A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ.

Дата: 14.12.2022 14:13
Кількість переглядів: 150

Фото без опису  Фото без опису

З давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами і обрядами. Одним із свят, яке завжди відзначали наші батьки, діди, прадіди було велике зимове свято, особливо важливе для молодідень Андрія. Це свято відзначається 13 грудня і вважається днем памяті мученицької смерті одного із дванадцяти апостолів ХристовихАндрія Первозваного.

13 грудня у Будинку культури смт Новогуйвинське відбулося традиційне свято до дня Андрія. Зразковий хореографічний колектив "ЮНІСТЬ" Будинку культури с.Троянів представив глядачам колоритне театралізоване дійство "Андріївські вечорниці". Присутні мали нагоду ненадовго повернутися в минуле, щоб відчути красу та поезію стародавніх українських обрядів.

На сцені відтворили елементи інтерєру української світлиці. Усеяк колись. Автентична сільська хатина, український вишитий одяг та щедро накритий стіл. Дівчата разом з Господинею готували обрядові страви, проводили дівочі ворожіння на речах, перекидали чобітки, співали українських народних пісень, жартували...

Особливо всім сподобалася забава із калитою. Калитасимвол свята, обрядовий корж, що готується на свято Андрія. За допомогою стрічки дівчата підвісили калиту на рогачі, а хлопці по черзі, підстрибуючи, намагалися її вкусити.

Веселі пісні, запальні танці, ворожіння на майбутнього чоловіка та веселощі навколо калити занурили кожного в казкову атмосферу вечорниць.

У нашого народу багаті та цікаві обряди і традиції, залишені в спадок від наших бабусь і дідусів. Їх потрібно памятати та шанувати, адже щасливого майбутнього ми можемо досягти лише памятаючи наше славне минуле.

Фото без опису  Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь