A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

В Інклюзивно-ресурсному центрі Новогуйвинської селищної ради пройшов захід на підтримку дітей з інвалідністю

Дата: 05.12.2022 08:48
Кількість переглядів: 103

Фото без опису  Фото без опису

            З нагоди Міжнародного деня людей з інвалідністю, який відзначався 03 грудня, на базі Інклюзивно-ресурсного центру Новогуйвинської селищної ради у співпраці із Попаснянским реабілітаційним центром "Лелека" пройшов захід на підтримку дітей із інвалідністю. Гостями заходу були працівники Обласної дитячої бібліотеки на чолі із директором, письменницею Світланою Штатською.

            В цей день ми вкотре звертаємо увагу на людей з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги, і яким ми повинні допомогти відчути себе рівними.

            На долю цих людей випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Їхні мужність та оптимізм – взірець для інших. Вони не вимагають до себе жалю. Ці люди пристосовуються, як можуть зі всіх своїх сил. Життя та практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути, і бувають, і є повноцінними та високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і, навіть, політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають.

            Безумовно, цей день не є святковим. Проте він нагадує про необхідність створення в суспільстві для людей з інвалідністю відповідних умов та рівних можливостей для реалізації життєвих потреб, здібностей та творчого потенціалу. Наш обов’язок – виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами, допомагати вирішувати їх проблеми, захищати їх гідність, права та благополуччя.

            Ми щодня ставимося з розумінням та повагою до родин, які мають дітей з особливими потребами та можливостями, проявляємо турботу та увагу, надаємо усю інформацію батькам, щоб вони могли отримати для дітей увесь перелік освітніх та реабілітаційних послуг , які передбачені для них державою.

            Та головне, щоб наша увага і турбота не обмежувались одним днем у році. Тому, згадуються слова: «У душах людських хай палає тепло, людське милосердя хай творить добро».

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь