A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Любіть рідну мову та бережіть її!

Дата: 22.02.2023 12:24
Кількість переглядів: 68

Фото без опису       21 лютого 2023 року педагоги, діти та батьки Новогуйвинського закладу дошкільної освіти «Дзвіночок» долучилися до відзначення Міжнародного дня рідної мови.

В Україні мова під час війни стала зброєю. Українська - це мова свободи й волі, а також могутня сила українського народу в боротьбі за незалежність і перемогу.  Педагоги закладу  мали  чудову нагоду освідчитись у любові до рідної української мови  під час проведення семінару – практикуму «Наша мова солов’їна» і вкотре належно вшанувати її.

               На передодні педагогами було проведено челендж творчих родин до Дня рідної мови. Протягом дня вихователі закладу провели з дітками цікаві взаємодії в онлайн - форматі. Діти із великим бажанням слухали твори українських письменників, декламували вірші, співали пісні рідною мовою, провели цікаві бесіди про державну та народну символіку українського народу, віртуальні екскурсії в музеї видатних письменників, ознайомились з їх життям, провели літературні вікторини за допомогою створення голосових повідомлень та власних відео, під час яких  діти  пригадували  українські казки, прислів’я, приказки, загадки тощо. Діти малювали за творами українських письменників та складали розповіді за їх змістом.

Українська мова є міцним корінням нашої вічно живої культури! Це той інструмент, який єднає націю, народ в єдине ціле! Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати!

З Днем рідної мови! Нехай вона стане надбанням, щоб шанували її, вивчали та говорили тільки нею. Нехай передається вона з покоління в покоління, не забувається та вдосконалюється.

Любіть рідну мову та бережіть її!

Фото без опису Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь