A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Набрав чинності Закон України № 3384-ІХ, яким відновлено декларування та функції НАЗК

Дата: 13.10.2023 08:39
Кількість переглядів: 525

       Фото без опису

12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон України № 3384-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану», яким відновлено  декларування та функції НАЗК.

        Отже, щорічні декларації за 2021 та за 2022 роки необхідно подати до 31 січня 2024 року, а за 2023 рік – уже у звичний для всіх декларантів строк – до 31 березня 2024 року включно.

        Декларанти, які уже подали декларації   у період з 24 лютого 2022 року до 11 жовтня 2023 року включно мають можливість їх виправити. Для цього необхідно протягом 14 днів, тобто не пізніше 25 жовтня 2023 року, звернутись до НАЗК з листом у довільній формі, в якому зазначити яку або які декларації є потреба виправити і вказати дату їх подання. Далі декларант отримає відповідне повідомлення у своєму персональному електронному кабінеті Реєстру та зможе подати виправлену декларацію протягом 30 днів, проте лише один раз.

       Для низки осіб відтерміновано обов’язок подачі декларацій – їм потрібно буде це зробити не пізніше 90 днів після зміни умов, які надають право на відтермінування. Насамперед йдеться про військових, причетних до оборони країни, осіб, які перебувають на окупованих територіях або де ведуться активні бойові дії, тих, хто перебуває на лікуванні внаслідок поранення тощо. Відтермінування стосується також членів сімей зазначених осіб. Змінами умов, за яких відтермінування може бути завершено є завершення воєнного стану, звільнення зі служби, виїзд з окупованих територій, зони бойових дій тощо. Конкретний перелік осіб та умов – визначено у Законі. 

       Але і тут є винятки: декларації все ж доведеться подати особам, які проходять військову службу на посадах міністрів, керівників ЦОВВ, місцевих органів влади, на посадах в апаратах міністерств, ВЛК, ТЦК, беруть участь у закупівлях в сфері оборони або відряджені на такі посади.

        Публічний доступ до Реєстру НАЗК відкриє 10 грудня 2023 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь