A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Звіт щодо здійснення державної регуляторної політики Новогуйвинською селищною радою та її виконавчим комітетом у 2022 році

Дата: 16.02.2023 15:43
Кількість переглядів: 229

Звіт щодо здійснення державної регуляторної політики Новогуйвинською селищною радою та її виконавчим комітетом у 2022 році

         Новогуйвинська селищна рада  в 2022 році здійснювала регуляторну діяльність, спрямовану на підготовку, та прийняття регуляторних актів відповідно чинного законодавства та затверджених планів. Реалізація державної регуляторної політики у 2022 році Новогуйвинською селищною радою здійснювалась відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі - Закон), постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 року № 308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта», методичних рекомендацій Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва щодо здійснення заходів з відстеження результативності прийнятих регуляторних актів та скасування тих з них, які не відповідають принципам державної регуляторної політики, інших нормативних актів, що регулюють взаємовідносини у сфері господарської діяльності.

           У зв’язку з введенням 24 лютого 2022 року Указом Президента України № 64/2022 на всій території України режиму воєнного стану регуляторні органи здійснювали повноваження, надані їм Конституцією України, Законом України «Про правовий режим воєнного стану» та іншими законами України (ст. 9 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»). Тобто в умовах дії воєнного стану регуляторна діяльність здійснювалася з урахуванням обмежень прав і свобод людини і громадянина, які встановлюються відповідно до Конституції України та  Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

          Згідно з приписами ч. 2 ст. 3 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», при прийнятті регуляторних актів з питань запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану застосовувати процедури, передбачені Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», не потрібно.

            З метою забезпечення системного підходу до впровадження регуляторної діяльності робота проводилася у наступних напрямках:

  • планування діяльності з підготовки регуляторних актів;
  • розгляд проектів регуляторних актів на депутатських комісіях;
  • підготовка експертного висновку відповідною комісією, щодо регуляторного впливу;
  • ведення реєстру регуляторних актів ;
  • оприлюднення документів, підготовлених у процесі здійснення регуляторної діяльності у тому числі з метою одержання зауважень і пропозицій;
  • проведення відстеження результативності регуляторних актів;
  • оприлюднення наборів регуляторних відкритих даних;
  • залучення представників суб'єктів господарювання, їх об'єднань та громадських організацій до реалізації державної регуляторної політики у сфері підприємництва.

           Планування діяльності з підготовки проектів регуляторних актів

           Відповідно до ст. 7 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статей 7 та 32 затверджено план діяльності Новогуйвинської селищної ради та її виконавчого комітету з підготовки проектів регуляторних актів:

–на 2022 рік:

         Про встановлення місцевих податків та зборів на території Новогуйвинської селищної ради на 2023 рік

  • Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Новогуйвинської селищної ради на 2023 рік 
  • Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2023 рік

 

План оприлюднений на офіційному веб-сайті Новогуйвинської селищної ради у розділі «Регуляторна політика».

Ведення реєстру діючих регуляторних актів

На офіційному веб-сайті Новогуйвинської селищної ради у розділі «Регуляторна політика» розміщено Реєстр регуляторних актів та забезпечено його підтримку в актуальному стані.

В реєстрі налічується 4 регуляторних актів, з них: 4 рішень селищної ради.

Переважна більшість регуляторних актів спрямована на впорядкування земельних та орендних відносин, встановленням місцевих податків і зборів.

Оприлюднення документів, підготовлених у процесі здійснення регуляторної політики

Відповідно до ст. 13 Закону всі регуляторні акти, які були розроблені та прийняті Новогуйвинською селищною радою протягом 2022 року, з відповідними аналізами регуляторного впливу, були оприлюднені на офіційному веб-сайті Новогуйвинської селищної ради.

Протягом звітного періоду Новогуйвинською селищною радою та її виконавчим комітетом прийнято 4 рішень, у тому числі:

  1. рішення сесії селищної ради:
  • від 15.06.2022 р. №1000 «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Новогуйвинської селищної ради на 2023 рік »;
  • від 15.06.2022 р. №1001 «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Новогуйвинської селищної ради на 2023 рік »;
  • від 15.06.2022 р. №1002«Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2023 рік»;

та 1 рішення внесення змін до рішення селищної ради: від 26.07.2022 р. № 1050 «Про внесення змін до рішення 27-ї сесії восьмого скликання №1002 від 15.06.2022«Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2023 рік»

Залучення представників суб'єктів господарювання, їх об'єднань та громадських організацій до реалізації державної регуляторної політики у сфері підприємництва

Одним із основних принципів державної регуляторної політики визначено прозорість та врахування громадської думки, в основу якого покладено відкритість дій регуляторних органів на всіх етапах їх регуляторної діяльності, обов’язковий розгляд регуляторними органами ініціатив, зауважень і пропозицій, наданих у встановленому законом порядку фізичними та юридичними особами, їх об’єднаннями, обов’язковість і своєчасність доведення прийнятих регуляторних актів до відома фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, інформування громадськості про здійснення регуляторної діяльності.

На офіційному веб-сайті Новогуйвинської селищної ради постійно та своєчасно оприлюднювалися проекти регуляторних актів, аналізи регуляторного впливу, звіти про відстеження результативності, плани діяльності, графіки проведення процедур з відстеження, інша інформація.

Завдання з питань здійснення регуляторної діяльності на 2023 рік:

  • забезпечення оприлюднення відкритих регуляторних даних;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань здійснення державної регуляторної політики;
  • врахування конструктивних пропозицій та зауважень від суб'єктів господарювання, їх об’єднань при прийнятті регуляторних актів.

 

У 2023 році селищна рада планує продовжувати та вдосконалювати роботу із забезпечення дотримання вимог чинного законодавства при здійсненні державної регуляторної політики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь