A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Про затвердження нормативів питного водопостачання для населених пунктів, які обслуговуються КП «Озерне» Новогуйвинської селищної ради

Дата: 28.12.2022 08:59
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

                                             УКРАЇНА                                  ПРОЕКТ

                                      НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА  РАДА                                   

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

В И К О Н А В Ч И Й   К О М І Т Е Т

       РІШЕННЯ №___

від «___» ___________ 2022 року

Про затвердження нормативів

питного водопостачання для населених

пунктів, які обслуговуються КП «Озерне»

Новогуйвинської селищної ради

 

Керуючись ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядком розроблення та затвердження нормативів питного водопостачання, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 № 1107, розглянувши лист КП «Озерне» від 20.12.2022 № 418, враховуючи лист Держводагенства від 09.11.2022 № 390, Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної військової адміністрації від 11.11.2022 № 2713/1-7/2-4-2039, Департаменту охорони здоров’я Житомирської обласної військової адміністрації від 23.11.2022 № 3898/04-1, виконавчий комітет Новогуйвинської селищної ради:

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити нормативи питного водопостачання для населених пунктів, які обслуговуються КП «Озерне» Новогуйвинської селищної ради, розроблені державним підприємством «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства», що додаються.

 

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяну ПАРФЕНТІЄВУ.

 

 

 

Секретар ради                                                                        Олександр ЛОВИНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету

Новогуйвинської селищної ради

від ______________ № ____

 

Нормативи питного водопостачання для населених пунктів, які обслуговуються КП «Озерне»

 

Нормативи питного водопостачання для населення

Найменування норми

Норми споживання послуг з централізованого постачання питної води  на 1 особу

Норми споживання послуг з централізованого водовідведення  на 1 особу

л/добу

м3/міс

л/добу

м3/міс

Приватні, малоквартирні та багатоквартирні будинки

1

З водопроводом і каналізацією або місцевою каналізацією (вигрібом), з водонагрівачем будь-якого типу

211

6,41

211

6,41

Гуртожитки

1

З загальними душовими

119

3,62

119

3,62

2

З душовими при усіх житлових кімнатах

141

4,29

141

4,29

 

Нормативи питного водопостачання для інших споживачів

№ з/п

Споживачі

Одиниця виміру

Добові витрати холодної води,

л/добу на одиницю виміру
Тривалість
водорозбору,
годин

1

Готелі, пансіонати і мотелі:

 

 


 

- категорії* з пральнею

1 мешканець

120

24

- категорії** з пральнею

- « -

150

24

- категорії*** з пральнею

- « -

190

24

- категорії**** з пральнею

- « -

230

24

- категорії***** з пральнею

- « -

300

24

2

Лікувально-профілактичні та санітарно-профілактичні заклади:

 

 


 

- із загальними ваннами та душами;

1 ліжко

120

24

- з санітарними вузлами, які близько до палат;

- « -

200

24

- інфекційні

- « -

240

24

3

Санаторії та санаторії-профілакторії, заклади відпочинку та туризму:

 

 


 

- із загальними душами

1 ліжко

130

24

- із душами при всіх житлових кімнатах

- « -

150

24

- із ваннами при всіх житлових кімнатах

- « -

200

24

4

Фізкультурно-спортивні та фізкультурно-оздоровчі комплекси:

 

 


 
  • з їдальнями на півфабрикатах, без прання білизни

1 місце

60

24

- з їдальнями, які працюють на сировині та пральнями

- « -

200

24

5

Навчальні заклади (спеціальні, санаторні), будинки дитини, дошкільні дитячі будинки, спеціальні та санаторні школи-інтернати

 

 


 

- із денним перебуванням дітей:

 

 


 

- з їдальнями на півфабрикатах;

1 дитина

40

10

- з їдальнями, які працюють на сировині, і пральнями;

- « -

80

10

- із цілодобовим перебуванням дітей:

 

 


 

- з їдальнями на півфабрикатах;

- « -

60

24

- з їдальнями, які працюють на сировині, і пральнями;

- « -

120

24

6

Навчально-освітні та спеціалізовані школи, професійно-навчальні заклади, вищі навчальні заклади, інститути підвищення кваліфікації тощо з душовими при гімнастичних залах і їдальнями, які працюють на півфабрикатах

1 учень

( студент і
1 викладач)

20

8

7

Науково-дослідні інститути, проектні та конструкторські організації, установи органів управління та громадських організацій, бібліотеки та музеї, вокзали всіх видів транспорту тощо

1 працівник

15

8
  • раковина лабораторна

л/год

20


 

8

Підприємства загального харчування:

 

 


 
  • без приготування їжі

1 страва

2

-

- з приготуванням їжі, яка реалізується в обідньому залі

- « -

12

-

- з приготуванням їжі, яка реалізується на  дому

- « -

10

-

9

Миття автотранспорту

 

 

 

- автобус

1 од.

500

 

- вантажний автотранспорт

- « -

500

 

- легковий автотранспорт

- « -

300

 

- мотоцикл

- « -

50

 

10

Крамниці:

 

 


 

- продовольчі без холодильних установок)

1 робітник
в зміну
 або 20 м2 торгового залу

250

8

- промтоварні

1 робітник
в зміну

20

8

11

Поліклініки та амбулаторії

1 хворий

10

10

 

1 працівник у зміну

30

10

12

Аптеки

 

 


 

- торговельний зал і допоміжні приміщення

1 працівник

30

12

- лабораторія приготування ліків

- « -

310

12

13

Ветеринарні лікарні

 

 


 

 

1 велику худобу

100

-

 

1 дрібну худобу

50

-

миття приміщень

м2

1

-

14

Перукарні

1 робоче місце в зміну

56

12

15

Кінотеатри, театри, клуби і дозвільно-розважальні заклади:

 

 


 

- для глядачів

1 чол.

8

4

- для артистів

- « -

40

8

16

Стадіони і спортзали:

 

 


 

- для глядачів

1 місце

3

4

- для фізкультурників, з урахуванням приймання їжі;

1 чол.

50

11

- для спортсменів, з урахуванням приймання їжі

1 чол.

100

11

17

Плавальні басейни:

 

 


 

- для глядачів

1 місце

3

6

- для спортсменів, які приймають душ;

1 особа

100

8

- поповнення басейну

% від ємкості

10

8

18

Лазні:

 

 


 

- для миття в мильній з полосканням в душах

1 відвідувач

180

3

- те ж саме з прийманням оздоровчих процедур

- « -

290

3

- душова кабіна

- « -

360

3

- ванна кабіна

- « -

540

3

19

Пральні:

 

 


 

- не механізовані;

1 кг сухої білизни

40

-

- механізовані

- « -

75

-

20

Виробничі цехи:

 

 


 
  • звичайні

1 працівник
в зміну

25

8

- з тепловиділенням більше ніж 85 кДж на 1м3/год.

- « -

45

6

21

Душові в побутових приміщеннях промислових підприємств

1 душова сітка у зміну

500

-

22

Заливання поверхні ковзанки

1 м2

0,5

-

23

Витрати води на поливання:

 

 


 

- покриття із трави

1 м2

3

-

- футбольного поля

- « -

0,5

-

- решти спортивних споруд

- « -

1,5

-

- удосконалених покриттів, тротуарів, майданів, заводських проїздів

- « -

0,5

-

- зелених насаджень, газонів та квітників

- « -

3-6

-

-теплиць ґрунтових зимових

- « -

15

-

-теплиць стелажних зимових

- « -

6

-

-парники усіх типів

- « -

6

-

-утепленого ґрунту

- « -

6

-

-присадибної ділянки

- « -

6

9

24

Витрати води на утримання тварин

 

 

 

корови молочного напряму

1 голова

100

-

корови м’ясного напряму

- « -

55

-

бугаї-плідники, нетелі

- « -

45

-

молодняк 12-15 міс.

- « -

30

-

телята

- « -

18

-

свині

- « -

25

-

вівці

- « -

8

-

коні

- « -

60

-

норки

- « -

6

-

лисиці та песці

- « -

14

-

соболі

- « -

6

-

кролі

- « -

3

-

курки яєчних порід

- « -

0,31

-

курки м’ясних порід

- « -

0,36

-

індики

- « -

0,48

-

качки

- « -

1,92

-

гуси

- « -

1,68

-

цесарки

- « -

0,31

-

перепели

- « -

0,06

-

25

Гаражі

 

 

 

мийка (у тому числі на гнучкому шлангу)

1 одиниця обладнання на 1 год роботи

4

-

душ

- « -

150

-

26

Мийка (у тому числі лабораторна) зі змішувачем (у тому числі на гнучкому шлангу)

 

 

 

- для, лазень, пралень, виробничих приміщень, майстерень

1 одиниця обладнання на 1 год роботи

4

-

- для промтоварних магазинів

- « -

8

-

- для підприємств громадського харчування, продовольчих магазинів, спортивних споруд, перукарень

- « -

125

-

27

Громадські туалети:

 

 


 
  • унітаз

1 одиниця обладнання на 1 год роботи

90

-
  • мийка з краном гарячої та холодної води

150

-
  • пісюар

20

-

Примітка 1. Значення розрахункових витрат води встановлені для основних споживачів і включають всі     додаткові витрати (обслуговуючим персоналом, душовими для обслуговуючого персоналу, відвідувачами, на прибирання приміщень тощо).

Споживання води в групових душових і на ножні ванни в побутових приміщеннях виробничих підприємств, на прання білизни в пральнях і приготування їжі на підприємствах громадського харчування, а також на лікувальні процедури у водолікарнях і приготування їжі, що входять до складу лікарень, санаторіїв, належить враховувати додатково.

Примітка 2. При неавтоматизованих пральних машинах у пральнях і при пранні білизни із специфічними забрудненнями розрахункову витрату гарячої води дозволяється збільшувати на 30 %.

Примітка 3. Витрати води на виробничі потреби, що не вказані в таблиці, слід приймати у відповідності з технологічним завданням та вказівками з будівельного проектування підприємств окремих галузей промисловості.

Примітка 4. Для споживачів води цивільних будівель, споруд та приміщень, що не вказані в таблиці, норми витрати води слід приймати згідно з даною таблицею як для споживачів, аналогічних за характером водопостачання.

Примітка 5. На підприємствах загального харчування кількість страв (U), що реалізується за один робочий день, визначається за формулою:

 

U = 2,2 x n x m x T x Ψ,

де n – кількість посадочних місць;

    m – кількість посадок, що приймаються для їдалень відкритого типу та кафе – 2;

   для студентських та їдалень при підприємстві – 3; для ресторанів – 1,5;

    Т – час роботи підприємства загального харчування, год.;

    Ψ – коефіцієнт нерівномірності посадок протягом робочого дня, що приймається  для їдалень  та кафе – 0,45; для ресторанів – 0,55; для інших підприємств загального харчування допускається при обґрунтуванні приймати Ψ = 0,17 ÷ 1,0.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь