Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

№ 753 Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Новогуйвинської селищної територіальної громади

Дата: 24.05.2023 11:07
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

УКРАЇНА

НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ 

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

    РІШЕННЯ № 753

 

«18» травня 2023р.                                                       смт Новогуйвинське

 

Про організацію суспільно корисних робіт

в умовах воєнного стану на території

Новогуйвинської селищної територіальної громади

 

 

        З метою ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану та їх наслідків, зв’язку з продовженням військової агресії з боку російської федерації проти України, для задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань та сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та систем забезпечення життєдіяльності населення, додаткового стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки і забезпечення тимчасової зайнятості безробітних та інших категорій осіб, враховуючи вимоги указів Президента України від 24.02.2022 р. № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), п. 2 ч. 1 ст. 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», статті 24 Закону України «Про зайнятість населення», керуючись Порядком залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 р. № 753, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядженнями начальника Житомирської обласної військової адміністрації від 25.11.2022р. № 344 «Про організацію суспільно корисних робіт на території Житомирської області» та начальника Житомирської районної військової адміністрації від 15.03.2023р. № 49 «Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану», виконавчий комітет селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

  1. Запровадити трудову повинність та організувати суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану на території Новогуйвинської селищної територіальної громади  (далі - суспільно корисні роботи).

 

  1. Залучати до виконання суспільно корисних робіт: працездатних осіб, у тому числі осіб, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров'я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану (крім працездатних осіб, що залучені до роботи в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення і заброньовані за підприємствами у період воєнного стану з метою виконання робіт, що мають оборонний характер, а також осіб, залучених до здійснення заходів національного спротиву), а саме:

        зареєстрованих безробітних та інших незайнятих осіб, зокрема внутрішньо переміщених осіб;

        працівників, функціонуючих в умовах воєнного стану підприємств (за погодженням з їх керівниками), що не залучені до виконання мобілізаційних завдань (замовлень) та не зараховані до складу об’єктових формувань цивільного захисту, -  у порядку переведення (за потреби);

        осіб, зайнятих в особистому селянському господарстві (за потреби);

        осіб, які забезпечують себе роботою самостійно (за потреби).

 

  1. Затвердити перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, до виконання яких залучаються працездатні особи на території Новогуйвинської селищної територіальної громади (додаток 1).

 

  1. Затвердити перелік замовників (підприємств, установ, організацій) суспільно корисних робіт та визначити межі територій, транспортні маршрути та об’єкти, де планується виконання зазначених робіт, строк виконання, орієнтовну чисельність осіб, критерії їх відбору, місце і час збору та посадових осіб, які відповідають за інформування, оповіщення та збір працездатних осіб, що залучаються до виконання суспільно корисних робіт відповідно до Порядку, згідно з додатком 2.

 

  1. Фінансування суспільно корисних робіт, що виконуються зареєстрованими безробітними, направленими Житомирською обласною службою зайнятості, здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, передбачених для виконання громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, коштів місцевих бюджетів, замовників (підприємств, установ, організацій), а також інших джерел, не заборонених законодавством.

        Фінансування суспільно корисних робіт здійснюється відповідно до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 р. № 753, шляхом спрямування коштів на оплату праці у розмірі мінімальної заробітної плати, сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 

  1. У разі залучення до суспільно корисних робіт зареєстрованих безробітних замовнику (підприємств, установі, організації) укласти договір про організацію та фінансування суспільно корисних робіт з структурним підрозділом Житомирської обласної служби зайнятості за територіальною приналежністю.

 

  1. З кожною особою, залученою до суспільно корисних робіт, укласти строковий трудовий договір.

 

  1. Залучення осіб до виконання суспільно корисних робіт відповідно до переліку видів суспільно корисних робіт, затверджених цим рішенням, здійснюватиметься за потреби.

 

  1. Довести це рішення до відома населення через засоби масової інформації шляхом оприлюднення на офіційному вебсайті Новогуйвинської селищної ради відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на керуючого справами селищної ради Тамару ПОДОРОЖНУ.

Додаток 1

додаток 2

 

Секретар селищної ради                                                    Олександр ЛОВИНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь