Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

№ 1299 Про затвердження Порядку проведення поточного ремонту (замiни) вiконних та дверних блокiв житлових будинкiв у мiсцях загального користyвання (пiд'їздах), що пошкодженi та зруйнованi внаслiдок збройної агресiї росiйської федерацiї проти Ук

Дата: 18.07.2023 14:32
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

                                 У К Р А Ї Н А                                   

     НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

            РІШЕННЯ № 1299

  (тридцять сьома сесія восьмого скликання)

 

 «14»  липня  2023р.                                                      смт Новогуйвинське

Про затвердження Порядку проведення

поточного ремонту (замiни) вiконних та

дверних блокiв житлових будинкiв у мiсцях

загального користyвання (пiд'їздах), що

пошкодженi та зруйнованi внаслiдок збройної

агресiї росiйської федерацiї проти України

на території Новогуйвинської територіальної громади

 

         З метою подолання наслiдкiв, спричинених збройною агресiєю росiйської федерації проти України на територiї Новогуйвинської територiальної громади, а саме проведення поточного ремонту (замiни) вiконних та дверних блокiв житлових будинкiв у мiсцях загального користування (пiд'їздах), що зазнали пошкоджень, враховуючи Закон України «Про компенсацiю за пошкодження та знищення окремих категорiй об'єктiв нерухомого майна внаслідок бойових дiй, терористичних aктів, диверсiй, спричинених збройною агресією російської федерацiї проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслiдок бойових дiй, терористичних aктів, диверсій, спричинених збройною агресiєю росiйської федерацiї проти України», керуючись статтями 25, 26 Закону України «Про мiсцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації та висновки постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів Новогуйвинської селищної ради від 12.07.2023 року, селищна рада

ВИРIШИЛА:

1.Затвердити Порядок проведення поточного ремонту (замiни) вiконних та дверних блоків житлових будинкiв у мiсцях загального користування (під’їздах), що пошкодженi та зруйнованi внаслiдок збройної агресii росiйської федерацiї проти України в Новогуйвинській територiальнiй громадi згiдно з додатком.

2.Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника з питань дiяльностi виконавчих органiв ради Парфентієву Тетяну Миколаївну.

 

 

Секретар ради                                          Олександр ЛОВИНЮК

 

 

Додаток

до рішення 37 сесії Новогуйвинської селищної  ради

від 14.07.2023 №1299

 

Порядок

проведення поточного ремонту (заміни) віконних та дверних блоків житлових будинків у місцях загального користування (під’їздах), що пошкоджені та зруйновані внаслідок збройної aгpeciï російської федерації проти України в Новогуйвинській територіальній громаді

 

  1. Цей Порядок спрямований на подолання наслідків, спричинених збройною агресією російської федерації проти України на території Новогуйвинської територіальної громади, та відновлення експлуатаційної придатності житлових об’єктів, а саме: проведення поточного ремонту (заміни) віконних та дверних блoків в житлових будинках у місцях загального користування (під’їздах), що зазнали пошкоджень, та розроблений з урахуванням положень законів України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресісю російської федерації проти України», постанови Кабінету Міністрів України від 21.04.2023 р. 381 «Про затвердження Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації, з використанням електронної публічної послуги «еВідновлення».
  2. Порядок поширюється на багатоквартирні житлові будинки, розміщені

в межах Новогуйвинської територіальної громади, в яких функціонують об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, та будинки, в яких управління спільним майном здійснює управитель багатоквартирного будинку, житлово-будівельні кооперативи відповідно до вимог статті 18 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (далі Об’єкти).

  1. Новогуйвинська селищна рада є головним розпорядником коштів в рамках Комплексної програми забезпечення пожежної безпеки та запобігання і реагування на надзвичайні ситуації на період до 2025 року в населених пунктах Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області.
  2. Виконавцями бюджетної Комплексної програми забезпечення пожежної безпеки та запобігання і реагування на надзвичайні ситуації на період до 2025 року в населених пунктах Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області визначити КП «Озерне» Новогуйвинської селищної ради та Новогуйвинське ВЖРЕКП, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.
  3. Замовниками робіт та одержувачами бюджетних коштів є об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи та управителі багатоквартирних будинків, в яких вони здійснюють управління спільним майном (далі Одержувачі).

Для отримання фінансування з місцевого бюджету на зазначені заходи

Одержувачі:

    1. Створюють комісії для обстеження кожного об’єкта з метою фіксації видів та обсягів пошкоджень. До участі в комісій обов’язково залучаються представники Одержувача, відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального захисту, благоустрою та комунальної власності, представник з питань цивільного захисту, юрист. За бажанням можуть залучатися депутати селищної ради, мешканці будинку, представники правоохоронних органів. Про дату та час обстеження члени комісій повідомляються завчасно.

За результатами обстеження складається акт, в якому зазначається причина та характер пошкодження, види та обсяги робіт по кожному об’єкту. Акт підписується всіма членами комісії, які беруть участь в обстеженні.

    1. Подають заяву за формою, яка передбачена додатком 1 до цього Порядку на кожен Об’єкт, який був пошкоджений:
  • управителі багатоквартирних будинків, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків подають заяву до Новогуйвинської селищної ради через ЦНАП.
  1. До заяви додаються наступні документи, завірені належним чином:
  • витяг (довідка) з єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
  • витяг з рішення загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку про обрання ними управителя багатоквартирним будинком (a6o копія протоколу), а у випадку призначення управителя за результатами проведеного конкурсу з призначення управителів багатоквартирних будинків надаються копія договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком (стосується тих будинків, які перебувають в управлінні управителів багатоквартирних будинків);
  • акт комісійного обстеження житлового будинку;
  • фотоматеріали пошкоджень багатоквартирного будинку з фіксацією ïx характеру та обсягу руйнувань;
  • копія документа, що підтверджує звернення Одержувача до правоохоронного органу з питания пошкодження спільного майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України.
  1. Відповідальність за достовірність інформації, зазначеної в заяві, визначеною у пункті 5.2 цього Порядку, та в пакеті документів, які визначені у пункті 6 Порядку, несуть безпосередньо об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та управителі багатоквартирних будинків.
  2. Одержувачі, заяви яких були прийняті з відповідним пакетом документів, включаються до мережі розпорядників  одержувачів коштів з місцевого бюджету.
  3. Одержувачі:
    1. Відкривають рахунок в органах Казначейства;
    2. Укладають договір з головним розпорядником бюджетних коштів про надання трансфертів з місцевого бюджету.
    3. Укладають договір з підрядною організацією на виконання робіт з поточного ремонту (заміни) віконних та дверних блоків житлових будинків у місцях загального користування (під’їздах) (далі Договір).
    4. Придбавають матеріали, обладнання, тощо для проведення господарським способом поточного ремонту (замiни) вiконних та дверних блокiв житлових будинкiв у мiсцях загального користyвання (пiд'їздах), що пошкодженi та зруйнованi внаслiдок збройної агресiї росiйської федерацiї проти України на території Новогуйвинської територіальної громади.

При формуванні ціни Договору застосовується вартість одиниці обсягу ремонтних робіт, яка не перевищує вартість відповідних робіт, визначених в додатку 2 до Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації, з використанням електронної публічної послуги «еВідновлення», постанови Кабінету Міністрів України від 21.04.2023 р. 381, а саме:

  • заміна віконного блока (дверного блока) з урахуванням підвіконних дощок, відливів (пункт 9);
  • відновлення укосів: штукатурка, безпіщана підготовка, фарбування (пункт 10).

У випадку невідповідності ціни Договору цим вимогам фінансування Договору не проводиться.

    1. Складають та погоджують у головного розпорядника бюджетних коштів план використання бюджетних коштів.
    2. Здійснюють контроль за виконанням робіт та прийняття виконаних робіт підрядною організацією.
  1. Після завершення робіт та надання підрядною організацією належним чином оформлених актів приймання виконаних будівельних робіт КБ-2в та довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат КБ-3 Одержувач повідомляє Новогуйвинську селищну раду про завершення ремонтних робіт. Комісія, створена розпорядчим актом селищного голови проводить обстеження об’єкта щодо встановлення факту повноти та якості виконаних робіт та візує акти виконаних робіт, наданих Одержувачем.
  2. У випадку виявлення недоліків щодо повноти та якості виконаних робіт оплата за надані послуги, виконані роботи не відбувається до моменту ïx усунення.
  3. При освоєнні бюджетних коштів Одержувачі неухильно дотримуються вимог законів України «Про публічні закупівлі», «Про доступ до публічної інформації», «Про відкритість використання бюджетних коштів», інших законодавчих актів.

 

 

Секретар ради                                                             Олександр ЛОВИНЮК

 

 

 

Продовження додатка

Додаток 1 до Порядку

Новогуйвинській селищній раді

Житомирського району Житомирської області

Фото без опису

 

ЗАЯВА

на отримання фінансування для проведення поточного ремонту (заміни) віконних та дверних блоків житлових будинків у місцях загального користування (під’їздах), що були пошкоджені та зруйновані внаслідок збройної aгpeciï російської федерації проти України

 

Прошу розглянути заяву на отримання фінансування для проведення поточного ремонту (заміни) віконних та дверних блоків житлових будинків у місцях загального користування (під’їздах), що були пошкоджені та зруйновані внаслідок збройної aгpeciï російської федерації проти України, багатоквартирного будинку за адресою:      

 

Додатки: (перелік документів, визначених у п.6 цього Порядку).

Фото без опису

(дата)

 

 

Секретар ради                                                    Олександр ЛОВИНЮК

 

 

 

 
Додаток 2 до Порядку

 

Акт

комісійного обстеження багатоквартирного житлового будинку, пошкодженого внаслідок збройної aгpeciï російської федерації

 

м. Житомир                                                                    ______________2023 р.

 

Адреса розташування:                                                                                       


УПРАВИТЕЛЬ/ОСББ:         


(назва юридичної особи. СДРПОУ. телефону)

 

Комісія  з обстеження багатоквартирного  житлового  будинку (далі об’єкт), пошкодженого внаслідок збройної aгpeciï російської федерації  (далі - комісія) у складі:

голова комісій:                                                                                                    

(посада. власне імя, прізвище)

член комісії:                                                                                               

(посада, власне ім’я, прізвище)

член комісій:                                                                                                      

(посада, власне ім’я. прізвище)

член комісії:                                                                                                       

(посада, власне ім’я, прізвище представника відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності Новогуйвинської селищної ради) за результатами обстеження та наявної інформації встановила:

  1. Загальні характеристики об’єкта

рік будівництва:                                   кількість поверхів:                        кількість під’їздів:                     

загальна кількість віконних блоків:                           загальна кількість дверних блоків                       

  1. Загальна характеристика обсягів пошкоджень віконних та дверних прорізів в місцях загального користування об’єкта

дата пошкодження об’єкта                            

причини пошкодження об’єкта: дія вибvхової хвилі

кількість пошкоджених віконних прорізів:                                          од. загальна площа пошкоджених віконних прорізів:                                                кв.м кількість пошкоджених дверних прорізів:                                                                    од.

загальна площа пошкоджених дверних прорізів:                                кв.м

До акта комісійного обстеження додаються результати фотофіксацїі пошкоджень віконних та дверних прорізів в місцях загального користування об’єкта

Фото без опису

За результатами комісійного огляду об’єкта за адресою:

                                                        виявлено пошкодження віконних (дверних) прорізів в місцях загального користування, які виникли внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією російської федерації.

Для продовження експлуатації об’єкта необхідно виконати заміну пошкоджених вікон                                          кв.м, дверних прорізів                  кв.м

 

Голова комісії                                                                                                   

Фото без опису                                                                                  (власне ім’я, прізвище)

Члени комісії                                                                                                   

Фото без опису Фото без опису                                        (власне ім’я, прізвище) (власне ім’я, прізвище

 

 

Секретар ради                                                             Олександр ЛОВИНЮК

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь