комунальні послуги», «Про ціни і ціноутворення», «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», «Про державне регулювання в сфері комунальних послуг», постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», постановою Кабінету Міністрів України від 12.09.2018 № 239 «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення» для суб’єктів господарювання, що провадять діяльність, передбачено встановлення тарифів на комунальні послуги на рівні, що буде покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості цих послуг та інвестиційну складову.

             У відповідності до Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», Постанови КМУ від 01.06.2011р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» Комунальним підприємством «Озерне» розраховано планові тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення станом на 01.01.2024р. Структура розрахованих тарифів - складові економічно обґрунтованих витрат, пов'язаних із провадженням у планованому періоді певного виду ліцензованої діяльності, які групуються за статтями, визначеними уповноваженими органами відповідно до стандартів бухгалтерського обліку, що затверджені Мінфіном. Формування  тарифів здійснено підприємством відповідно до річних планів ліцензованої діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які визначені відповідно до вимог поточних індивідуальних технологічних нормативів використання  води з урахуванням фактичних за останні роки та прогнозованих  обсягів реалізації послуг централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, укладених зі споживачами договорів та інших техніко-економічних факторів. При формуванні тарифів враховано економічно обґрунтовані планові витрати, визначені на підставі державних та галузевих нормативів (норм) витрат ресурсів, у тому числі галузевих технологічних нормативів використання  води на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства з урахуванням основних особливостей технологічних процесів конкретного виробництва, техніко-економічних розрахунків та кошторисів, ставок податків і зборів (обов’язкових платежів) та цін на матеріальні ресурси та послуги у плановому періоді.

           КП «Озерне» надає послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення за тарифами, які були встановлені рішенням виконкому Новогуйвинської селищної ради  від 30.11.2022 року № 614:

 а) на централізоване водопостачання:

 - для населення – 25,18 грн за 1 куб.м (з ПДВ);

 - для бюджетних установ та інших споживачів – 26,64 грн за 1 куб.м (з ПДВ);

б) на централізоване водовідведення: -

 -  для населення – 28,04 грн за 1 куб.м (з ПДВ);

 - ля бюджетних установ та інших споживачів – 28,03 грн. за 1 куб.м (з ПДВ).

       В діючому тарифі обсяг реалізації послуг з централізованого водопостачання становить 290,0 тис.м³, обсяг пропуску стічних вод – 262,0 тис.м³. Плановий обсяг реалізації послуг з централізованого водопостачання  становить 287,3 тис.м³. Плановий обсяг пропуску стічних вод в плановому тарифі з становить 380,0 тис.м³ за рахунок врахування обсягу додаткового  об’єму стічних вод, що надходять до системи централізованого водовідведення у період дощів та сніготанення, прогнозованих обсягів централізованого водовідведення з урахуванням укладених із споживачами договорів. В умовах зростання основних складових тарифів, зокрема, мінімальної заробітної плати, вартості електричної енергії, паливно-енергетичних та інших матеріальних ресурсів виникла невідповідність діючих тарифів фактичним витратам з надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. Це, в свою чергу, негативно відображається на діяльності підприємства, стані систем централізованого  водопостачання та водовідведення, якості надання послуг споживачам.

          Отже, приведення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування підприємства, зокрема, для здійснення розрахунків за електроенергію, виплати заробітної плати, оплати податків та забезпечення споживачів якісними послугами з постачання води та  водовідведення. З часу встановлення діючого тарифу відбулося зростання індексу споживчих цін на товари та послуги, що в свою чергу призвело до збільшення вартості основних складових тарифів:

          -  ціна електроенергії з 4,764768 грн. за 1 кВт/год. до 5,45 грн. за 1 кВт/год., зростання  становить 14,4%;

         -  розмір прожиткового мінімуму у діючих тарифах закладений в розмірі 2684 грн., згідно проекту Закону України  про Державний бюджет України на 2024 рік з 01 січня 2024 року прожитковий мінімум буде становити 3028 грн, зростання становить 12,8%;

 

     Впорядкування тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, необхідне для того, щоб привести їх до економічно обґрунтованого рівня.

 

     Відповідно до розрахунків планової собівартості з централізованого водопостачання, та централізованого водовідведення, планові тарифи з надання даних послуг становитимуть:

 

Тариф

Централізоване водопостачання

грн./м³ з ПДВ

Централізоване водовідведення

грн./м³ з ПДВ

Разом:

грн./м³ з ПДВ

населення

бюджетні установи, інші споживачі

населення

бюджетні

установи, інші споживачі

населення

бюджетні установи, інші споживачі

Діючий тариф

25,18

26,64

28,04

28,03

53,22

54,67

Плановий тариф

30,74

32,36

32,51

32,34

63,25

64,70

 

               Зауваження і пропозиції приймаються на протязі 14 днів до 06 грудня 2023 року за адресою: вул.Авіаційна, 57, смт.Озерне, Житомирський р-н, 12443, e-mail: kp_Ozernoe@uk.net  зазначенням в темі листа «зауваження і пропозиції до тарифів»).

 


Структура тарифу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь