Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

"Не мовчи!" на базі Сінгурівського ліцею провели захід протидії гендерного зумовленого насильства

Дата: 15.02.2023 14:35
Кількість переглядів: 284

Фото без описуГромадська організація «Жіночий інформаційно-консультативний центр» продовжує інформаційну роботу, що допоможе жінкам та дівчатам знати про свої права. Подібні заходи покликані навчити жіночу молодь попереджати випадки сексуального насильства та сексуального рабства.

«Сьогодні ми розповімо, які є види насильства, щоб молоді дівчата уміли їх розрізняти і могли себе захистити. Надамо інформацію про організації, які надають психологічну та медичну підтримку жертвам насилля,» -- розповідає Ірина Бабенко, голова ГО "Жіночий інформаційно-консультативний центр".

Такі заходи фахівці центру провели у 18-ти громадах для 1350 жінок і дівчат. За результатами анкетування стало відомо, що із 1100 опитаних жінок 417 потерпають від жорстокого домашнього насильства і 17 жінок стали жертвами сексуального насильства.

У четвер, 16 лютого лекція буде проведена у Новогуйвинському ліцеї, 18-го – у Троянові.

Очільниця громадської організації Ірина Бабенко закликає усіх, хто потерпає від психологічного, економічного, фізичного чи сексуального насилля звертатися за допомогою у кризові центри та шукати захисту у правовому полі, звертаючись до правоохоронців.

 

Детальну інформацію з правових питань можна отримати зателефонувавши за безкоштовним цілодобовим номером зі стаціонарних та мобільних телефонів:

0 800 213 103

Для довідки:

Громадська організація ГО "Жіночий інформаційно-консультативний центр" здійснює свою діяльність в Житомирській області вже 22 роки.

Місія організації – сприяння розвитку громадянського суспільства шляхом утвердження рівності, прав, свобод та можливостей людини та громадянина України, і підвищення якості життя людей, особливо знедолених та вразливих верств населення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь