A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Щотижневий дайджест від Новогуйвинського відділу культури, розвитку туризму, молоді та спорту

Дата: 27.01.2023 11:38
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

Традиційна рубрика "Щотижневий дайджест" знову ознайомлює вас з культурними подіями у житті Новогуйвинської громади.

27 січня у громаді відбулися заходи до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. У бібліотечних закладах пройшли книжкові виставки, години пам'яті, відеохронографи, історичні огляди та сторітелінги, присвячені цій трагічній сторінці історії.

Відділ культури, туризму, молоді та спорту Новогуйвинської селищної ради, працівники культури громади, працівники Вертокиївського старостинського округу на чолі із старостою Валентиною Гурківською вшанували пам'ять жертв Голокосту хвилиною мовчання та доєдналися до міжнародної кампанії #WeRemember, мета якої - нагадати, що Голокост – не лише трагедія єврейського народу, а й трагічний урок для всього людства, який потрібно пам’ятати, щоб не допустити повторення цієї жахливої сторінки історії. Директор Будинку культури-філії с. Іванківці Галина Бондар ознайомила присутніх зі спогадами старожилів про ці трагічні події.

Усі бажаючі можуть оглянути інформаційну виставку до Дня пам'яті жертв Голокосту, розміщену у приміщенні Новогуйвинської селищної ради.

У бібліотеках та клубних закладах громади протягом 25-27 січня вшановують пам'ять Героїв Крут. Зокрема, у Будинку культури-філії с. Озерянка відбувся історичний урок «Вони боролися во славу України», під час якого молодь переглянула фільм, присвячений Героям Крут, та взяла участь у бесіді. У клубі-філії с. Соснівка пройшла історична година "Боротьба заради майбутнього". Бібліотека-філія с. Соснівка представила увазі читачів історичний віраж «Крути: і сум, і слава, і вічна пам’ять», бібліотека-філія смт Новогуйвинське - виставку-роздум "Горить свіча, продовжуючи спогад..."

З більш розгорнутою інформацією про заходи ви можете ознайомитися на фейсбук-сторінці Відділу культури, розвитку туризму, молоді і спорту Новогуйвинської селищної ради https://www.facebook.com/groups/1044391642755753

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь