Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Днями відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Новогуйвинської селищної ради

Дата: 05.06.2023 16:14
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Комісія розглядала питання, що стосується посилення контролю за організацією укриття населення Новогуйвинської селищної територіальної громади у фонді захисних споруд цивільного захисту.

З урахуванням пропозицій та зауважень, внесених в ході обговорення (одноголосно) члени комісії вирішили:

  1. Зобов'язати:

1) керівників підприємств, установ та організацій Новогуйвинської територіальної громади забезпечити, в разі виникнення надзвичайних ситуацій, можливість укриття працівників, членів їх сімей та населення будинків, розташованих на прилеглих до підприємств територіях, в захисних спорудах цивільного захисту, які знаходяться на балансоутриманні цих підприємств;

2) керівників підприємств, установ та організацій, які не мають захисних споруд, визначити та підготувати найпростіші укриття (підвальні, цокольні та інші заглиблені приміщення), за необхідності, укласти угоди з іншими підприємствами, установами, організаціями для укриття свого персоналу/відвідувачів;

3) відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустроюю тa комунальної власності, комунальним підприємствам Новогуйвинської селищної ради, спільно з Управлінням правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту, головами обʼєднань співвласників багатоквартирних будинків: 

- підготувати найпростіші укриття в підвальних приміщеннях житлового фонду для розміщення мешканців будинків, визначити відповідальних осіб за їх утримання та забезпечити цілодобовий доступ населення до них; 

- визначити маршрути руху населення до укриття та встановити відповідні покажчики руху, вивіски; 

- визначити найближчі укриття для захисту мешканців будинків, в яких підвальні приміщення відсутні або не пристосовані для укриття населення. 

2. Старостам Новогуйвинської селищної ради забезпечити належне функціонування захисних споруд цивільного захисту (найпростіших укриттів) та цілодобовий доступ населення до них. 

3. Відділу освіти Новогуйвинської селищної ради, керівникам закладів освіти селищної ради забезпечити належне функціонування захисних споруд цивільного захисту та цілодобовий доступ учасників освітнього процесу/населення до них.

4. Рекомендувати відділу поліції № 1 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області (дільничні інспектори поліції відповідно до території обслуговування) невідкладно провести профілактично-розʼяснювальну роботу з особами з асоціальною поведінкою щодо заборони розпиття в підвальних приміщеннях (найпростіших укриттях) спиртних напоїв, вживання наркотичних засобів тощо.

5.  Для забезпечення цілодобової комунікації з мешканцями громади визначити відповідальних осіб та їх контактні телефони для здійснення моніторингу належного функціонування захисних споруд цивільного захисту (найпростіших укриттів) та цілодобовий доступ населення до них.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь