Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Чотирилапі сусіди: як у громаді запобігають збільшенню популяції бродячих тварин

Дата: 06.03.2023 11:00
Кількість переглядів: 198

 

Фото без опису

З 2021 року реалізується програма поводження з безпритульними тваринами на території Новогуйвинської селищної ради. Одним із пунктів цієї програми – це стерилізація та кастрація собак.

«Сама операція безболісна для тварини, оскільки виконується під загальним наркозом і триває від 20 хвилин до 45 хвилин. Така процедура  унеможливлює подальше розмноження тварини, що дозволяє гуманним методом скорочувати чисельність безпритульних тварин та запобігає безконтрольному розмноженню тварин. Стерилізовані тварини  майже ніколи не мітять території, рідше беруть учать у бійках, більш слухняніші. У них зменшується  дратівливість і напади агресії як до людей, так і до інших тварин, що відповідно значно сприяє безпечному та гармонійному співіснуванню людини і тварини», - розповідають у Житомирському Центрі захисту тварин.

На боротьбу із збільшенням популяції безпритульних тварин на території населених пунктів та садових товариств громади, а саме кастрацію, стерилізацію та проведення вакцинацій проти сказу минулого року селищна рада спрямувала майже 84 тисяч гривень. У 2023 році на ці потреби закладено 100 тис.

У минулому році було стерилізовано та кастровано 37 особин, в цьому вже - 5, робота продовжується. Жителі громади можуть звертатися до старост та селищної ради, якщо виявили нестерилізовану безпритульну тварину у своєму населеному пункті.

Селищна рада закликає жителів громади дотримуватися Закону України Про захист тварин від жорстокого поводження, уникати небажаних вагітностей домашніх тварин, вчасно проводити вакцинування від сказу.

«Варто стерилізувати домашню тваринку, аби уникнути раку молочних залоз у осіб жіночої статі та інших неприємностей із здоров’ям. Як писав Антуан де Сент-Екзюпері: «Ми відповідальні за тих, кого приручили» - додає керівник Житомирського Центру захисту тварин Олександра Мельник.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь