A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

№739 Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей, організацію роботи закладів дошкільної освіти в літній період 2023 року

Дата: 01.05.2023 14:29
Кількість переглядів: 1181

Фото без опису

 

       У К Р А Ї Н А

     НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

            РІШЕННЯ № 739

 

«27» квітня 2023р.                                                     смт Новогуйвинське

 

 

Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей,

організацію роботи закладів                          дошкільної освіти

в літній період 2023 року

 

          Керуючись ст.ст. 32, 52, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про охорону дитинства», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про дошкільну освіту», постанови Кабінету Міністрів України 24.03.2021р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», Програми оздоровлення та відпочинку дітей Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням 5 сесії Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області 8 скликання від 16.03.2021р. № 83, з метою охоплення дітей різними формами відпочинку,  виконавчий комітет Новогуйвинської селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити мережу пришкільних таборів денного перебування (додається).

 

  1. Встановити після укладання договорів про закупівлю послуг за результатами проведених у 2023 році процедур закупівлі показники вартості харчування дітей у пришкільних таборах денного перебування в розмірі, які встановлені в договорах про закупівлю послуг за результатами проведених у 2023 році процедур закупівлі відповідно до вимог чинного законодавства України.

 

  1. Встановити розмір батьківської плати за харчування однієї дитини в пришкільному таборі денного перебування за одну зміну – 20% від встановленої вартості харчування у цьому пришкільному таборі денного перебування.

 

  1. Звільнити від оплати за харчування в пришкільних таборах денного перебування батьків або інших законних представників дітей наступних категорій:

а) дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки:

дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;

дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації;

 дітей, один із батьків яких бере (брав) участь у бойових діях (виконання бойових завдань) із захисту України;

 дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту;

дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи;

дітей з інвалідністю;

дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;

дітей з багатодітних сімей;

дітей з малозабезпечених сімей;

дітей, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків, у тому числі дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків;

талановитих та обдарованих дітей ̶ переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій;

дітей  ̶  учасників дитячих творчих колективів та спортивних команд;

дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села;

б) дітей з особливими освітніми потребами;

в) учнів 1-4 класів.

Для підтвердження статусу з метою звільнення від плати за харчування батьки або інші законні представники дітей подають відповідні документи та/або довідки.

Підтвердженням для звільнення від плати за харчування дітей, один з батьків яких бере (брав) участь в бойових діях (виконання бойових завдань) із захисту України є посвідчення УБД або довідка про участь в бойових діях (виконання бойових завдань)із захисту України.

  1. Відділу освіти та керівникам закладів загальної середньої освіти Новогуйвинської селищної ради:
  1. Організувати комісійне відкриття пришкільних таборів денного перебування, за умови їх відповідності вимогам чинного законодавства України.
  2. Створити умови для належного функціонування пришкільних таборів денного перебування.
  3. Забезпечити відпочинок дітей у пришкільних таборах денного перебування.
  4. Забезпечити раціональне та безпечне харчування в пришкільних таборах денного перебування, додержання норм харчування, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та «Порядком організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», затвердженим спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 №242/329 (зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 15.06.2005 за №661/10941).
  5. Забезпечити системний і дієвий контроль за:

         організацією оздоровчої та виховної роботи з дітьми, стану харчування дітей;

         дотриманням правил безпеки життєдіяльності;

         організацією та проведенням заходів щодо дотримання вимог санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму у пришкільних таборах денного перебування.

  1. Надавати кадрову та методичну допомогу керівництву пришкільних таборів денного перебування.
  2. Забезпечити, у межах виділених асигнувань, оздоровлення дітей, які потребують особливих освітніх потреб.
  3. Забезпечити, у межах виділених асигнувань, відпочинок у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки: (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування; діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; діти, один із батьків, яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації; діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи; діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах; діти з інвалідністю; діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; діти з багатодітних сімей; діти з малозабезпечених сімей; талановиті та обдаровані діти - переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінники навчання, лідери дитячих громадських організацій; діти - учасники дитячих творчих колективів та спортивних команд; діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села); вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл.
  4. Забезпечити, у межах виділених асигнувань, перевезення дітей до (із) дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
  5. Забезпечити організацію змістовного дозвілля та відпочинку дітей, проведення культурно-масових та фізкультурно-спортивних заходів у період літніх канікул.

 

  1. Відділу освіти та керівникам закладів дошкільної освіти Новогуйвинської селищної ради:
  1. Забезпечити відповідно до потреб населення Новогуйвинської громади на літній період 01.06.2023 – 31.08.2023 функціонування закладів дошкільної освіти всіх типів.
  2. До 31.05.2023 вжити заходів із забезпечення готовності закладів дошкільної освіти всіх типів до роботи в літній період відповідно до вимог чинного законодавства.
  3. До 31.05.2023 погодити мережу дошкільних груп та тривалість перебування дітей у закладах дошкільної освіти Новогуйвинської селищної ради в літній період.
  4. Забезпечити збільшення вартості харчування дітей у закладах дошкільної освіти всіх типів на 15% у літній період (90 днів).
  5. Забезпечити у закладах дошкільної освіти всіх типів організацію життєдіяльності дітей у літній період, безпечне харчування дітей, дотримання вимог з охорони праці та безпеки життєдіяльності, протипожежних правил, проведення профілактичної роботи щодо запобігання травматизму серед учасників освітнього процесу, проведення заходів щодо попередження отруєнь дітей, профілактики шлунково-кишкових захворювань, дотримання вимог санітарного законодавства, реалізацію протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 (у разі його подовження).
  6. Забезпечити переведення дітей з однієї вікової групи до іншої в межах одного закладу дошкільної освіти та формування його новостворених груп наприкінці літнього періоду, але не пізніше 31.08.2023.

 

  1. Відділу освіти спільно з фахівцями Житомирського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснити комісійні перевірки стану організації дитячого харчування у пришкільних таборах денного перебування та їх відповідності вимогам чинного законодавства України з необхідним обсягом лабораторних досліджень.

 

  1. З метою оцінки відповідності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку вимогам чинного законодавства забезпечити участь фахівців у роботі комісій у період підготовки, відкриття та функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяну ПАРФЕНТІЄВУ та постійну комісію селищної ради з гуманітарних питань, охорони здоров’я та соціального захисту населення.

 

Секретар селищної ради                                                   Олександр ЛОВИНЮК

 

                                                                             ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого комітету Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

восьмого скликання

від 27.04.2023 №739

 

 

МЕРЕЖА

пришкільних таборів денного перебування

 

Заклади загальної середньої освіти, на базі яких планується                      функціонування пришкільних таборів денного перебування

Термін

Кількість дітей

Вертокиївський ліцей

червень

 25

Глибочанська гімназія

червень

 26

Головенківська гімназія

червень

 50

Новогуйвинський ліцей

червень

167

Озерянківська гімназія

червень

 49

Руднє-Городищенська гімназія

червень

 25

Сінгурівський ліцей

червень

 70

Троянівський ліцей

червень

 47

 

ВСЬОГО

 

459

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь