Про затвердження нормативів питного водопостачання для населених пунктів, які обслуговуються КП «Озерне» Новогуйвинської селищної ради
УКРАЇНА ПРОЕКТ
НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ
ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
В И К О Н А В Ч И Й К О М І Т Е Т
РІШЕННЯ №___
від «___» ___________ 2022 року
Про затвердження нормативів
питного водопостачання для населених
пунктів, які обслуговуються КП «Озерне»
Новогуйвинської селищної ради
Керуючись ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядком розроблення та затвердження нормативів питного водопостачання, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 № 1107, розглянувши лист КП «Озерне» від 20.12.2022 № 418, враховуючи лист Держводагенства від 09.11.2022 № 390, Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної військової адміністрації від 11.11.2022 № 2713/1-7/2-4-2039, Департаменту охорони здоров’я Житомирської обласної військової адміністрації від 23.11.2022 № 3898/04-1, виконавчий комітет Новогуйвинської селищної ради:
ВИРІШИВ:
1. Затвердити нормативи питного водопостачання для населених пунктів, які обслуговуються КП «Озерне» Новогуйвинської селищної ради, розроблені державним підприємством «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства», що додаються.
2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяну ПАРФЕНТІЄВУ.
Секретар ради Олександр ЛОВИНЮК
ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням виконавчого комітету
Новогуйвинської селищної ради
від ______________ № ____
Нормативи питного водопостачання для населених пунктів, які обслуговуються КП «Озерне»
Нормативи питного водопостачання для населення
№ |
Найменування норми |
Норми споживання послуг з централізованого постачання питної води на 1 особу |
Норми споживання послуг з централізованого водовідведення на 1 особу |
||
л/добу |
м3/міс |
л/добу |
м3/міс |
||
Приватні, малоквартирні та багатоквартирні будинки |
|||||
1 |
З водопроводом і каналізацією або місцевою каналізацією (вигрібом), з водонагрівачем будь-якого типу |
211 |
6,41 |
211 |
6,41 |
Гуртожитки |
|||||
1 |
З загальними душовими |
119 |
3,62 |
119 |
3,62 |
2 |
З душовими при усіх житлових кімнатах |
141 |
4,29 |
141 |
4,29 |
Нормативи питного водопостачання для інших споживачів
№ з/п |
Споживачі |
Одиниця виміру |
Добові витрати холодної води,
л/добу на одиницю виміру
|
Тривалість
водорозбору,
годин
|
1 |
Готелі, пансіонати і мотелі: |
|
|
|
- категорії* з пральнею |
1 мешканець |
120 |
24
|
|
- категорії** з пральнею |
- « - |
150 |
24
|
|
- категорії*** з пральнею |
- « - |
190 |
24
|
|
- категорії**** з пральнею |
- « - |
230 |
24
|
|
- категорії***** з пральнею |
- « - |
300 |
24
|
|
2 |
Лікувально-профілактичні та санітарно-профілактичні заклади: |
|
|
|
- із загальними ваннами та душами; |
1 ліжко |
120 |
24
|
|
- з санітарними вузлами, які близько до палат; |
- « - |
200 |
24
|
|
- інфекційні |
- « - |
240 |
24
|
|
3 |
Санаторії та санаторії-профілакторії, заклади відпочинку та туризму: |
|
|
|
- із загальними душами |
1 ліжко |
130 |
24
|
|
- із душами при всіх житлових кімнатах |
- « - |
150 |
24
|
|
- із ваннами при всіх житлових кімнатах |
- « - |
200 |
24
|
|
4 |
Фізкультурно-спортивні та фізкультурно-оздоровчі комплекси: |
|
|
|
|
1 місце |
60 |
24
|
|
- з їдальнями, які працюють на сировині та пральнями |
- « - |
200 |
24
|
|
5 |
Навчальні заклади (спеціальні, санаторні), будинки дитини, дошкільні дитячі будинки, спеціальні та санаторні школи-інтернати |
|
|
|
- із денним перебуванням дітей: |
|
|
|
|
- з їдальнями на півфабрикатах; |
1 дитина |
40 |
10
|
|
- з їдальнями, які працюють на сировині, і пральнями; |
- « - |
80 |
10
|
|
- із цілодобовим перебуванням дітей: |
|
|
|
|
- з їдальнями на півфабрикатах; |
- « - |
60 |
24
|
|
- з їдальнями, які працюють на сировині, і пральнями; |
- « - |
120 |
24
|
|
6 |
Навчально-освітні та спеціалізовані школи, професійно-навчальні заклади, вищі навчальні заклади, інститути підвищення кваліфікації тощо з душовими при гімнастичних залах і їдальнями, які працюють на півфабрикатах |
1 учень ( студент і |
20 |
8
|
7 |
Науково-дослідні інститути, проектні та конструкторські організації, установи органів управління та громадських організацій, бібліотеки та музеї, вокзали всіх видів транспорту тощо |
1 працівник |
15 |
8
|
|
л/год |
20 |
|
|
8 |
Підприємства загального харчування: |
|
|
|
|
1 страва |
2 |
-
|
|
- з приготуванням їжі, яка реалізується в обідньому залі |
- « - |
12 |
-
|
|
- з приготуванням їжі, яка реалізується на дому |
- « - |
10 |
-
|
|
9 |
Миття автотранспорту |
|
|
|
- автобус |
1 од. |
500 |
|
|
- вантажний автотранспорт |
- « - |
500 |
|
|
- легковий автотранспорт |
- « - |
300 |
|
|
- мотоцикл |
- « - |
50 |
|
|
10 |
Крамниці: |
|
|
|
- продовольчі без холодильних установок) |
1 робітник |
250 |
8
|
|
- промтоварні |
1 робітник |
20 |
8
|
|
11 |
Поліклініки та амбулаторії |
1 хворий |
10 |
10
|
|
1 працівник у зміну |
30 |
10
|
|
12 |
Аптеки |
|
|
|
- торговельний зал і допоміжні приміщення |
1 працівник |
30 |
12
|
|
- лабораторія приготування ліків |
- « - |
310 |
12
|
|
13 |
Ветеринарні лікарні |
|
|
|
|
1 велику худобу |
100 |
-
|
|
|
1 дрібну худобу |
50 |
-
|
|
миття приміщень |
м2 |
1 |
-
|
|
14 |
Перукарні |
1 робоче місце в зміну |
56 |
12
|
15 |
Кінотеатри, театри, клуби і дозвільно-розважальні заклади: |
|
|
|
- для глядачів |
1 чол. |
8 |
4
|
|
- для артистів |
- « - |
40 |
8
|
|
16 |
Стадіони і спортзали: |
|
|
|
- для глядачів |
1 місце |
3 |
4
|
|
- для фізкультурників, з урахуванням приймання їжі; |
1 чол. |
50 |
11
|
|
- для спортсменів, з урахуванням приймання їжі |
1 чол. |
100 |
11
|
|
17 |
Плавальні басейни: |
|
|
|
- для глядачів |
1 місце |
3 |
6
|
|
- для спортсменів, які приймають душ; |
1 особа |
100 |
8
|
|
- поповнення басейну |
% від ємкості |
10 |
8
|
|
18 |
Лазні: |
|
|
|
- для миття в мильній з полосканням в душах |
1 відвідувач |
180 |
3
|
|
- те ж саме з прийманням оздоровчих процедур |
- « - |
290 |
3
|
|
- душова кабіна |
- « - |
360 |
3
|
|
- ванна кабіна |
- « - |
540 |
3
|
|
19 |
Пральні: |
|
|
|
- не механізовані; |
1 кг сухої білизни |
40 |
-
|
|
- механізовані |
- « - |
75 |
-
|
|
20 |
Виробничі цехи: |
|
|
|
|
1 працівник |
25 |
8
|
|
- з тепловиділенням більше ніж 85 кДж на 1м3/год. |
- « - |
45 |
6
|
|
21 |
Душові в побутових приміщеннях промислових підприємств |
1 душова сітка у зміну |
500 |
-
|
22 |
Заливання поверхні ковзанки |
1 м2 |
0,5 |
- |
23 |
Витрати води на поливання: |
|
|
|
- покриття із трави |
1 м2 |
3 |
- |
|
- футбольного поля |
- « - |
0,5 |
- |
|
- решти спортивних споруд |
- « - |
1,5 |
- |
|
- удосконалених покриттів, тротуарів, майданів, заводських проїздів |
- « - |
0,5 |
- |
|
- зелених насаджень, газонів та квітників |
- « - |
3-6 |
- |
|
-теплиць ґрунтових зимових |
- « - |
15 |
- |
|
-теплиць стелажних зимових |
- « - |
6 |
- |
|
-парники усіх типів |
- « - |
6 |
- |
|
-утепленого ґрунту |
- « - |
6 |
- |
|
-присадибної ділянки |
- « - |
6 |
9 |
|
24 |
Витрати води на утримання тварин |
|
|
|
корови молочного напряму |
1 голова |
100 |
- |
|
корови м’ясного напряму |
- « - |
55 |
- |
|
бугаї-плідники, нетелі |
- « - |
45 |
- |
|
молодняк 12-15 міс. |
- « - |
30 |
- |
|
телята |
- « - |
18 |
- |
|
свині |
- « - |
25 |
- |
|
вівці |
- « - |
8 |
- |
|
коні |
- « - |
60 |
- |
|
норки |
- « - |
6 |
- |
|
лисиці та песці |
- « - |
14 |
- |
|
соболі |
- « - |
6 |
- |
|
кролі |
- « - |
3 |
- |
|
курки яєчних порід |
- « - |
0,31 |
- |
|
курки м’ясних порід |
- « - |
0,36 |
- |
|
індики |
- « - |
0,48 |
- |
|
качки |
- « - |
1,92 |
- |
|
гуси |
- « - |
1,68 |
- |
|
цесарки |
- « - |
0,31 |
- |
|
перепели |
- « - |
0,06 |
- |
|
25 |
Гаражі |
|
|
|
мийка (у тому числі на гнучкому шлангу) |
1 одиниця обладнання на 1 год роботи |
4 |
- |
|
душ |
- « - |
150 |
- |
|
26 |
Мийка (у тому числі лабораторна) зі змішувачем (у тому числі на гнучкому шлангу) |
|
|
|
- для, лазень, пралень, виробничих приміщень, майстерень |
1 одиниця обладнання на 1 год роботи |
4 |
- |
|
- для промтоварних магазинів |
- « - |
8 |
- |
|
- для підприємств громадського харчування, продовольчих магазинів, спортивних споруд, перукарень |
- « - |
125 |
- |
|
27 |
Громадські туалети: |
|
|
|
|
1 одиниця обладнання на 1 год роботи |
90 |
-
|
|
|
150 |
-
|
||
|
20 |
-
|
Примітка 1. Значення розрахункових витрат води встановлені для основних споживачів і включають всі додаткові витрати (обслуговуючим персоналом, душовими для обслуговуючого персоналу, відвідувачами, на прибирання приміщень тощо).
Споживання води в групових душових і на ножні ванни в побутових приміщеннях виробничих підприємств, на прання білизни в пральнях і приготування їжі на підприємствах громадського харчування, а також на лікувальні процедури у водолікарнях і приготування їжі, що входять до складу лікарень, санаторіїв, належить враховувати додатково.
Примітка 2. При неавтоматизованих пральних машинах у пральнях і при пранні білизни із специфічними забрудненнями розрахункову витрату гарячої води дозволяється збільшувати на 30 %.
Примітка 3. Витрати води на виробничі потреби, що не вказані в таблиці, слід приймати у відповідності з технологічним завданням та вказівками з будівельного проектування підприємств окремих галузей промисловості.
Примітка 4. Для споживачів води цивільних будівель, споруд та приміщень, що не вказані в таблиці, норми витрати води слід приймати згідно з даною таблицею як для споживачів, аналогічних за характером водопостачання.
Примітка 5. На підприємствах загального харчування кількість страв (U), що реалізується за один робочий день, визначається за формулою:
U = 2,2 x n x m x T x Ψ,
де n – кількість посадочних місць;
m – кількість посадок, що приймаються для їдалень відкритого типу та кафе – 2;
для студентських та їдалень при підприємстві – 3; для ресторанів – 1,5;
Т – час роботи підприємства загального харчування, год.;
Ψ – коефіцієнт нерівномірності посадок протягом робочого дня, що приймається для їдалень та кафе – 0,45; для ресторанів – 0,55; для інших підприємств загального харчування допускається при обґрунтуванні приймати Ψ = 0,17 ÷ 1,0.