Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Маленькі волонтери – серйозна допомога: учні 4-А класу Новогуйвинського ліцею виготовили 942 окопні свічки

Дата: 17.04.2023 14:14
Кількість переглядів: 398

В аудиторії, як у вулику: кипить робота.  Після уроків клас ліцею перетворюється на Фабрику окопних свічок «Калинонька». В черговий раз малі волонтери зібралися в рідному ліцеї, аби виготовити чергову партію свічок, що стане джерелом тепла для наших захисників. Гарний настрій витає у повітрі, до роботи приступають дуже завзято, допомагаючи одне одному.

Не проти й дати майстер-клас бажаючим навчитися: з чого розпочати роботу, як обрати банку, як правильно скрутити картон, щоб свічка в результаті давала більше тепла – все це добре знають волонтери. Адже кожен з них виготовив вже не один десяток свічок.

Вчитель Ольга Костюк розповідає: сама фабрика окопних свічок завзято працює з листопада минулого року. Але волонтерством вона займається з другого дня повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Тоді просто на своїй кухні разом із волонтерською командою готували їжу для захисників, які стояли на обороні селища. Згодом Ольга Михайлівна стала плести й шкарпетки, а діти турботливо складали в них цукерки, обмотуючи в етикетки із власними малюнками. «Для настрою та підняття бойового духу», - діляться ліцеїсти.

«Ідея створити нашу фабрику прийшла одному із учнів, він дізнавсь, що у 6-Б була створена волонтерська команда. Вони першими почали виготовляти окопні свічки, ну і ми спробували виготовити. Нас надихала думка про наближення перемоги і те, що ми можемо бути корисними для наших воїнів, для нашої держави. Хочеться додати й те, що з нами працювали наші батьки. Ми збиралися вихідними і виготовляли свічки разом», - розповідає вчителька.

Виготовляють окопні свічки учні на замовлення і через волонтерів передають їх тим, хто потребує. Вже зовсім скоро буде виготовлена тисячна окопна свічка, яка прохолодним весняним вечором обов’язково зігріє теплом захисника або захисницю. Теплом палких дитячих сердець.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь