A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Як завжди по п’ятницях - традиційна рубрика «Щотижневий дайджест».

Дата: 10.03.2023 15:46
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

8 березня працівники КЗ «Публічна бібліотека» приєдналися до онлайн-лекції «Авангард і революція в українському мистецтві 1920-х років. З архіву Ірини Стешенко».

9 березня працівники культури громади вшанували пам'ять Тараса Григоровича Шевченка. Бібліотечні заклади взяли участь у флешмобі «У кожній думці Кобзаря живе могутня Україна», а також провели поетичні хвилинки, літературні калейдоскопи, шевченківські читання, літературні подорожі, оформили книжкові виставки та тематичні полички, присвячені творчості Великого Кобзаря. Комунальний заклад «Новогуйвинська музична школа» підготував онлайн-концерт. У клубі-філії с. Гай відбулася поетична світлиця «Пам’яті Тараса»,  клуб-філія с. Іванківці підготував літературну сторінку «Поетичний голос Кобзаря», комунальний заклад «Центр культури та творчості» провів огляд-конкурс з театрального жанру «Хвилююче слово Тараса», участь у якому взяли 20 жителів громади.

Також раді повідомити, що школярі Новогуйвинської громади взяли участь у IV обласному конкурсі виконавців художнього слова, присвяченому 209-й річниці від дня народження Т. Г. Шевченка «Єднаймо Україну Тарасовим словом». Альона Грицай виборола перше місце у старшій віковій категорії, а Марійка Прус отримала подяку за участь. Вітаємо дівчат та бажаємо нових досягнень!

У закладах культури цього тижня пройшли також заходи, присвячені Міжнародному дню боротьби за права жінок, 40 років від дня смерті Бориса Тена, 115 років від дня народження Тараса Бульби-Боровця, 160-річчя від дня народження В. Вернадського.

9 березня в рамках роботи кіноклубу Новогуйвинської громади у Будинку-філії смт Новогуйвинське відбувся показ драматичного фільму «Донбас» режисера Сергія Лозниці. Присутні мали змогу не тільки переглянути кінострічку, яка отримала приз за найкращу режисуру у програмі «Особливий погляд» на 71-му Канському міжнародному фестивалі, а також взяли участь у дискусійному клубі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь