A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

До уваги жителів громади !!!

Дата: 21.12.2022 12:04
Кількість переглядів: 1295

Фото без опису

ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ!

  Звертаємо Вашу увагу на зміни, що відбулися в частині нарахувань за послуги водопостачання та водовідведення з 01.12.2022 року.

  01.05.2021 набрав чинності Закон України від 03.12.2020 № 1060 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» (далі — Закон № 1060).

  Законом № 1060 внесені зміни до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», зокрема, до статті 13, якими передбачено запровадження публічних договорів приєднання про надання комунальних послуг.

  Пунктом 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про житлово-комунальні послуги», в редакції Закону № 1060 визначено, що договори про надання комунальних послуг, у тому числі  із співвласниками  багатоквартирних будинків, які не прийняли рішення про модель організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг, мають бути укладені виконавцями протягом двох місяців з дня набрання чинності рішення Кабінету Міністрів України про затвердження типових публічних договорів приєднання про надання комунальних послуг.

 Текст такого договору було розміщено на офіційному сайті Новогуйвинської селищної ради  https://novoguyvynske-miskrada.gov.ua 18 березня 2022 року.

  Таким чином, станом на 18 квітня 2022 року типові договори з індивідуальними споживачами про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення вважаються укладеними з відповідною категорією споживачів.

  Вказані дії повністю узгоджуються з вимогами пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про житлово-комунальні послуги», в редакції Закону № 1060, якими визначено, що публічні договори приєднання вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на веб-сайті виконавця послуги співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем комунальної послуги.

  Отже, з усіма фізичними  особами, які є власниками квартир  у багатоквартирному будинку та станом на 18 квітня 2022 року не прийняли рішення про модель організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг, вважатимуть укладені публічні договори приєднання за формою, встановленою Правилами затвердженими постановою КМУ від 05.07.2019 № 690, з урахуванням змін, внесених КМУ від 02.02.2022 № 85.

 Звертаємо увагу, враховуючи запровадження в дію публічного договору приєднання, з 01.12.2022року застосовуються тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які затверджені рішенням  виконавчого комітету Новогуйвинської селищної ради від 30.11.2022року №614, а також плата за абонентське обслуговування затверджена наказом по підприємству від 30.11.2022року №93.

  Тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення діють з 01.12.2022 року та складають:   

  • на централізоване водопостачання – 25,18грн за 1 куб. м (з ПДВ);
  • на централізоване водовідведення –  28,04 грн за 1 куб. м (з ПДВ).

   Плата за абонентське обслуговування визначена Законом України «Про житлово-комунальні послуги» відповідно до якого це – платіж, який споживач сплачує виконавцю для відшкодування  витрат на збут. Вони пов’язані з укладенням договорів про надання послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, облік розрахунків, друк квитанцій. 

  Відповідно до закону, абонплата – це обов’язковий платіж, який повинні ввести всі виконавці комунальних послуг.  Плата за абонентське обслуговування нараховується не за обсяги спожитих послуг, а  в розрахунку на 1 абонента. Її будуть виставляти як окремий платіж в межах однієї платіжки. Тобто споживачі сплачуватимуть всі кошти на один банківський рахунок разом з послугами за централізоване водопостачання та централізоване  водовідведення.

        Абонентська плата буде нараховуватися з 1 грудня 2022  року  споживачам, що мешкають у багатоквартирних житлових будинках та в будинках приватного сектору.         

    Розмір абонплати становитиме:

-17,33 грн.  (з ПДВ) – для багатоквартирних будинків, у яких відсутній вузол комерційного обліку, за одного абонента в місяц (в т.ч. централізоване водопостачання -13,83грн., централізоване водовідведення – 3,50грн.);

-13,83грн. (з ПДВ) – для приватних будинків (централізоване водопостачання).

  Також нагадуємо, що у  зазначених тарифах повністю відсутні складові витрат на збут послуг, у зв’язку з чим, на виконання вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019р. №808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг» КП «Озерне» було запроваджено плату за абонентське обслуговування.

                                                                  

                                                                           Адміністрація КП «Озерне»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь