A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Уточнене обгрунтування причин зміни тарифу на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення КП "Озерне"

Дата: 17.11.2022 15:49
Кількість переглядів: 783

                              КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ОЗЕРНЕ»

                                   НОВОГУВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

              

                         Обгрунтування причин зміни тарифу на централізоване водопостачання  та                          

                                                               централізоване водовідведення

 

        На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012р. №390 «Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обгрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», КП «Озерне» інформує про намір здійснити зміну тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

        Відповідно п.7 постанови Кабінету Міністрів України від 01.006.2011р. №869  “Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги”  з метою забезпечення відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат, пов’язаних із наданням послуг з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення, перегляд тарифів на централізоване водопостачання та/або централізоване водовідведення та їх структури здійснюється уповноваженим органом щороку за заявою ліцензіата.                                                                                                                  

        Рішенням Новогуйвинської селищної ради №581 від 13.08.2021 року, в зв'язку з реорганізацією комунальних підприємств Головенківського багатофункціонального комунального обслуговуючого підприємства «Контакт» та Комунального підприємства «Сінгури», було прийнято рішення про приєднання цих підприємств  до Комунального підприємства «Озерне» Новогуйвинської селищної ради. З 1грудня 2021 року вказані підприємства приєднані до КП «Озерне».                                                                                                                                                                               

        Слід зазначити, що тарифи на комунальні послуги розраховуються та встановлюються уповноваженими органами  окремо для кожного підприємства (виконавця комунальної послуги). Виходячи з цього, тариф на централізоване водопостачання має бути загальним для всіх населених пунктів, які обслуговує                    КП «Озерне».  

        Діючи тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення  були встановлені  рішенням виконавчого комітету Новогуйвинської селищної ради №157 від 20.05.2021 року та скориговані рішенням №534 від 16.06.2022 року: на водопостачання -19,93 грн./м³, на водовідведення – 24,46 грн./м³.

        Ситуація, яка існує на підприємстві, щодо тарифів з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, вимагає приведення діючих тарифів у відповідність до діючого законодавства та відповідність з реальними витратами на їх виробництвоЗа час їх дії  змінилось:

          -  тариф на електроенергію з 3,78 грн. за 1 кВт/год. до 4,734768 грн. за 1 кВт/год., зростання  становить 25,3%;

         -  розмір прожиткового мінімуму у діючих тарифах закладений в розмірі 2481грн., згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з 01 грудня 2022 року прожитковий мінімум становить 2684грн, зростання становить 8,2%;

            розрахунок плати за користування надрами за 2021 рік складав 116,320 тис.грн., планова сума становить 200 тис.грн., зростання становить 71,9%.

           На підвищення собівартості має значний вплив різке зростання цін на паливно-мастильні матеріали, запасні частини, матеріали, обладнання та різке зменшення обсягів споживання зазначених послуг – по реалізації води.

          Все це створює кризову фінансову ситуацію і ускладнює в існуючих умовах надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

          Така ситуація ставить під загрозу стабільність забезпечення населення та соціальної сфери послугами з водопостачання та водовідведення.

          Зріст планового підвищення тарифів на централізоване водопостачання становить 26,2%, на централізоване водовідведення – 14,6%, загальний тариф – 19,8%.

 

                                      Тарифи для споживачів у грн. за 1м. куб. з ПДВ

Категорія споживачів

Водопостачання

Водовідведення

Загальний тариф

Населення

25,18

28,04

53,22

Бюджетні установи

26,64

28,03

54,67

Інші споживачі

26,64

28,03

54,67

             

               Зауваження і пропозиції приймаються на протязі 14 днів до 24 листопада 2022року за адресою: вул.авіаційна, 57, смт.Озерне, Житомирський р-н, 12443, e-mail: kp_Ozernoe@uk.net зазначенням в темі листа «зауваження і пропозиції до тарифів»).

       

                                                                                                                                 Адміністрація КП «Озерне»

Структура тарифу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь