A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

П’ятниця – час підбити підсумки робочого тижня.

Дата: 24.02.2023 15:18
Кількість переглядів: 65

 20 лютого у с. Сінгури відбувся мітинг-реквієм на честь Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні. Працівники культури Новогуйвинської громади та небайдужі місцеві жителі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання, а гурт "Джерела" зворушив слухачів патріотичними піснями.

У всіх клубних закладах громади цього дня відбулися тематичні заходи. У Будинку культури-філії с. Троянів пройшов виховний захід "Територія гідності і свободи". Присутні переглянули фільм-презентацію Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції Гідності - "Люди творять історію. Небесна Сотня". В клубі-філії с. Соснівка відбулася історична хвилина "На варті наших душ - Небесна Сотня". Працівники культури та учасники гуртка художнього читання  будинку культури-філії с. Іванківці підготували та провели усний журнал «Слава Україні!».

Бібліотечні заклади провели години пам’яті, відеоспомини, патріотичні уроки, тематичні викладки, книжкові виставки, присвячені подвигу Героїв Небесної Сотні. У приміщенні Новогуйвинської селищної ради була розміщена фотовиставка «Герої не вмирають…».

Комунальний заклад «Новогуйвинська музична школа» до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні презентував на своїй Facebook-сторінці онлайн-концерт, переглянути який можна за посиланням: https://www.facebook.com/groups/264997834550340

У Міжнародний день рідної мови у клубних та бібліотечних установах пройшли різноманітні заходи. Зокрема, до Будинку культури-філії с. Троянів до Поетичної світлиці «Джерело мого натхнення» завітала поетеса Наталья Шмілик, бібліотека-філія с. Озерянка провела мовознавчу годину «Мова - серце нації», у бібліотеці-філії с. Головенка пройшов літературний мікс «Мова рідна – найдорожчий скарб» для учнів 4-го класу Головенківської гімназії, бібліотекар бібліотеки-філії с. Пряжів підготувала тематичну поличку «Єдиний скарб у тебе – рідна мова».

22 лютого вихованиця КЗ «Центр культури та творчості», солістка гурту «Джерела» Дар'я Астахова, здобула ІІ місце у своїй віковій категорії на щорічному обласному конкурсі читців-декламаторів, присвяченому 152-й річниці від дня народження Лесі Українки, що відбувся у м. Звягелі. Ще раз вітаємо і бажаємо нових перемог!

Читачі та працівники бібліотечних закладів нашої громади цього тижня взяли участь у челенджах #Читаємо Лесю та  #LesyaBookChallenge2023.

Крім того, до 152-ї річниці від дня народження поетеси відбулися літературний калейдоскоп, літературні посиденьки, хвилина поезії, книжкові виставки, поетичні дайджести, літературний урок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь