Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї

Дата: 18.04.2023 11:12
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Як отримати і що для цього потрібно?

Де отримати

Державний центр зайнятості

Обласні, Київський та Севастопольський міські центри зайнятості

Як замовити послугу

Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто.

Хто може звернутися: фізична особа
Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

Заява про надання фінансової допомоги

Довідка для надання фізичним особам відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством (не подається, якщо центром зайнятості за наявності технічної можливості відомості про особу отримано шляхом інформаційної взаємодії з єдиною інформаційною системою МВС)

Бізнес-план

Умови і випадки надання

З метою сприяння економічній самостійності малозабезпеченої сім’ї непрацюючій працездатній особі з числа членів такої сім’ї, яка бажає провадити підприємницьку діяльність, державною службою зайнятості може надаватися одноразова безвідсоткова поворотна допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї за рахунок коштів державного бюджету.

Для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, розробляє бізнес-план самостійно або у процесі професійного навчання.

Відповідальність за достовірність зазначених у заяві відомостей про відсутність/наявність фінансових зобов’язань, що перевищують суму граничного розміру фінансової допомоги, та заборгованості з погашення фінансових зобов’язань покладається на особу, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність.

Заява подається особою до центру зайнятості або за наявності технічної можливості через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Питання надання фінансової допомоги вирішується комісією, до складу якої включаються представники центру зайнятості, уповноважена особа виконавчого органу, представники органу соціального захисту населення, органів місцевого самоврядування, територіальних органів ДПС, організацій (об’єднань) роботодавців і профспілок.

Після подання документів заявника буде запрошено у письмовому або електронному вигляді на засідання комісії.

Один раз на квартал на засіданні комісії особи, які виявили бажання провадити підприємницьку діяльність, доповідають про провадження ними підприємницької діяльності. Доповідачі на кожне засідання визначаються комісією вибірково.

Для надання фінансової допомоги між регіональним центром зайнятості, центром зайнятості та особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність (за наявності в неї статусу суб’єкта підприємницької діяльності) укладається угода про надання особі, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, фінансової допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї.

Результат та способи отримання результату

Рішення про надання особам, які виявили бажання провадити підприємницьку діяльність, фінансової допомоги

Рішення про відмову у наданні особам, які виявили бажання провадити підприємницьку діяльність, фінансової допомоги

Отримати результати надання послуги заявник може особисто, поштовим відправленням на вказану при поданні заяви адресу (рекомендованим листом).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь